– Skjetten er en breddeklubb som må tenke konsekvenser

1
1294

Det store spørsmålet i 3. divisjon er nå om Skjetten trekker laget sitt, eller om de klarer å redde seg ut av den tunge situasjonen de er.

– Vi har ikke noe ønske om å trekke laget. Som en breddeklubb er det viktig for oss å se på konsekvensene på det valget vi skal ta. Vi er innstilt på å få det til, men før det så må det gjøres en god jobb, sier styreleder i Skjetten Fotball, Knut Larsen, til Lokalfotballen.

Skjetten har vært gjennom et turbulent år. Daglig leder har sykmeldt seg, spillere er sinte på grunn av dårlig jobb og nå er mange spillere på vei ut. På toppen av det hele fikk Skjetten sannsynligvis den verst tenkelige avdelingen i 3. divisjon. De må ut på ni lange turer.

– Jeg har ikke så mye å si om det nå. Jeg skal ringe deg for en god prat når vi har landet de viktigste tingene nå. Noe av det er nok relevant, men noe er også feil, og vi kan ikke ta alt i media, sier Larsen.

Ut på tur

For to sesonger siden kom Skjetten i en lignende avdeling, men da med åtte langturer til Nord. Da brukte klubben nesten 500 000 på reising.

– Nå sitter vi og finregner på alt sammen. Vi har fått god hjelp fra andre klubber og personer for å regne på hvordan vi kan gjøre reisene billigst mulige. Vi tror at vi kan klare det med nesten halvparten av det vi brukte i 2017, fordi da var ikke ikke dyktige nok i forberedelsene, forklarer Larsen, og legger til: – Vi syns det var urettferdig at vi allerede nå må ut på lange reiser igjen. Konsekvensen vil bli stor for oss som klubb.

Det har vært hektisk møteaktivitet på Skjetten den siste tiden. Mandag avholdt de styremøte, og de skal møtes igjen på torsdag.

– Det er et viktig møte. Vi kan ikke bruke mer penger enn det vi har. Sponsormarkedet er heller ikke så lett om dagen, så vi må bruke litt tid hvis vi skal drifte bærekraftig fremover, sier Larsen.

Tar dere en avgjørelse på torsdag om dere trekker laget?

– Nei, det kommer vi ikke til å gjøre. Dette er et så viktig spørsmål så jeg tror vi må løfte det høyere opp, som for eksempel til et ekstraordinært årsmøte, svarer Larsen.

Selv om økonomien er det viktigste akkurat nå, så har også Skjetten en lang vei å gå på trener- og spillersiden. Martin Wiker ga seg i høst, og de har ikke fått på plass en ny trener.

– Vi har hatt noen gode kandidater inne til en prat. Vi ønsker en a-lagstrener, men også en sportslig leder. Der kan vi klare å lage en heltidsstilling for riktige person. Vi ønsker aller helst å få inn en romeriking som kjenner fotballen her, og en som kan bygge identiten til Skjetten videre, sier Larsen.

Skjetten jubler etter Jonas Kordahl sin scoring, men nå er han klar for Skedsmo (Foto: Espen Bråthen)

Spillerflukt

Allerede nå har Jonas Kordahl, Jørgen Slorafoss, Ole Moltzau og Olek Vysochenko gått ned et steg til rivalen Skedsmo. Det ryktes også at Martin Rosenkilde er på vei dit. I tillegg er flere andre spillere på klubbjakt. Lokalfotballen veit at flere spillere er nærme å skrive under for andre klubber.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.