lørdag, juni 15, 2024

Lokalfotballens vurderinger etter halvspilt 4. divisjon – Nedre halvdel

Date:

Share post:

I Norges beste 4. divisjon er vi halvspilt, og mye er som forventa til nå. Det er likevel noen som har underprestert, og de fleste finner vi på nedre halvdel, selvfølgelig.

8 Aurskog-Høland 17p

AHFK jubler etter scoring mot EIF (Foto: Espen Bråthen)

Hvittrøyene var tippa høyt oppe av mange, men de har skuffet denne sesongen. Trenerbyttet som kom i vinter der Kjetil Rydje og Roar Ness kom inn har satt laget litt tilbake. Det har blitt en mellomting mellom trøkk og mer possesion-fotball. Og så har selvfølgelig mange skader satt de tilbake.

I en periode var de 8-10 mann på trening, og da blir det automatisk vanskelig. Rett før det blir fotballferie er derimot de fleste tilbake, og de avsluttet første halvdel med å slå Eidsvold IF.

De varierer fortsatt for mye i spillet, men holder de seg unna skader må det bli bedre. Seieren mot EIF var veldig viktig fordi da tok de et skritt unna nedrykksstriden.

Av spillere så har Eirik Haugen vært et stykke unna toppformen på grunn av en fotskade, men den er så å si borte nå. Mot EIF var han helt konge igjen. Lars-Eirik Svardahl er også tilbake nå, og han begynte å vise litt mot EIF. Han er nok revansjesugen i høst.

Høyreback Magnus Fagersand hadde spilt alt (før EIF-kampen) og har 100 treningsframmøte. Solid bakover, men må begynne å bidra fremover.

AHFK har også brukt flere juniorer i den tunge skadeperioden. Kasper Kolstad viste glimt før han ble langtidsskadet. Ola Ness ser ikke ut til å ha tatt steg fra i fjor. Den mest spennende spilleren i våre øyne er Fredrik Havnås. Den skadeplagede midtbanespilleren er på vei mot formen. Et par strålende kamper for AHFK 2, spesielt mot AFSK, viser at det er mye fotball i unggutten.

9 Blaker 16p

Denne våren er som forventet for Blaker. To poeng færre enn på samme tid i fjor. De vinner og taper litt her og der. Trener fortsatt ikke så mye, så det vil variere. Fredrik Larsen er sånn passe fornøyd med sesongen, men internt forventer de å klatre høyere på tabellen. De spiller samme fotball som alltid og det fungerer ålreit for rødtrøyene.

Det har vært litt fram og tilbake i troppen. Joar Akselsen har tatt pause, spilt og tatt pause. Det tar på å være tre-barnsfar. Gode Marius Jeppesen har kun spilt et par kamper. Storscorer Per Einar Martila nærmer seg god form etter den veldig lange skadeperioden, og han har begynt jakten på Larsens scoringsrekord i Blaker.

Det har som sagt vært litt opp og ned i Blaker denne sesongen. Simen Kristiansen har vært solid, og hans innsats er gull verdt. På midten har det ikke løsnet helt verken for Martin Mathisen eller Martin Nordseth. Det at Mathias «Svensken» Karlsson er mer med i år er viktig. Han har hatt et par suverene kamper.

Det er lite påfyll i Blaker-troppen, og dermed få unggutter å skryte av. Er Thomas Bogen unggutt i Blaker? Vegard Gjelsvik må også bruke farta si oftere. De gangene han virkelig utfordrer blir det sjanser.

10 Strømmen 2 15p

Simen Melby og lagkameratene jubler etter scoring. Foto: Steinar Pedersen.

De viser i år igjen at de bryr seg fint lite om 4. divisjon. Varierer veldig i troppene sine, og resultatene svinger voldsomt.

11 Fet 14p

Fet har blitt til Skedsmo? Trener Simen Rustadbakken har tatt med seg et lass av spillere fra Skedsmo, et trekk for å få bedre økter og løfte de unge gutta i klubben i treningshverdagen. Det har vært en tøff utfordring for Rustadbakken, og resultatene har vært tålig likt de siste tre-fire sesongene. Det har vært noen unntak, og strålende resultater mot blant annet Skedsmo og Aurskog-Høland. Den sistnevnte stilte de med flere egne juniorer og de imponerte. Neste kamp var det rett ut igjen for de.

