Simen Rustadbakken blir ny Fet-trener

0
1178

Noe overraskende valgte Fet Simen Rustadbakken som ny trener. Den unge lillestrømlingen skal nå snu de siste årenes svake resultater for Fet.

De siste årene har Simen Rustadbakken spilt for moderklubben Skedsmo i 3. divisjon. Før det hadde han en cupkamp for Lillestrøm. Nå har vonde lysker holdt midtbanespilleren ute i nesten hele år. Nå blir han spillende trener for Fet.

Les også: Rykter og overganger

Da Fet ringte ble Rustadbakken interessert med en gang.

– Jeg valgte trenerjobb i Fet først og fremst fordi jeg alltid har visst at jeg ville bli trener. Men også fordi det var noe veldig spennende og utfordrende ved det. valget ble enkelt etter ett par møter med flere i klubben, sier Rustadbakken til Lokalfotballen.

– Simen har tilegnet seg høy fotballkompetanse gjennom spill på høyt nivå med meriterte trenere, og som en naturlig lederskikkelse gjennom mange år. Han ga styret et godt inntrykk som en som kan videreføre den filosofien og miljøet vi har startet å bygge opp i Fet, er Kjetil Moren Bråthens rosende ord om Simen.

Tre mann i trenerteam

Fet samler nå et trenerteam med Rustadbakken, Lasse Bergan Foss og Terje Tolsciner.

– Mest av alt handler det om å komplementere teamet rundt, og utfylle de vi allerede har. Lasse Bergan-Foss har tatt store steg i sin rolle det siste året, og vi ønsker å gi han mulighet til å fortsette og vokse sammen med Simen. Terje Tolcsiner har vært involvert på alle nivåer i Fet, og er en rutinert, reflektert og kompetent fotballmann som i likhet med de to andre i trenerteamet vet gjennom egen erfaring hva som kreves. Sammen er vi sikre på at de gutta kommer til å pushe både laget og hverandre til videre fremgang, sier Moren Bråthen.

Lasse Bergan Foss fortsetter som spillede trener i Fet ( Foto: Espen Bråthen).

Ny nedrykkskamp for Fet?

Fet har de tre siste årene vært nærme nedrykk. De reddet seg i kvalik i 2016. De reddet seg i siste serierunde i både 2017 og i år. De skal de støtte seg til en urutinert trener på 26 år.

– Det er et spørsmål jeg var ganske forberedt på at skulle komme. Fra mange.
Men jeg føler jeg er i stand til å være med å løfte de prestasjonene som har blitt gjort. Jeg har hatt mange veldig gode trenere som jeg har lært mye av. Og jeg har selvsagt også egne tanker om hvordan vi skal gjøre ting. Jeg skal også ha et veldig godt team rundt meg som blir ekstremt viktige, er Rustadbakkens svar på det mange lurer på.

Moren Bråthen var heller ikke i tvil at de skulle ansette en så urutinert trener.

– Simen viste ambisjoner om å løfte nivået på a-laget fra dag en, samtidig som han ga et sterkt inntrykk som en samlende leder som ser viktigheten av et godt samhold. Det er viktig for å gi de talentfulle årgangene som nå er rundt 20 ytterligere utvikling, samt å gi juniorene noe å strekke seg etter og komme på et høyere nivå når de kommer opp.

Bygger klubb

Fet er også godt i gang med å få på plass ytterligere støtteapparat, som er helt nødvendig for å skape en lagtilhørighet igjen. Fet har også flyttet opp mange spillere i 14-16-års-alderen til a-stallen de siste seks årene, noe som har tæret på ungdomslagene. I år har de faktisk ikke hatt juniorlag.

 

Er det nedrykk igjen som truer i horisonten der, Kjetil Moren Bråten, eller skal Simen Rustadbakken løfte Fet igjen? (Foto: Espen Bråthen).

– Vi ser at det vil være en riktigere spillerutvikling å skape et sterkt juniormiljø slik at vi bedre kan styre rett trenings- og kampbelastning. Vi har en tett dialog mellom senior og junior, slik at valgene vi tar også skal være til deres beste, sier Moren Bråthen, som nå skal bruke tiden som daglig leder i Fet-fotballen på ekstratreninger, aldersbestemte og støtte opp der det trengs.

Skal du spille selv i år, Simen?

– Målet og tanken er at jeg skal spille selv. Men da må kroppen spille på lag. Men som trener kommer jeg ikke til å ta plassen til noen dersom noen kan gjøre en like god jobb som meg utpå banen, avslutter Rustadbakken. Klar til å løfte Fet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.