Mitt favorittlag: Simon Mesfin – Det var fantastisk miljø i Skjetten

0
1971

Lokalfotballen fortsetter med vinterens store suksess «Mitt favorittlag». Førstemann ut denne runden er Simon Mesfin, og han mimrer og tar ut sin ellever – med seg sjøl.

Mitt favorittlag

– Mitt favorittlag er i veldig stor grad basert på Skjetten-spillere, og aller mest fra sesongen 2007. Etter mange år i toppen av 2.divisjon og ett år i 1.divisjon, havnet Skjetten nede i 3.divisjon. Etter noen år der nede var det tid for gjenreisning av Skjetten for å få klubben opp i divisjonssystemet. Lagmiljøet var fantastisk, med en fantastisk kompisgjeng som pushet hverandre. Resultatene var også overlegne med 122-24 i målforskjell på 26 kamper, og klasseseier i kvalikken til 2.div over to kamper med sammenlagt 14-0. Ikke rart dette laget, preger drømmelaget mitt, sier Simon Mesfin, som nå er sportsdirektør i Lillestrøm SK.

Simon Mesfin og Kristoffer Ødemarksbakken (Foto: lsk.no)

Keeper: Svein Inge Haagenrud(Skjetten)

Jeg var unggutt i tidlig tenårene, jeg fikk lov å trene med A-laget da Svein Inge var rutinert keeper. Svein Inge var en topp moderne keeper allerede på 90-tallet, som kunne slå i ballen med begge beina og treffe på alt han ville. En utrolig hyggelig fyr var han også mot unge spillere.

Høyreback: Stian Davidsen(Skjetten)

Stian og jeg fulgte hverandre i de fleste aldersbestemte klasser i Skjetten. Stian fikk u-landskamper som den første i Skjettens-historie. La opp altfor tidlig som tenåring, noe som var veldig synd da han hadde et veldig stort potensiale.

Høyre midstopper: Peter Werni(Skjetten)

Mange kjenner Peter, og vet hva han har gjort i Eliteserien. Men det var når man trente og spilte med han hver dag i sitt comeback hos Skjetten(2008), man så hvor outstanding han var i 2.divisjon. Alt han gjorde var på så mye høyere nivå en alle andre! De «enkle» tingene var perfekt til 100% hver bidige gang. Kaptein på dette her er Peter!

Lagmiljøet var fantastisk – med en fantastisk kompisgjeng som pushet hverandre

Venstre midtstopper: Dejan Skrbic(Skjetten)

Spillende midtstopper og kaptein flere sesonger for Skjetten. Den mest stivbeinte spilleren før og etter aktivitet. Men på banen, en smidig balkanstopper med deilige pasninger i «build up play».

Venstre back: Mats Jarnbjo(Skjetten)

På sitt beste var det ingen som tok Jarnbjo på 3. og 2.divisjonsnivå. Hadde det meste i både fart, teknikk og posisjonering. Kunne fint spilt i 1.divisjon på sitt beste.

Høyre indreløper: Thomas Kopperud(Strømmen)

Ikke mange har den nærteknikken, ikke mange har det temperamentet, og ikke mange har den løpskapasiteten. I England sier de vel at han er en «busy player», for Thomas var overalt hele tiden, og har en super evne til å være der ballen er hele tiden. En av få spillere som ikke har vært i Skjetten, som kommer med på dette laget.

Sentral midtbane: Petter Myhre(Skjetten)

For meg var han en Jamie Redknapp-type, en rutinert midtbanespiller som kom inn i Skjetten de årene klubben var på det høyeste nivået. Jeg var unggutt, og spilte ingen minutter. Men jeg lærte mye av Petter både i trening og når han innimellom skader/opptrening spilte noen B-kamper. Jamie Redknapp i det deilige pasningspillet, og ikke minst sveisen!

Venstre indreløper: Daniel Gullerud(Skjetten)

Svogeren min må på laget. Er det en mann du skal ha med deg i krigen, enten det er på banen eller på fest så er det «Gullis». Veldig sterke evner til å gjøre alle rundt seg gode, det også både på og utenfor banen.

Høyrekant: Kenneth Andreassen(Skjetten)

Luringen «Lille» er et av de største talentene som har vært på Romerike. Kanskje den beste «filmer’n» på Romerike, men også en av de beste på det sosiale. Veldig viktig for miljøet i garderoben.

Spiss: Mato Grubisic(Skjetten)

Storscoreren-Mato må man ha på laget. Noen må score målene, og det gjør Mato. Enten det er med høyrefot, venstrefot, hode, rumpa eller skulderen – han scorer. Ekstremt viktig for laget.

Venstrekant: Simon Mesfin(Skjetten)

Blir man bedt om å lage et lag, så skal man også sette inn seg selv?

 

Benken:

Trenere: Kai Holt(Skjetten) og Geir Bakke(Skjetten)

Kai var med å gjenreiste Skjetten etter nedrykk til 3.divisjon Han samlet mange Skjettengutter, og med eksterne tilskudd så fikk han det til på en suveren måte med Roar Øien som assistent. Geir Bakke var i trenerteamet (Skjetten) i mine tidlige tenår, og ga meg noen veldig gode råd som jeg tar med meg den dag idag. Han «så» meg, og det vil jeg alltid sette pris på.

Keeper: Martin Wiker(Skjetten)

En av de beste keeperne med ballen i beina. Stødig også forøvrig. Bra temperament, så man fikk høre det om man ikke gjorde jobben. Solid gjøgler både på og utenfor banen.

Forsvar: Kim Schöne(Skjetten/Sørumsand)

Støpt i mur er Kim en av de hardeste og tøffeste midtstopperne som har spilt i 3. og 4.div på Romerike. Ingen kødder med Kim, og derfor viktig for ethvert lag

Midtbane; Fredrik Langseth(Skjetten)

Fredrik sin nærteknikk er det kanskje bare Thomas Kopperud som kan måle seg med. Mistet nesten aldri ballen når han fikk tak i den. Kunne frakte ballen over distanser, ved hjelp av all slags piruetter og såledragninger som verden ikke har sett i ettertid.

Hva syns du om laget til Simon?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.