Hva er det klubbene ikke forstår med 2. lagene sine?

0
1368

Det har vært mye kritikk mot toppklubbenes 2. lag, og som har vært velfortjent, og nå som serien nærmer seg slutten så toppes det overalt blant 2. lagene i 5. divisjon og nedover. Er ikke 2. lag til for innbyttere og unge spillere lenger?

For å få det første på plass. Etter at NFF endret innbytter-reglementet for to år siden til noe som ligner på aldersbestemt fotball eller bedriftsfotball om du vil. Nå kan lagene fra 4. divisjon og nedover bytte så mye de vil. Sju mann på benken kan byttes ut og inn hele tiden.

Les også:  – En trist beskjed

Til tross for at NFF, og klubbene, valgte å endre seriesystemet slik at 2. divisjon, 3. divisjon og dermed 4. divisjon ble spisset, så kom disse håpløse innbytterreglene. I år diskuterte de faktisk flyvende bytter også. Det vil si at 4. divisjon blir helt likt som det er for mitt J13-lag i AFSK.

Se også: 112 000 unike brukere

Skremmende.

Og nå skjer det som har skjedd hver eneste høst. Til 2. lagene sine kan man ha med maks fem spillere fra siste 1. lagskamp, uansett om man har startet eller vært innbytter.

Magnus Kolbjørnsrud har spilt nesten like mange kamper på 2. laget som på 1. laget (Foto: Espen Bråthen).

Da får man Lars-Eirik Svardahl på Rømskog+ (AHFK 2). Kim Brenna på et opprykksjagende FUVO – Brenna har scoret 8 mål på fire kamper. Lasse Holum Hansen på et opprykksjagende Raumnes og Årnes 2. Alle de fem beste på Blaker spiller på Blaker 2 fordi de jager opprykk. Magnus Kolbjørnsrud har spilt 19 kamper for Sørumsand 1. Han har også 13 kamper for Sørumsand 2. Derfor leder Sørumsand 2 8. divisjon med 17 strake seire.

I disse seriene så er det førstelag som kjemper med nebb og klør om opprykksplassen. Men, da hjelper fint lite når gode spillere i 4. divisjon skal spille 6. divisjon og 7. divisjon.

En liten gjennomgang av de lavere divisjonene:

5. divisjon:

Fjellhamar rykket opp for lenge siden, og Gjerdrum kjemper en hard kamp om opprykk. Men, det hjelper jo så fint lite når man ser hva Rømskog+ (kan ikke rykke opp), Gjelleråsen 2 og Lørenskog 2 stiller med nå på slutten. Lørenskog har snudd litt om på 1.- og 2. lag, og når 5. divisjonslag får møte Riki Alba så blir det feil.

Riki Alba i duell med Trym Halvorsen i Fjellhamar i 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen)

6. divisjon:

Stakkars Løvenstad. Liggi godt an til opprykk i hele år så møtte de FUVO 2 med Kim Brenna i spissen. Man får ikke vunnet slike kamper. Nå jager begge Nes-klubbene Løvenstad, så får vi bare håpe Løvenstad klarer jobben selv.

7. divisjon:

Holter har ledet divisjonen i så å si hele år, så kom Blaker 2 med flust av 4. divisjonsspillere. Og i kveld kommer Eidsvold IF med de beste spillerne (og de har ingenting å spille for). Tidligere har EIF møtt for eksempel Blaker 2 med bed null spillere fra a-laget. Vi alle håper Holter vinner kampen i kveld, fordi da rykker de opp. I siste seriekamp får Søndre Høland besøk av Blaker 2 – gjett hvilke spillere som kommer til å være med der.

8. divisjon:

Sørumsand 2…. Orker ikke flere kommentarer om de. Og der har heldigvis Hvam rykket opp også.

Hva tenker klubbene rundt omkring på Romerike om hensikten med 2. lagene? De roper og klager på Strømmen og Lillestrøm (med rette) og Ull/Kisa (som har vært flinkere i år), men så går det fem minutter og så gjør de det samme selv.

Skal OBOS-spillere som Espen Garnås (t.h) få lov til å spille i 4. divisjon og breddefotball? (Foto: Espen Bråthen)

At 2. lagene må ut av serien i Norge er det liten tvil om når man holder på slik. Jeg så også en tweet fra Anders Rossvoll der det stod at 20% av lagene i 3. divisjon neste år 2. lag. De 2. lagene er med på å påvirke opp- og nedrykk hvert eneste år på grunn av de store endringene på troppene fra uke til uke.

Vi alle husker Rælingen som rykka ned fra 4. divisjon for 2 år siden, da Eidsvold Turn og Skedsmo snudde helt om på lagene sine. Mot Hauerseter stilte Strømmen 2 opp med G16-lag og tapte stort, og snart møter de Fet. De to lagene krangler om å unngå nedrykk. Kommer Strømmen 2 med flere fra OBOS i den kampen så påvirker de nedrykk på en veldig feil måte.

Og slike eksempler er det hundrevis av rundt omkring i Norge.

Hva mener du burde gjøres?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.