Tre jevne kamper og en stor favoritt i kvaliken til NM

0
940

Det ble altså fire lokaloppgjør i 1. kvalikrunde til NM. Lokalfotballen tok en prat med noen av trenerne om cupen og starten av oppkjøringa.

– Det blir spennende. Blaker er alltid tøffe å møte, men vi må tåle å være favoritt på Li om to måneder, sier Gjelleråsens nye trener, Ørjan Heiberg, til Lokalfotballen om kampen som sannsynligvis spilles 20. mars.

I Blaker-leiren var ikke stemningen like god.

– Klart den vanskeligste motstanderen vi kunne få, men får en bra gjennomkjøring. Burde fått hjemmekamp, men det har ikke så mye å si når vi ikke har bane selv, sier Blakers trener, Fredrik Larsen, og Blakern kan melde om en god start på oppkjøringa: – Oppkjøringen har startet bra med masse folk og bra trøkk. Vi trenger det når vi kjører som vanlig 2 økter i uka.

– Oppstarten har vært fin her også. Mange nye fjes å bli kjent med. Vi har trent godt hittil, og ønsker også å gjøre det videre. Forholdene på Li er upåklagelig, forklarer Heiberg.

Ørjan Heiberg er klar for Gjelleråsen. (Foto: Gjelleråsen).

Trøkk i Bakkedalen

Den kampen som kanskje de fleste ser frem i mot er «hatoppgjøret» mellom Kløfta og Aurskog-Høland – i hvert fall for Kløfta-spillerne. Begge lag har kjempet i toppen de siste årene, og det har vært noen herlige kamper.

– Kløfta borte blir en fin pekepinn på jobben vi legger ned i vinter og vil gi oss noen svar på hvordan vi står i forhold til antatt topplag i 4. divisjon i starten på sesongen, sier Aurskog-Hølands hovedtrener, Kjetil Rydje.

Han kan også melde om en god start på januar.

– Treningsforholdene på Høland har så langt vært veldig bra og bortsett fra noen småskader så er vi greit i gang og har naturlig nok mye å jobbe med videre i vinter. Fin spillergruppe og nytt trenerteam begynner å finne samhandling. Apparatet forøvrig rundt laget er helt topp, forteller Rydje.

Kjetil Rydje og Roar Ness er nye trenere for Aurskog-Høland (Foto: Aurskog-Høland FK).

Kampen her vil nok være den første offisielle på Kløftas nye bane, som ligger litt lenger opp i lia i Bakkedalen. Anlegget er helt strålende, så her satser vi på mye folk.

I bloggens øyne så er Gjelleråsen storfavoritt mot Blaker, men i de tre andre kampene er det veldig åpent.

Bukken vs Bjarmann

I Marikollen blir det også en morsom gjenforening. Torgeir Bjarmann har kommet inn i trenerteamet til Rælingen, og han møter Skjettens nye trener Tom «Bukken» Gulbrandsen.

– Rælingen – Skjetten er et klassisk oppgjør. Bukken mot Bjarmann gir også en ekstra klang. Vi er i gang med treninger og er i rute. Troppen er fulltallig med både et par juniorer opp i troppen og et par nysigneringer, sier Rælingens hovedtrener, Per Åge Barbakken.

Den siste kampen er FUVO – Skedsmo. Det blir sannsynligvis en jevn kamp det også.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.