Opprykksduellen som er vidåpen

1
726

Akkurat nå står opprykk til 3. divisjon mellom FUVO og Skedsmo. Lagene har fulgt hverandre tett, og på lørdag braker de sammen.

Les også: Spillerbørs foran kampen

Før de møtes lørdag kl. 15:00 på Opakermoen så er forutsetningene som følger:

  1. FUVO +31 og 42 poeng
  2. Skedsmo +23 og 41 poeng

Med uavgjort og Skedsmo-seier er det fortsatt vidåpent. Vinner FUVO så har de fire poeng, men er langt fra trygge. Begge lag har sliti seg til poeng i det siste.

Ørjan Hopen blir viktig. Her kjører han på da FUVO hadde besøk av Skedsmo i cupen i vår (Foto: Espen Bråthen).

Tynn tropp for FUVO

For FUVO er troppen tynn nå. Like etter ferien var den knallsterk, men 3-4 spillere har reist til USA, og to mann studerer et stykke unna. Til lørdagens kamp er det mange spørsmål rundt Martin Wikers lag.

I forrige runde snudde de fra 0-2 til 3-2-seier over Kløfta I seg selv er det sterkt, men de var nødt til å bytte ut Otto Dahl og Ole Kristian Myhre før det. Begge sliter med kjenning av skader.

Mergim Shurdhiqi er også ute med karantene etter fire gule kort. Den kunne ikke kommet på et verre tidspunkt.

Det vil si at FUVO ikke har laget klart, men det er heller ikke mye å velge.

Forventet 11er: Thomsen – Myhre, Dahl, Westerheim, Myhre – Nilsen, Nordnes, Castilla, Hopen -Paulsen, Brenna.

På innbytterbenken er veldig unge spillere og spillere som egentlig har lagt opp.

For FUVO blir selvfølgelig Ørjan Hopen og Kim Brenna veldig viktige, skal de ta poeng. De var svake i store perioder mot Kløfta, men heldigvis for FUVO våkna Brenna i 2. omgang. Kløfta var veldig dyktige til å ta ut Hopen tidlig, pluss at de senket seg raskt så Brenna ikke fikk bakrom.

Et minus for FUVO er at Christoffer Lundhaug må spille venstreback. Midtstopperen hadde en tøff kamp mot Kløfta.

Stor banefordel FUVO

Den store fordelen for FUVO er den store banen på Opakermoen. Den passer som hånd i hanske for Hopen og Brenna. De vil få mye mer plass enn på en standard kunstgressbane. Brenna har scoret 19 av de 26 målene i serien på hjemmebane.

FUVO har også ni strake hjemmeseire og 34-10 i målforskjell.

Bortelaget ledet komfortabelt en periode, men har hatt det litt tyngre. Akkurat som FUVO sleit de seg til en seier helt på slutten i forrige serierunde mot Blaker.

Skedsmo har også gjort noen endringer i troppen i sommer, men har hatt færre USA-farere enn tidligere. Det vil garantert være en fordel opp i mot FUVO. Stallen er rett og slett en del bredere, selv om FUVO har toppene.

Jonas Kordahl er borte denne lørdagen, ellers ser det bra ut for hvittrøyene.

Forventet 11er: Presciuttini – Krasniqi, Edvarsen, Catagöl, Rzaev – Slorafoss, Eriksen, Nazari – Risberget, Moltzau, Sistek.

Skedsmo jubler etter scoring i kampen mot Aurskog-Høland i vår (Foto: Espen Bråthen)

På benken er gode innbyttere i blant andte Vysochenko, Holm Olsen og Engebretsen.

For Skedsmos del så er det defensive en nøkkel. Den store banen må de forholde seg til, og de er nødt til å presse samlet som et lag – for å dekke nok rom. Som så mange andre bortelag holder det i en kort periode, og så smeller det. Skedsmo skal ha kvaliteten og strukturen til å håndtere det.

Duellen mellom Brenna og Edvardsen/Catagöl blir spennende. Krasniqi vil nok også få besøk av Brenna ute på siden.

«så må de slutte med all klaging og kjefting»

Midtbaneduellen blir spennende. Skedsmo legger nok Nazari litt høyt, og Nordnes og han møtes nok ofte.

Skedsmo er favoritt

Fremover må Skedsmos toppscorer Ole-Christian Moltzau våkne litt igjen, etter den gode vårsesongen. Han er fortsatt involvert, men ikke i like stor grad. Han vil sammen med Armin Sistek være nødt til å være gode i presset – og så må de slutte med all klaging og kjefting.

Skedsmo har flere spillere som står i fare for karantene, så det er mulig Strømmen 2 kan være litt heldige i neste serierunde.

For å trekke en konklusjon, så er Skedsmo en liten favoritt lørdag. FUVO har en altfor tynn stall nå. De er på jakt etter spillere, men ikke lett å lokke spillere ut dit. Hvis Dahl og Myhre må ut, så tynnes det veldig ut og Skedsmo er store favoritter plutselig. Brenna er selvfølgelig farlig, men vil han få støtten i denne kampen? Skedsmo hadde kontroll på FUVO i vårkampen der de vant 4-2.

Mitt tips: 2-3 Brenna 2 for FUVO. Moltzau, Nazari og Edvardsen for Skedsmo.

Les også: Spillerbørs foran kampen

PS! Det er J14-kamp mot Lillestrøm kl. 14:00, så kampen går uten Lokalfotballen, dessverre. En enkel prioritering, men heldigvis blir det ikke like mange lørdagskamper i høst for J14.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.