Eidsvold Turn får lite hjelp fra Vestfossen

0
954
Jon Erik Økland og Eidsvold Turn får lite hjelp på lørdag (Foto: Espen Bråthen).

I helga spiller Eidsvold Turn om opprykk til 2. divisjon. De ligger poenget bak Kvik Halden, men romerikingene får null hjelp av Kviks motstander.

Selv om Eidsvold Turn gjør jobben borte mot Bjørnevatn, så ser det ut til at de ikke får den ønskede hjelpen fra Vestfossen. De ønsker å redde 2. laget sitt, så de stiller med et svekket lag.

– Altså, vi går alltid på banen for å vinne. Det gjelder også mot Kvik. Men ja, det er riktig at vi ikke stiller vårt aller beste lag på lørdag, sier Vestfossen trener, Frode Johannesen, til Halden Arbeiderblad

Vestfossen har gjort det i flere kamper denne høsten. De har til og med byttet inn spillere etter to minutter i 3. divisjon, slik at spillerne er klare for 2. laget sitt. I siste serierunde med 2. laget denga de Drafn, som kjemper for opprykk, med 6-1.

Utdrag fra Drafn sin Facebook-side:

Det skal sies at Vestfossen stilte med ett tallrikt antall spillere fra 1.laget sitt som har sikret plassen i 3.divisjon. Vi møter dermed ikke et «Vestfossen 2», men et lag som ikke hører hjemme i 5.divisjon. Vi er rett og slett ikke i nærheten. Dette er det som er trist med 2.lagene nedover i divisjonssystemet når de «må» vinne for å holde plassen. Toppfotballen dreper litt av breddefotballsjarmen i disse tilfellene her. Selv om det føles unfair, så er Vestfossen i sin fulle rett til å stille opp som de gjør ifølge reglementet.

Trener Johannesen uttaler også følgende til Halden Arbeiderblad: – Ja, vi er ikke noe bedre enn alle andre! Vi tenker på oss selv, og holder oss innenfor regelverket. Et regelverk som er utdatert og urettferdig.

Eidsvold Turn gjorde også det samme for to sesonger siden. Da reddet de sitt 2. laget, og snudde helt om på lagene i de to siste serierundene. Det gjorde sitt til at Rælingen rykket ned  til 5. divisjon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.