Skal Skedsmo kjøpe seg til opprykk? – Får også kritikk fra trotjener i klubben

1
2913

De siste dagene har Skedsmo hentet flere spillere, og de summene som nevnes er voldsomme for 4. divisjon. I tillegg har trotjenere i Skedsmo langet ut mot klubben sin.

Les også: Skjetten ønsker ikke å trekke laget

Siden Knut Aga Jr ga seg i fjor sommer har Skedsmo nesten ikke vunnet fotballkamper. Det endte med nedrykk fra 3. divisjon i høst, og nå har Skedsmo begynt jobben med å få de opp i 3. divisjon igjen.

På grunn av de store utfordringene i høst har flere spillere gitt seg i Skedsmo. Simen Rustadbakken, Christoffer Blix, Kristoffer Langerud, Jesper Kornbakk, Didrik Mostue, Arber Krasniqi pluss flere er allerede ferdig. Da tynnes det ut i stallen, og forsterkningene er på vei inn.

Inn har Sindre Bjerke, Ole Moltzau, Jonas Kordahl, Jørgen Slorafoss, Olek Vyschenko og Armin Sistek kommet. Det ryktes også at Martin Rosenkilde er på vei inn. Han har blitt tilbudt over 10 000 per måned, sier en av Lokalfotballens kilder. Dette har også blitt støttet opp av en twitter-melding av Skjettens Kenneth Andreassen (bildet nedenfor). Også Armin Sistek er tilbudt en sum på 10 000,- per måned.

– Det stemmer at vi betaler godtgjørelse til spillere i Skedsmo FK. Hvor mye, hvem og detaljer rundt disse avtalene kommer jeg selvfølgelig ikke til å kommentere da dette er en sak mellom spiller og klubb, sier Kim André Pedersen i Skedsmo FK til Lokalfotballen.

Nicklas Amundsen fikk rødt kort mot Fløya i 2017, men det blir ikke flere av de i Skedsmos hvite drakt fremover. (Foto: Espen Bråthen).

Amundsen med sint twitter-melding

 

Tirsdag kveld fikk også Skedsmo en kilevink av trofaste Nicklas Amundsen. Midtbanespilleren gikk hardt ut mot klubben sin, og takket for seg.

– Først og fremst må vi si at vi har allerede vært i dialog med Nicklas og er i dialog med flere andre «tidligere profiler som har vært hos oss over lengre tid», forklarer Pedersen og legger seg flat: – Vi skal være de første til å innrømme at vi ikke har vært i nærheten av gode nok til å synliggjøre andres historikk, verdi og betydning. Dette er noe vi jobber med å forbedre oss på. Her vil vi i fremtiden ha et større fokus på hvem, hva og hvor viktige folk vi har rundt oss er. Dette gjelder også spesielt de som slutter, trapper ned eller begynner i andre klubber.

Skedsmo FK tok en skikkelig runde i sommer om hvor de ville som klubb.

– Vi har i år ferdigstilt en ny sportslig utviklingsplan, og med inspirasjon fra andre gode nasjonale miljøer, dyktige fagfolk, og med kompetanse rundt akademiklassifisering i NTF og kvalitetsklubb NFF nivå 2, har vi i mange måneder jobbet med en detaljert strategi for vår virksomhet i de nærmeste årene, sier Pedersen, og fortsetter: – Det inkluderer detaljerte planer for spillerprofilering, spillertyper, samt tett oppfølging med utviklingsplaner for de riktige spillerne fra egen utviklingsavdeling. Aldri før har vi brukt så mye tid på å definere hva, hvordan og hvorfor vi skal drive klubb slik vi nå skal gjøre.

Flere landslagsspillere

Utviklingsavdelingen til Skedsmo er restrukturert de siste årene, og resultatene er gode. 2002-årgangen har for eksempel produsert fire landslagsspillere, ei jente og tre gutter.

– Ansatte trener-ressurser med høy trenerutdannelse i både akademi og utviklingsavdeling, kombinert med gode planer, gir høy gjennomføringsevne. Og mange gode fotballspillere, avslutter Pedersen.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.