Og nå denne uka hentet de to nye spillere fra Skedsmo.

Nå er det for tidlig å felle en dom over Fet, men de er kun tre poeng over nedrykk. Trener Rustadbakken har også den siste tiden sliti med mange skader i troppen, og det kommer nok godt med en ferie nå. Heldigvis er Christoffer Blix raskt tilbake etter den tøffe smellen mot Fjellhamar.

Nevnte Blix startet sesongen ålreit, men målproduksjonen stoppet opp. Anthony Davies har en enorm fart, men får ikke brukt den ordentlig. En slik spiller burde egentlig dominere i 4. divisjon.

Så er det Espen Søgård. Et helvete å møte fortsatt, og mange elsker å plage den tidligere eliteserie-spilleren – nettopp fordi han har spilt i eliteserien. Da blir det som regel mye munnbruk begge veier.

Eirik Barlaug er den mest spennende unge spilleren i Fet. Midtbanespilleren har flere strenger å spille på, og han er meget god foran motstanderens mål når han kommer løpende bakfra. Sander Dahl Hansen er også en type Fet kan få mye glede av. I kampen mot AHFK var han rett og slett fantastisk.

12 Eidsvold Turn 2 14p

Det unge Turn 2-laget har prestert godt i vår. De startet sesongen bra, og så gikk de på flere smeller, før de løftet seg litt på slutten. Det er når de har med Benedict Notoane og Sondre Rudi fra førstelaget de har skaffet poeng. De viser at de har tatt steg denne våren, og det viser også spilletiden i 3. divisjon. Og nå er Erik Ruud på vei tilbake.

Hvis Eidsvold Turn rykker opp i litt tid før sesongen er over til 2. divisjon, så kan de flytte ned litt spillere hvis de trenger poeng for å holde seg.

13 Lørenskog 2 11p

Lørenskog 2 har også variert mye på 2. laget, men hakket bedre enn Strømmen 2. Ligger akkurat nå på nedrykk fordi Skjetten ligger under streken i 3. divisjon. Det er ett lag, pluss antall lag som rykker ned fra 3. divisjon som gir nedrykk i 4. divisjon (og divisjonene nedover).

14 Rælingen 4p

Årets største skuffelse. De startet ålreit, men tapte jevne kamper. Nå utover våren har nok de dårlige resultatene gitt enda dårligere selvtillit, og nå får de bank i kampene. Dessuten er viktige, både på banen og utenfor, Adrian Tjernsli ute med kneskade en stund fremover. Uten han fikk de deng av juniorlaget til Eidsvold Turn 2.

Hva som har skjedd i Marikollen er vanskelig å forklare. De er fortsatt en gjeng med solide spillere, men de mangler nok den lille kreativiteten, på tross av Tjernsli, og de har ingen storscorer som bare dytter ballen i mål. Rælingen har variert med tre bak eller fire bak, og de har ikke helt funnet ut av hva det beste er for Rælingen. I det siste har de også hatt mange endringer på startelleveren, og da er det ikke enkelt å skape trygghet.

Treneren Barbakken og Bjarmann har en formidabel oppgave i høst. De er hele ti poeng opp til sikker plass, og hvor de skal finne de ekstra poengene er vanskelig å se.

Patrick Fjell kom inn, og Rælingen skulle være i toppen. Fjell sliter fortsatt med skader, og alle årene med skader har satt han tilbake. På keeperplassen har de heller ikke funnet en førstekeeper, og det har gitt usikkerhet bak.

George Manea er for ustabil- og det i samme kampen. Kan banke ballen i krøsset, og så være usynlig ellers. Rælingen har noen spennende juniorer de kanskje kan slippe til. Eirik Sannum, Jonus Bjarmann og Mahdi Azimi er spennende typer. I motsatt ende har velkjente Gunnar Norebø snøret på seg skoene igjen, uten at det har gitt de gode resultatene.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.