Foran den 10. serierunde i 4. divisjon

0
404
Egzon Statovci jubler etter scoring for Sørumsand mot Skedsmo (Foto: Espen Bråthen)

Vi begynner å se konturene av topp og bunn i 4. divisjon nå. Fem kamper spilles denne mandagen, og det er noen viktige kamper. Her er kommentarer og tips.

Det ble litt drama da Skedsmo vant 2-1 i toppkampen mot Eidsvold IF på overtid. Det var en omdiskutert straffesituasjon som ikke alle var enige i, men straffe ble det og tre viktige poeng til Skedsmo.

FUVO hang seg på da de slo Lørenskog 2 etter å ha snudd fra 0-1 til 2-1-seier. Brenna og Shurdhiqi med scoringene. Eriksen scoret for Lørenskog 2. En bra mann i Fantasy Romerike.

Blaker – Strømmen 2

Blaker hjemme på gress veit vi fungerer bra. De fikk en trøkk mot FUVO, men de er jo vant til ordentlig underlag hjemme. De stiller tilnærmet toppet i dag, og har en ålreit benk. Akselsen har tatt seg litt fri, ellers så er gode Patrick Eriksen tilbake etter langvarig skadefravær. Martila er også på vei i bedre form.

Strømmen 2 stiller tilnærmet likt som i forrige kamp. Grødtlien, Thun, Kastrati, Christensen, Vangsøy og Melby er med fra a-troppen, pluss mange juniorer av forskjellig kvalitet.

Mitt tips: 3-2 Mathisen, Nordseth og Gjelsvik for Blaker. Kastrati og Thun for Strømmen 2.

Raumnes & Årnes – Aurskog-Høland

Gresskamp nummer to i kveld. Deilig! Hjemmelaget med god form, og er på en sterk 5. plass. De kan med seier gå opp på likt poeng som Eidsvold IF. Men de har faktisk minus i målforskjellen, og det etter dårlig form på hjemmebane med kun en seier. Så får vi se om gresset hjelper på.

I kveld mangler R&Å brødrene Hansen. De har likevel godt med offensive krefter i Marius Preber og Lasse Holum Hansen.

For AHFK er Ola Vestreng tilbake. Det er for tidlig for Lars-Eirik Svardahl. Storebor Bendik er også med igjen nå og ser ut til at skadene er på hell. Inn har også Marius Kolstad kommet. Han prøvde lykken i LSK; og har lykkes bra, men skal ut i militæret i høst. Hurtigheten og trøkket hans blir viktig for hvittrøyene.

Mitt tips: 2-2 Holum Hansen og Eng for R&Å. O. Vestreng og Haugen for AHFK.

Dette er en åpen kamp. Coolbet har R&Å som favoritt til 1.90 i odds, og det er 2.43 på AHFK. Det er faktisk litt verdi i å spille på borteseier.

Sørumsand – Eidsvold Turn 2

Sørumsand kom seg litt ned på jorda etter seieren mot Skedsmo da de tapte 2-4 mot Fjellhamar. I kveld så mangler de et par mann, og det merkes i en allerede tynn stall. De kommer uansett til å spille sitt spill, og mot Eidsvold Turn 2 kan det fungere bra. De møter nok et defensivt lag, så det blir spennende å se om de finner åpningene.

Eidsvold Turn 2 har vi ikke fått troppen til, men det kommer nok et tilnærmet juniorlag.

Mitt tips: 2-1 Melby og Nielsen for Sørumsand. Rudi for Turn 2

Fet – Fjellhamar

Fet fikk en skikkelig opptur mot Skedsmo i forrige runde. Endelig løsnet det skikkelig for Simen Rustadbakkens gutter. De stiller så å si det samme i kveld på Fedrelandet, så får vi se om det var flaks eller om det er slik de vil fremstå fremover.

Fjellhamar snudde kampen mot Sørumsand sist, og har fått heng på lagene over. De har spilt flere jevne kamper, men tapt, men kan det ha snudd mot Sørumsand? Det vil bli en jevn kamp mot Fet også.

Kasper Thorsen er tilbake, og tremålsscorer Vetle Smith er flyttet ut på kanten igjen. Navarrete kommer inn sentralt på midten med Holt og Kvistad som indreløpere. Risan er fortsatt ute.

Mitt tips: 4-3 Blix 2, Davies og Søgård for Fet. Thorsen 2 og Flood for FFK.

Fet har blitt store favoritter nå, sikkert på grunn av seieren mot Skedsmo. I en veldig åpen kamp er 3.58 på Fjellhamar et spill med god verdi. Vi setter noen kroner på det.

Rælingen – Kløfta

Nå kan Kløfta spille seg helt opp i toppen igjen. De andre lagene har hanglet litt nå, og Hoves karer har fått opp tempoet igjen. En sterk seier mot EIF sist, og de har nå ni poeng og 8-0 på de tre siste kampene.

De fleste er tilbake fra skade, og da er det mer trøkk i sebrastripene. Vi tipper de starter som mot EIF, og mot bunnlaget Rælingen skal det bli poeng.

Nå skal det sies at Rælingen har tapt mange jevne kamper, og de har ikke vært akkurat heldige. Nå sitter det nok mye i hodene på Barbakkens gutter, og det er ikke lett å snu slik tankegang.

VI har ikke fått troppen, så vi veit ikke hva de kommer med.

Mitt tips: 0-2 Rød og Nystrøm for Kløfta.

Her er Kløfta store favoritt, til 1.25, og det stemmer godt med forventningene.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.