Seriestarten kommer selvsagt både altfor tidlig og altfor sent

0
1058
Dommere og lag er klare for kamp

Kommentar: Seriestarten kommer selvsagt både altfor tidlig og altfor sent. Like meningsløst begge deler etter FUVOs mening.

Innlegget her publiseres etter avtale med Tom Hagen i FUVO.

Ikveld serieåpner FUVOs A-lag borte mot Fet på Fedrelandet klokka 20.15.

Seriestarten kommer selvsagt både altfor tidlig og altfor sent. Like meningsløst begge deler etter vår mening. Det er opplest og vedtatt av ekspertene at den norske sesongen må forlenges for at landslaget og RBK skal lykkes ute i Europa, og hva er vel mer naturlig for utviklingen av den norske fotballen at 4. divisjon på Romerike skal spille 3 serierunder før påske og starte først av alle?

En ting er at andrelagene til Eidsvold Turn, Strømmen og Lørenskog må stille med tilnærmet Junior- og guttelag i seriepremieren, fordi de ikke kan benytte spillere som skal spille seriepremieren for førstelaget til de samme klubbene, men dette er jo selvsagt hyggelig for de klubbene som kan hente poengene mot disse på wo.

En annen ting er jo at 4. divisjon nå får over 6 ukers sommerferie når gressbanene er på sitt beste. Ingen lag eller fotballspiller har behov for 6 ukers sommerferie.

Seriestarten kommer altfor sent fordi ingen kamper bør starte så sent som klokka 20.15 og 20.30. S

eriekamper skal starte lørdag klokka 15.00 eller 16.00 de. Men dessverre så er det sånn i 4. divisjon at de aller fleste lag skal ha helgefri for å se på premier league, reise på hytta eller få med seg helgehandelen på Romerikssenteret på Kløfta. Lørdag ettermiddag har spillerne hatt mulighet til å forberede seg godt, publikum har fri, kioskvakter, ballgutter og andre frivillige som skal lage et godt arrangement har fri, og ikke minst frigjør det tid på travle kunstgressbaner midt i uka.

Uansett får vi forholde oss til realitetene, og det er at FUVOs gutter møter Fet borte i dag 20.15. Vi håper du ofrer landskampen mot Søta Bror og tar turen til Fedrelandet.

Gi unga muligheten til å få lokale helter

Lokalfotballen tok en rask prat med Tom Hagen på morran.

-Seriestart 2. påskedag, kortere sommerferie og ei uke lenger i oktober hadde vært topp og ikke minst fullt mulig. Og hvilken 8-, 10- og 12-åring får et forhold til klubbens a-lag med kampstart 20.15 og 20.30? To eksempler fra FUVO; i fjor hadde vi en 7-åring som valgte draktnummer etter Kim Brenna bruker, og nå i cupkampen mot Skedsmo fikk jeg besøk av to iltre 8-åringer midt under kampen fordi deres helt Baktiar Rzaev ikke var spiss og kaptein?. Gi unga muligheten, så finner de helter lokalt også.

Hva er dine synspunkter om kampstart og kamptid?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.