Tabelltips, og altfor tidlig, foran 4. divisjon

0
1514

Er det tidenes beste 4. divisjon som står for tur? Ja, vi tror det. Likevel kjører vi på med et tidlig tabelltips for Norges beste 4. divisjon.

For. En. Divisjon. Det er ikke så mye mer å si. Denne sesongen er 4. divisjon enda tøffere. Mange av lagene forsterker, og det har kommet inn flere gode trenerendringer.

Lokalfotballen prøver seg her med et tidlig-tips.

 1. FUVO

Her avhenger mye om Ørjan Hopen blir eller ikke. Med Hopen i god form er de favoritter, uten så kommer de til å kjempe i toppen. Martin Wiker er inn som ny trener, og han passer nok godt inn i den spillestilen FUVO har hatt de siste årene.

De har beholdt Brenna, som er årets beste resignering. De fleste andre er også med videre, pluss at Henning Myrvold er tilbake for fullt. Det er forventet inn noen nye spillere snart, og det blir spennende.

 1. Aurskog-Høland

Trenerbytte her også. Det blir spennende å se om Kjetil Rydje/Roar Ness klarer å utvikle spillestilen . og beholde trøkket i laget fra Høland og Bjørkelangen. De blir nok litt mer spillende.

AHFK har beholdt de fleste i stallen, og Martin Fjellheim er tilbake fra skade. En full sesong på Henrik Jensen er også som en ny signering.

 1. Skedsmo

Hvor befinner Skedsmo seg? Masse spillere ut, og masse spillere inn. Kvaliteten inn er noen hakk dårligere enn de som har kommet inn. Mork, Mostue, Langerud, Blix, Kornbakk, Rustadbakken, Amundsen, Krasniqi ut er nesten umulig å erstatte.

Skedsmo har hentet inn flere mann fra Skjetten (Kordahl, Moltzau, Slorafoss), Myhre og Sistek også. Sammen med ungguttene ønsker Skedsmo seg rett opp, men akkurat nå så ser ikke troppen god nok ut til at de rykker opp.

Les også: Kjøper Skedsmo seg til opprykk?

 1. Kløfta

Karl André Hovde fortsetter, og det er viktig. Hele klubben får et løft med fantastiske fasiliteter med nye Bakkedalen. De har sannsynligvis verdens lengste vei fra garderobe til bane da. De fikk merke «LSK-effekten» de også, som de fleste lokale lagene som har møtt Kanarifuglene i 1. runde i cupen. Svake resultater etter at ei hel bygd har stått på.

På spillerfronten har det vært rolig i år også. Det går litt smårykter. Den stallen de har er god nok uansett for en topp 4-plassering.

 1. Eidsvold IF

Var blant de beste lagene på høsten. Nye treneren Roy Arne Berg løftet rødtrøyene fra nedrykk til over midten. Med samme stall skal de ende topp 5. Slik det ser ut nå så blir det ikke så mange endringer i spillerstallen.

Den store utfordringen er om Eidsvold IF klarer å beholde Roy Arne Berg. Treneren er ettertraktet der ute. Det positive er at Espen Berg Ottesen kommer tilbake. Sper man på han, og de høstresultatene så er det nødt til å bli bra.

 1. Strømmen 2

Det beste 2. laget i divisjonen. Alt avhenger selvfølgelig av spillerlogistikken i OBOS-troppen. Som alltid så veit man aldri med Strømmen 2 så, men de tippes på 6. plass nå.

 1. Fet

En liten råsjanse. Simen Rustadbakken har kommet inn som spillende trener, og han tar med seg noen gode spillere fra blant annet Skedsmo. Blix er tilbake, og det lukter mange scoringer på spissen i 4. divisjon.

En utfordring for Fet, som ble en liten smell for fem år siden, er om de henter inn for mange spillere.

Marius Tolsciner (i midten) med topp høstsesong for Fet (Foto: Espen Bråthen).
 1. Fjellhamar

Tok et overbevisende seriemesterskap i 5. divisjon, og kommer til å gjøre det bra i 4. divisjon. Troppen er bra, og de har spisskompetanse i noen spillere. De trener bra, og de har masse lokale gutter. Det er alltid bra.

 1. Blaker

Gjengen som aldri slutter å overraske. De drar veldig nytte av gressbanen sin, så de kommer til å plukke godt med poeng i 2019 også. Storscorer Per Einar Martila gjor nok comeback etter den leie kneskaden, men vi får se om formen er god nok til seriestart.

 1. Raumnes & Årnes

Endring på trenersiden her også. Per Arne Nyjordet skal prøve å gjøre R&Å litt mer stabile. De hadde en elendig høst, men har en tropp for å henge med litt over midten. De har mistet litt spillere på grunn av skole og militær, så stallen må bli litt større og bedre.

Simen Holter mener Raumnes & Årnes er for dårlig trent. Her sikrer han sin egen keeper, Truls Frogner. (Foto: Espen Bråthen).
 1. Sørumsand

Blir det tiki-taka på Sørumsand i 2019? Per Einar Gjelsvik har kommet inn, og vi får håpe han gjør SIF litt mer gjennombruddhissige enn i år. De har spillerne til det, men SIF-stilen er godt innarbeidet. Stallen er litt tynn, men en spiller som for eksempel Jesper Kornbakk kan løfte de opp noen hakk.

 1. Rælingen

Hadde en periode med god flyt, så de kom høyere enn det mange forventet. Får Barbakken utviklet laget videre, pluss at de ikke blir så avhengige av Adrian Tjernsli, kan det bli en ny god sesong. Akkurat nå så er de ikke der, og vi tror de får en tøff sesong.

 1. Lørenskog 2

Rykket opp i en jevn duell med flere lag. A-laget ønsker å rykke denne sesongen, så vi får se hvordan det påvirker rekruttene.

 1. Eidsvold Turn 2

Eidsvold Turn sleit med tynn a-stall, og det gikk utover 2. laget. Vil få det veldig tøft denne sesongen – hvis de ikke får en bredere stall.

Hva tenker du om 4. divisjon i 2019?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.