– Alle lag må finne sine styrker og svakheter

0
726
Joakim Dragsten og Eidsvold Turn er suveren serieleder i 3. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

Endelig ser det ut til at Eidsvold Turn skal få sitt fortjente opprykk til 2. divisjon. Trener Joakim Dragsten roser kontinuiteten, og at han har mange gode fotballspillere.

29-åringen Joakim Dragsten, som har utdanna seg via Norges idrettshøyskole, fullførte UEFA A i mars, og nå er han på vei til å føre Eidsvold Turn opp i 2. divisjon. Den unge treneren har fått inn et meget godt grunnspill, og pasningsspillet er strålende, så da må første spørsmål være enkelt.

Hvorfor dette fokuset på pasningsspill og possession-fotball, Joakim?

– Personlig mener jeg at alle lag må finne sine styrker og svakheter, og jobbe med disse for å prestere i kamper. I Turn har vi mange gode ballspillere i alle posisjoner, og ballbesittelse blir da naturlig for oss å prioritere i spillestilen. Jeg er nok ikke så opptatt av at laget jeg trener skal spille ballbesittende for enhver pris, forklarer Dragsten, og han legger til: – I min forrige jobb var vi svært lite ballbesittende, nettopp fordi det ikke var styrken i laget. Mine lag skal gjøre det som gir oss best mulig forutsetning for å vinne kamper.

I sin forrige jobb, altså Lokomotiv Oslo, overrasket de i 3. divisjon, og spilt en annerledes fotball, som Joakim nevner. De var veldig gode på kontringer, og vi ser også at Turn har noen av de samme egenskapene – selv om de har mer ballinnehav.

Tapte serieledelsen i fjor

Eidsvold Turn leder serien med seks poeng, og en periode i fjor gjorde de foran Kvik Halden i fjor. Da røyk opprykket på målstreken. Likevel er man tryggere på at blåtrøyene skal klare denne sesongen.

– Først og fremst har vi en gjeng med mange gode fotballspillere, som ønsker å bli bedre og prestere sammen som lag. Uavhengig av spillestil, filosofi, strategi, så er kvalitet på spillerne det viktigste for å prestere. I tillegg mener jeg at kontinuitet både i spillergruppa og på ledersiden gjør at man kan bygge videre på gode prestasjoner, og slipper å måtte starte «nye prosjekter» hver sesong, forklarer Dragsten om hvordan de skal beholde den formen i høst.

Skadetrøbbel for Eidsvold Turn

En utfordring for Eidsvold Turn har vært skader. Akkurat nå så er André Trandum Nordlie, Robin Hofer Dahl, Stian Teksum og Lars Jørgen Mork ute med skade. Nordlie og Mork er lenge ute.

– Flere av de som er, har vært, skadet er i opptrening og på vei tilbake, og ingen forlater oss i løpet av høsten. I utgangspunktet jobber vi ikke veldig aktivt med flere nye inn, men kommer vi over noen som hever laget kan det være aktuelt, sier Dragsten.

Vanskelig prosess å hente spillere

Det at Eidsvoll ikke er «sentralt» har vært en annen utfordring. Det er ikke alltid like lett å hente spillere til grunnlovsbygda.

– Å få inn nye spillere er en lang og vanskelig prosess når man holder til utenfor by. Ofte må man opprette dialog med mange for å kanskje få inn en. Derfor krever det at man har god oversikt, også utenfor Romerike, avslutter Joakim til Lokalfotballen.

Eidsvold Turn spiller vårsesongens siste hjemmekamp mot Træff på søndag. Turn har seks strake hjemmeseire og hele 27-2 i målforskjell. Du kan følge alt fra den kampen på Lokalfotballen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.