Marius Tolsciner ruver igjen på midtbanen

0
590

For fire år siden spådde mange at den da 16-årige midtbanespilleren skulle bli strålende. Marius Tolsciner fikk av flere årsaker ikke den fremgangen, men nå er drivet og trøkket tilbake. Fet vant 5-2 over Rælingen.

Les også: Direkte fra kampen

Allerede i august i 2013 fikk han som 15-åring debutere på a-laget til Fet. Et innhopp 13 minutter før slutt mot Kløfta i 4. divisjon. En sped og høyreist midtbanespiller begynte å vise seg fram.

Den første av totalt 10 scoringer for a-laget kom i 2014 mot Ranheim 2 i 3. divisjon.

Migrene har skapt trøbbel

Rosen kom fra mange kanter, og det ble prøvespill i både Lillestrøm og Strømmen. Kontraktsforslagene kom også, men Tolsciner ble i Fet.

– En av utfordringene var migrene. Jeg får det i ny og ne, så i perioder har det vært tungt. Denne sommeren derimot har vært veldig bra med lite migrene, sier 20-åringene fra Fetsund til Lokalfotballen.

De tre siste sesongene har Fet vært innblandet i nedrykksstriden i 4. divisjon. For to år siden spilte de den fantastiske kvalikkampen mot Fjellhamar, som Fet vant. I fjor reddet de plassen i siste seriekamp mot Hauerseter.

Og i år står Fet midt oppe i nedrykkstriden igjen.

– Det har vært en tung periode både for meg og laget. Men, jeg føler mye snudde i sommer. Jeg begynte med egentrening igjen, og vi fikk tilbake noen spillere som ga mye bedre økter, forklarte Tolsciner.

Fet hadde i snitt 7-8 mann på trening i vinter og vår. Nå i det siste har de vært stabile med 17-18 mann på treninger.

– Nå trener vi bedre. Vi orker mer og vi spiller bedre. Vi løper rett og slett mer, sa T, som er navnet hans ute på banen.

Drivet tilbake for Tolsciner

Fra å være en svak 4. divisjonsspiller i vår har Tolsciner fått tilbake drivet sitt. Nå er han mer lik slik vi så han for tre og fire år siden.

– Martin skal ha det meste av æren. Vi kan nå sette han opp i mellomrommet, og der er han veldig god. Ettersom vi har hatt bedre treninger klarer vi nå å dekke opp rommene han gir bak seg også. Vi må dekke opp litt for han, sa Fets trener Kjetil Moren Bråthen.

Fet var effektive

Mot Rælingen var Fet effektive. De fikk gunstige brudd mot et spillende Rælingen, og de skapte gode sjanser. Hull på byllen fikk de 20 minutter ut i kampen. Eirik Brattbakken, som rakk kampen akkurat før han skulle ut i kongens klær, slo inn i feltet, og Marius Søgård fikk stå overraskende alene. Han takket og bukket og satte ballen bak Rælingens keeper, Truls Ballangby.

Rælingen, ved Adrian Tjernsli, hadde et par gode sjanser men klarte ikke å sette ballen i mål.

Så var det Tolsciner. Han slo et godt frispark inn i feltet, og 41-åringen Arild Haavik vant to dueller og doblet Fets ledelse. Like etter headet Jesper Bjarmann inn reduseringen etter Erik Toruds strålende corner.

Rælingen gikk rett i strupen på Fet etter pause. Innbytter George Manea hadde to gode avslutninger, men ballen smalt i nettveggen begge gangene.

Marius Tolsciner (i midten) med topp høstsesong for Fet (Foto: Espen Bråthen).

Tolsciner i mellomrommet

13 minutter ut i 2. omgang kom Tolsciner rettvendt i mellomrommet. Et par gode steg og så banket han ballen i lengste, og Fet ledet 3-1. Fet økte til 4-1 ved Eirik Barlaug etter en feil bak hos Rælingen.

Så fikk Rælingen en ny redusering ved Afsar Piyad, og det ble litt nerver for hjemmelaget. De siste kampene på Fedrelandet har gitt haugevis med mål alle veier.

Det kom bare en scoring til. Lasse Bergan Foss vant en duell etter et langt innkast fra Søgård, og det endte 5-2 til Fet.

Fet forbi Hauerseter

Tre «livsviktige» poeng for blåtrøyene. De passerte Hauerseter på tabellen. Fet har 22 poeng og Hauerseter har 20 poeng. I kveld skal Hauerster besøke et lag i like dårlig form – Sørumsand.

Rundens avsluttes til helga. Rælingen skal møte Strømmen 2, og sistnevnte har sagt de kommer med G19 2 til den kampen. Hauerseter møter Raumnes & Årnes i siste seriekamp.

– Jeg har sagt det lenge nå at vi blir bedre og bedre, så får vi se om vi få nok tid. Vi har vært i opprykk- eller nedrykksstrid i flere år nå, så mange spillere har god erfaring i slike situasjoner, avslutter Moren Bråthen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.