En fullstendig oversikt på opprykk og nedrykk på Romerike

1
1393

Vi nærmer oss en spennende serieavslutning i de fleste seriene på Romerike, og her kommer en fullstendig oversikt på hvordan ståa er akkurat nå.

Saken ble skrevet på kvelden 18. september

I utgangspunktet ryker ett lag opp fra 4. divisjon, og to lag opp fra 5. divisjon og seriene nedover. Det er også ett lag som rykker ned fra 4. divisjon og nedover. Det vil si at 3. divisjon påvirker dette.

Les også: Mye kan skje i 4. divisjon

Det vil si at ettersom Skjetten, med stor sannsynlighet, rykker ned fra 3. divisjon så er det to lag som rykker ned i divisjonene nedover.

Her får dere en full oversikt på hvordan ståa er nå.

4. divisjon:

FUVO rykker med all sannsynlighet opp til 3. divisjon. De har sju poeng på Skedsmo og det er igjen fire kamper.

Rælingen rykker ned. Fet og Eidsvold Turn 2 kjemper om å unngå nedrykk.

Vårt håp er Eidsvold Turn 2 ned, men vi tror at Fet rykker ned dette året.

5. divisjon

Gjerdrum er så å si klare for 4. divisjon. De har 46 poeng. På 2. plass finner vi Gjelleråsen 2 med 43 poeng. Akkurat nå rykker de to lagene opp. Bak jager Hauerseter med sine 38 poeng. Gjerdrum og Gjelleråsen 2 har en kamp mindre spilt, men de skal møtes i den kampen. Vinner Gjerdrum er de klare for 4. divisjon.

Vinner Gjelleråsen 2 den kampen, så går nok begge de to lagene opp. Dermed må man si at det en stor fiasko for Hauerseter denne sesongen. De har brukt mye penger, men klarer likevel ikke å rykke opp.

Nedrykksstriden er tettere. AFSK ligger i bunnen med 11 poeng. Skjetten 2 slo Bjerke denne uka og er oppe på 15 poeng. Bjerke med 16 poeng og Flisbyen med 17 poeng er også med i nedrykksstriden.

AFSK har Flisbyen og Bjerke i de to neste kampene, og der vil det meste avgjøres. AFSK møter rivalen AHFK 2 i siste seriekamp, og der kan naboen faktisk sende de grønne ned en divisjon.

Vårt tips er at AFSK og Bjerke rykker ned. Skjetten snur litt på laget når nedrykket er klart i 3. divisjon.

Hauerseter er nede for telling i år igjen. Ikke noe opprykk til tross for storsatsing. Gjerdrum og Gjelleråsen 2 tar opprykksplassene (Foto: Espen Bråthen).

6. divisjon

Vi kan allerede gratulere Søndre Høland med opprykk til 5. divisjon. De får sannsynligvis følge av Raumnes & Årnes 2. De trenger en seier på de fire siste kampene.

Ull/Kisa 3 trakk laget sitt etter at serien startet, så de rykker ned til 7. divisjon. Flere av spillerne har meldt overgang til andre lag, så det skal bli spennende å se om de fortsetter. Kurland rykker nok også ned. De må vinne de tre siste og FUVO 2 må tape de tre siste kampene for at Kurland skal holde seg. Det skjer ikke.

7. divisjon

Her kan vi også gratulere Hvam og Lillestrøm 3 med opprykk til 6. divisjon.

Dalen er så godt som nede med sine ti poeng. De må vinne begge sine siste kamper, og så må Åkrene (13p), Bjerke 2 (15) eller EIF 2 (16) gå på smeller. Målforskjellen til Dalen er også veldig mye dårligere enn hos de andre.

Dalen rykker ned, og avgjørelsen om den andre nedrykksplassen kommer nok i siste kamp da Bjerke 2 og Åkrene møtes.

8. divisjon

Her er tre lag som kjemper om de to opprykksplassene. Bøn har 35 poeng, og er like foran Hauerseter 2 (34p) og Skjetten 4 (33p). Og på lørdag møtes Bøn og Hauerseter 2.

Det er fire kamper igjen for de tre lagene, og Bøn møter både HSK 2 og Skjetten 2. Her er rett og slett nøkkelen. Hvis Hauerseter vil så rykker de opp. De kan bruke maks fem spillere fra 1. laget, og har mange i troppen. Vi håper Bøn blir med HSK 2 opp.

I bunnen ligger Haga (6p) og Frogner (7p), og de møtes i helga. Vinneren der får heng på Skogbygda+ (10p). Taperen rykker ned. Vi tipper at Haga og Frogner må ned i den laveste divisjonen på Romerike.

9. divisjon:

Her har allerede Eidsvold Turn 3 og Rælingen 2 rykka opp til 8. divisjon. De har fillerista de andre lagene i hele år.

Ingen rykker ned, men Varpe må få en liten linje. På 15 kamper har de 0 poeng og 18-110 i målforskjell. Kudos.

Les også: Mye kan skje i 4. divisjon

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.