Disiplin og to virvelvinder sikret avansement for Aurskog-Høland

0
695


Som i alle de siste kampene mellom Kløfta og Aurskog-Høland var det høy temperatur. Denne gangen var disiplin og kontringer som sendte AHFK videre etter at de vant 2-0.

Les også: Direkte fra Kløfta – Aurskog-Høland

I den nye fantastiske anlegget på Bakkedalen visste alle hva som ventet de 140 tilskuerne. Trøkk, dueller, munnbruk og sjanser. Vi fikk det meste.

Allerede etter ti minutter måtte stopperkjempe Eirik Haugen ut etter en smell. Haugen sitter nå på legevakta i Jessheim. Det fryktes at kapteinen til Aurskog-Høland har fått et brudd i foten.

Kløfta hadde gått ut i 100, og de skapte et par småsjanser. Nye Willy Zamble var aktiv, men han forsvant utover i kampen.

Unge Even Vestreng holdt nullen for Aurskog-Høland. Her jubler han etter 1-0-scoringen (Foto: Espen Bråthen).

To virvelvinder på topp for AHFK

-Vi hadde en klar plan. Vi veit hva som kommer, og vi har tapt skikkelig på det i et par kamper tidligere mot de. De vender og slår ut kantene. Nå skøyv vi mye bedre, og vi luka også bort indreløperne til Kløfta, sa Lars-Eirik Svardahl til Lokalfotballen.

Midtspissen til AHFK plaget Kløfta i hele kampen, sammen med Ola Vestreng. De er veldig gode førsteforsvarere, og de skaper alltid sjanser.

1-0 kom på en skikkelig kontring etter 25 minutter. Nevnte Vestreng avanserte, tok med Svardahl og han trillet gjennom innbytter Kasper Kolstad. Vingen chippet vakkert ballen i mål over gode Alexander Beinov.

Video med tillatelse av Marius Helga

Kløfta fikk til fint lite mot et kompakt bortelag, pluss at de alltid måtte ha øynene på Svardahl og Vestreng.

Lars Kopperud og Aurskog Høland var et steg foran Remi Rød og Kløfta (Foto: Espen Bråthen)

Kontringene fortsatte

Utover i 2. omgangen trøkket Kløfta seg litt høyere. Etter åtte minutter ut i omgangen spilte Rød, som stort sett var i lomma til Vegard Aaserud i denne kampen, gjennom Steffen Nystrøm. Unge Even Vestreng kom kjapt ut og reddet avslutningen.

Så begynte kontringene fra AHFK. Svardahl var igjennom et par ganger, og AHFK burde doblet ledelsen. De gjorde det også da Ola Vestreng scoret, men den ble avblåst for hands.

-Det var aldri hands. Ballen traff meg i kneet, sa Ola til Lokalfotballen etter kampen.

-Løp som faan

Heldigvis for bortelaget ble ikke den annulleringen avgjørende. Kontringene fortsatte. Lars-Eirik Svardahl fikk en ny sjanse alene med Beinov. Keeperen reddet, men Svardahl kranglet til seg ballen og trillet den ut til Ola Vestreng. Spissen satte ballen i det tomme målet.

-Vi løp som faan i kveld. Vi to spiller bra, og jobber, sammen. Løpene kommer hele tiden, og vi lukter mål hele tiden. Vi er nok litt ego begge to, men det må spisser være, sa gutta etter kampen, med et stort smil rundt munnen hele tiden.

Kløftas keeper, Alexander Beinov, kom bort i praten også.

-Nei, i dag var det dårlig. Vi har mye å jobbe med fremover, sa Beinov, men han klarte å rose seg sjøl litt før han gikk.

Disiplinert seier

-Dette var en disiplinert seier. Vi ligger kompakt og fint, og vi tar kontringene. De to virvelvindene på topp gjorde en fantastisk jobb for oss. De løper og løper, pluss at de skaper mange sjanser. Heldigvis har vi flere strenger å spille på i år, så noen kamper vil bli som denne, og i andre kan vi variere på en annen måte, sa Aurskog-Hølands trener, Kjetil Rydje, etter kampen.  -Vi burde vunnet med både tre og fire etter de store sjansene på slutten.

Foran kampen var flere sentrale spillere ute med skader. Nå forsvinner Eirik Haugen også en lang periode, sannsynligvis.

-Nå har vi litt for mange skader. Flere viktige spillere er ute, og vi mister nok Eirik Haugen en stund også nå. Vi satser på at noen av de blir klare til seriestart, sier Rydje, som også tar turen for å se Rælingen mot Skjetten på torsdag. På Skjetten spiller også sønnen Lars Rydje.

-Vi sees der, Espen, avsluttet en fornøyd Rydje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.