En gjennomgang av de lokale divisjonene | Kvinnefotballen er først ut

0
572

De fleste seriene og divisjonene har kommet godt i gang på Romerike. Det er ikke mange overraskelser, og her er en gjennomgang. Vi begynner med kvinnefotballen.

Vi fokuserer kun på NFF Akershus’ serier. Altså fra 4. divisjon og nedover til 9. divisjon for herrene, og fra 3. divisjon til 4. divisjon for kvinnene.

Denne første artikkelen fokuserer vi på kvinnefotballen.

I 3. divisjon for kvinner er det kun åtte lag. Lagene spiller trippel serie, og de har til nå spilt fem seriekamper. FUVO og Gjelleråsen rykka opp fra 4. divisjon, og borte er Ull/Kisa som rykket opp til 2. divisjon i fjor.

 FUVO leder serien med ett plussmål bedre enn Aurskog-Høland, og begge lag har 12 poeng. På 3. plass følger Gjelleråsen med ti poeng. De tapte «toppkampen» mot FUVO sist.

Lignende nivå

-Nivået er som de to forrige sesongen vil jeg si. Noen lag har forbedret seg litt mens noen har blitt litt svakere. Men nivået var mye høyere i 2016 da vi var sammen med Oslo-avdelingen, sier Aurskog-Hølands trener, Glenn Skogholt, til Lokalfotballen.

Og toppscorer er selvfølgelig den tidligere toppserie-spilleren Elene Moseby Torre, som spiller i Aurskog-Høland. De åtte målene hennes er scora på tre kamper. Spissmakker Juliane Bergan Foss har seks mål. En liten funfact er at de var spisspar på Team Strømmen for 15 år siden.

-Vi er veldig fornøyd med starten på sesongen. Det har vært flere spillere på trening i år enn i fjor, så laget begynner å bli mer samspilt. Samt en del unge spillere som har tatt steg i vinter, sier Skogholt om seriestarten til AHFK. – Føler vi har spilt bra i de fleste kampene. Håper resten av sesongen fortsetter i samme spor.

På 20 kamper er det kun utdelt ni gule kort, og selvfølgelig ingen røde kort. Det er scora totalt 99 mål, og det gir fem mål i snitt per kamp.

To lag med full pott

I 4. divisjon for kvinner er det enda færre lag. Etter at fire lag har trekt seg er det kun sju lag i serien. De spiller selvfølgelig også trippelserie.

Borgen og Fet leder serien med full pott på tre kamper. Borgen er foran på grunn av mye bedre målforskjell. 4. juni møtes lagene til dyst.

I denne serien er det dessverre få dommere og lag som oppdaterer med scoringer, så en toppscorerliste eksisterer ikke.

På 12 kamper til nå har det blitt scora 62 mål. Det gir 5.2 mål i snitt per kamp. I 4. divisjon er det faktisk ikke registrert et eneste gult kort.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.