Svardahl valset rundt med Raumnes & Årnes – og nå blir han i AHFK

0
748
Lars Eirik Svardahl og Ola Vestreng jubler etter ny scoring for Aurskog-Høland (Foto: Espen Bråthen)

For de fleste spisser i 4. divisjon hadde 12 mål og 22 målgivende vært en fantastisk sesong. For Lars-Eirik Svardahl er det ikke det. Aurskog-Hølands spiss blir i Aurskog-Høland, og det er gode nyheter for klubben.

Les også: Direkte fra kampen

– Jeg er passe fornøyd. Har slitt litt mer i år å finne plassen min i nye systemer, og har ikke helt funnet go’følelsen. Det går mest på egne scoringer, og har vel 12 mål i år, og det er ikke «godt nok» for min egen del. 22 målgivende er derimot veldig bra, så jeg har jo bidratt på en litt annen måte. Kunne vært over 30 hadde gutta satt litt flere av sjansene, sier en glad og blid Svardahl etter å ha dominert fullstendig i 6-1-seieren mot Raumnes & Årnes.

– Jeg har egentlig en veldig god statistikk mot Årnes. Tre av kampene har jeg scoret ni mål mot de. At det løsna litt mot R&Å er litt som mot Fet tidligere i vår. Jeg får igjen spille den vante bakromsspissen. Når gutta i tillegg sender meg på løpeturer mot forsvaret så er det midt i blinken, sier Svardahl.

Ola Vestreng løfter Lars Eirik Svardahl etter nok en scoring. Strålende duo for AHFK (Foto: Espen Bråthen).

Svardahl scora tre mot Raumnes & Årnes i 2015, tre der i fjor og tre i denne kampen.

Det er mange, spillere og tilskuere, som lurer på hva Svardahl skal gjøre neste sesong. Spissen bor på Blaker, trener aldersbestemte lag og er lærer. Det er mye aktivitet som skal løses på de få timene som er i døgnet. Nå letter spissen litt på sløret og kan nok betrygge alle rundt Aurskog-Høland FK.

– Fremtiden har man ikke tenkt så mye på. Det blir nok AHFK. Jeg trives veldig godt, og klubben er alle tiders for meg. De tilrettelegger en god del, så jeg får tid å drive med flere ting. Derfor er motivasjonen ekstra stor når jeg er på trening og i kamp for drakta, logo, klubb og lagkamerater, sier Svardahl, og fortsetter: – Jeg blir tross alt 34 (i morgen – torsdag), så noe stor satsing er for seint.

Hva syns du om årets sesong for AHFK?

– Vi som lag har gjort en bra sesong. Med de ressursene vi har så bygger vi bare på den samme stammen og jobber godt sammen. Det er 2-3 kamper som har ødelagt for oss (3-3 kampene mot Rælingen og Blaker, samt 2-2 hjemme mot Kløfta der vi leda 2-0 etter 90). Der røyk på en måte opprykkskampen for oss, men nok en 3.plass viser at vi er et godt lag som fortsetter å utvikle oss, svarer Lars-Eirik.

Mot Raumnes & Årnes var han umulig. Simone Petersen, Sebastian Thøger-Andresen og Simen Holter var alle heldige at de slapp unna det røde kortet. Frustrasjonen var stor og Svardahl bla sparket i de edle deler, sparket på låret med store merker, rivi ned innenfor seksten, sendt ut i et gjerde. Det ga bare gule kort til de tre nevnte R&Å-spillerne i dueller med Svardahl.

Svardahl og Ola Vestreng herjet

Svardahl spratt stort sett opp og fortsatte å kjøre forsvaret. Kampens første scoring satte imidlertid midtstopper Lars Kopperud inn. Han fikk gå helt alene opp på en corner og headet ballen i mål. Svardahl fikset corneren.

30 minutter ut i kampen løp Svardahl fra Thøger-Andresen. Alene med keeper ble Svardahl revet ned, og det ble straffe. Hvorfor det ikke ble rødt kort er det vel ingen som forstår. Ola Vestreng steppet opp og banket inn to-målsledelse for bortelaget.

Ola Vestreng jubler etter scoring mot Raumnes & Årnes (Foto: Espen Bråthen)

Raumnes & Årnes var tafatte i store deler av omgangen, men de fikk plass og rom noen ganger. Da skapte de et par gode sjanser. Både Holter og Wiksaas kunne ha scora.

Involvert i alt

Like før pause kjørte Svardahl og Ola Vestreng R&Å sitt forsvar igjen. Svardahl løp fra og la inn til Vestreng som satte ballen i mål. Det var Vestrengs 22. scoring for sesongen.

To minutter ut i 2. omgangen smalt det igjen. Ola Vestreng vant en duell inne i feltet og Svardahl takket for ballen med ny scoring.

Etter 67 minutter kom en redusering for hjemmelaget. Martinus Granum slo godt inn fra høyre og Mattis Haug satte ballen i mål.

Men, Vestreng og Svardahl var ikke ferdig. Først driblet Svardahl seg forbi forsvaret og satte inn AHFKs nummer fem. På slutten var det en stor kanonade mot R&Å sitt mål. Til slutt ble Ola Vestreng felt, og denne tok Svardahl straffa. Han satte inn sin tredje og lagets sjette mot et tamt hjemmelag.

 

I tillegg til Vestreng og Svardahl var Vegard Aaserud strålende på midtbanen for Aurskog-Høland. Han vant de fleste duellenene han var involvert i.

Aurskog-Høland sin nye trener presenteres snart

I høst ga trener Arne Henrik Vestreng beskjed at han gir seg etter fire år som trener. Klubben har jakta ny trener i det stille og rolige nå i høst, og de skal ha kommet lang ti samtaler med en trener. «Oddsfavorittene» er Kjetil Rydje og Roar Ness. Klubben ønsker ikke å uttale seg noe om hvem som blir trener ennå. De gikk på ei skikkelig blemme da nyheten om Vestreng kom i lokalavisa før spillerne fikk beskjeden.

Blir en av disse herrene ny trener for Aurskog-Høland FK? (Foto: Espen Bråthen).

PS! Det er så dårlig flomlys på Årnes kunstgress så bilder er dessverre vanskelig å få til.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.