Kun 16 lokale klubber er på tinget

0
717
Forbundstinget i 2019 (Foto: Norges Fotballforbund)

Denne helgen er det forbundstinget for fotballen, og det er et par spennende forslag som berører den lokale fotballen på Romerike. Dessverre så er det kun 16 klubber som ønsker i bidra i fotballfamilien.

Det er to meget viktige punkter på forbundstinget i regi av Norges Fotballforbund, og som berører de lokale klubbene. Likevel så velger kun 16 lag å stille på tinget. Det er per 1. januar 61 klubber i NFF Akershus.

De lagene som stiller er Blaker, Eidsvold Turn, Fjellhamar, Flisbyen, FUVO, Gjelleråsen, Hvam, Lørenskog, Lillestrøm, LSK Kvinner, Nittedal, Rælingen, Skedsmo, Skjetten, Strømmen og Ullensaker/Kisa og Løvenstad.

Oppdatering: Løvenstad tok kontakt for å si at de er på tinget også. Informasjonen om de 16 klubbene som deltok fikk jeg fra kretsen, men nå er uansett Løvenstad lagt til.

Noen av klubbene som mangler har faktisk uttalt at de skal på tinget for å stemme for Brodd sitt forslag om å fjerne 2. lagene fra det ordinære seriesystemet. Da kan de egentlig være helt stille om forslaget ikke går gjennom.

De to forslagene som påvirker de lokale lagene mest får du litt informasjon om under her. De kommer på agendaen på søndagsmorran.

Forslag: Alle klubber kan kun ha ett seniorlag i det ordinære seriesystemet.

Det forslaget med størst påvirkning er Brodd sitt forslag der de ønsker å fjerne 2. lagene (og 3. og 4. lag osv) fra det ordinære seriesystemet.

– Vår primære motivasjon for dette, er fair play, som en ser utnyttes gjennom å stille ujevne lag gjennom en sesong og dermed påvirke opprykk og nedrykk i for stor grad. I tillegg ser vi at andrelagene til toppklubbene stort sett er plassert i 3. og 4.divisjon, og stiller spørsmål til om dette er rett arena for unge talenter, skrev Håkon Ohren i Brodd blant annet på Brodds hjemmeside etter at de hadde sendt inn forslaget.

Det kreves 2/3 av stemmene for å få dette forslaget gjennom.

OPPDATERING: Brodd ønsker nå et endringsforslag på sitt eget forslag. De ønsker mer utredning. Les mer om det her.

Les også: Tingheftet 2019

Forslag: Redusere fra 24 til 18 avdelinger i 4.divisjon

I 2016 ble det vedtatt et nytt seriesystem der hele fire lag skulle rykke ned fra 3. divisjons seks avdelinger. I et rotete forbundsting i 2016 flyttet man utfordringen i OBOS til 3. divisjon. Det ønsker man å endre på nå.

Forslaget går på at det skal kun være tre lag som rykker ned, og dermed færre opprykksplasser i 4. divisjon. Altså at man går fra 24 avdelinger til 18 avdelinger. Utfordringen blir hvordan den nøkkelen skal bli.

I forslaget ser det slik ut:

* Hordaland, Oslo, Rogaland og Trøndelag – 2 opprykksplasser hver (totalt 8 plasser)

* Sogn og Fjordane, Akershus, Agder og Indre Østland – 1 opprykksplass hver (totalt 4 plasser)

* Finnmark, Troms, Hålogaland og Nordland – til sammen 3 opprykksplasser.

* Vestfold og Østfold deler på 1 opprykksplass.

* Nordmøre/Romsdal og Sunnmøre deler på 1 opprykksplass.

* Buskerud og Telemark deler på 1 opprykksplass.

Forslaget kommer nok til å gå gjennom, men det vil bli noen tøffe diskusjoner om hvilke kretser som skal ha opprykksplassene. Det er synd at så få fra Romerike ønsker å være med å påvirke i den diskusjonen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.