Foran mandagens seks kamper i 4. divisjon – kommentarer og tips

0
1118

I kveld spilles det seks kamper i 4. divisjon på Romerike. Det er et skikkelig lokaloppgjør, pluss noen viktige kamper.

Serierunde 23 startet allerede på lørdag da FUVO slo Raumnes & Årnes 5-1 på Årnes stadion. De resterende seks kampen i denne runden spilles i kveld.

Eidsvold IF – Hauerseter

EIF hentet inn midtstopper Henrik Carlyle, og plutselig spilte de 3-5-2 mot AHFK. Det ga null poeng, selv om de var like godt som serietreeren. Med litt marginer hadde de vunnet kampen.

Det blir spennende å se hva de gjør i denne veldig viktige kampen mot Hauerseter. Vi ser også at Magnus Iversen er på benken i dag. Enda mer krutt for hjemmelaget på plass. Nå mangler bare Espen Berg Ottesen med skade. Fjeldvang er ute med karantene, så da blir det nok fire mann bak igjen for Bergs gutter.

Hauerseter får godkjent minus mot Kløfta sist. De tapte mot et Kløfta som har funnet formen igjen, men det var positive signaler. Marius Preber og nye Lasse Berg kan skaffe HSK de poengene de trenger i høst. Akkurat nå er de ikke på nedrykk, men hvis Skjetten går under streken er plassen HSK er på utsatt.

Mitt tips: 3-2 Solberg, Kristiansen og Rødsrud for EIF. Berg og Preber for HSK.

EIF er stor favoritt hos spillselskapet Coolbet. 1.60 i odds der.

Fet – Aurskog-Høland

Hjemmelaget er kun fire poeng bak HSK, som nevnt ovenfor er akkurat nå på sikker plass. De betyr altså at det fortsatt er mulig å redde plassen, men da må den lille rivalen Aurskog-Høland slås.

En god nyhet er at Espen Søgård er med igjen. I utgangspunktet skal de slite med å vinne denne, men de snudde nesten mot FUVO. De har fått inn flere mann i det siste så treningene har blitt bedre, og i dag kommer de med full tropp.

For bortelaget så gjelder det å sikre 3. plassen. Kløfta kommer jagende bak. I kveld mangler de hvite den sentrale midtbaneduoen Martin Vestreng og Jonas Grahn, pluss Bendik Vestreng. Lars-Eirik Svardahl er tilbake.

De kan takke den unge keeperen, Even Vestreng, for tre poeng mot EIF sist, men må opp et hakk skal de holde Kløfta bak seg.

Mitt tips: 1-3 Bergan Foss for Fet. Svardahl 2 og Aaserud for AHFK.

Kan Fet klare enda en ny vending? 7.25 er en høy odds for et lag som har plaget noen gode lag i det siste.

Sørumsand – Blaker

Sørumsand kan fortsatt klare NM-kvalik, så de har mye å spille for i de siste kampene. Og når rivalen Blaker står på motsatt side skal det vel være ikke være vanskelig å gire seg opp til denne kampen. Minuset er den tynne troppen i kveld. Nazari-gutta er borte, og Kolbjørnsrud og Furberg soner.

Unggutta Even Melby, Noah Meursinge og Jonas Saidj sitter på benken.

Blaker endrer litt på laget siden sist, og får da 4. divisjons raskeste backpar i Gjelsvik og Jeppesen. De gjør seg kanskje klare til møte med Saeed Rahim.

Det betyr at Akselsen, Thoreid og Karlsson er på benken, så Blaker kan sette inn like gode spillere etter hvert.

Vinner Blaker denne skal det mye til at de ikke får NM-kvalik.

Mitt tips: 2-4 Rahim og Engebretsen for SIF. Mathisen, Nordseth og Svardahl 2 for Blaker.

Oddsen har jevnet seg litt ut i løpet av dagen, men Blaker har 1.85 i odds og det er god verdi.

Kløfta – Rælingen

Tre strake seire for Kløfta, og spissen Remi Rød er i draget igjen etter skaden. De jakter AHFK i kampen om 3. plassen, og de har nok sikret minst 4. plass denne sesongen. NM-kvalik har de sikra seg hvis ikke alt går galt på slutten.

Westad og Poor er de to eneste som mangler for Kløfta.

Rælingen er avdelingens mest ustabile om dagen. Målene renner inn – fremover og bakover. De har møtt to sterke 2. lag i de to siste og tapt terreng i kampen om NM-kvalik. I kveld er Ali Temirbulatov tilbak, og Torud er med fra start. Da har politimannen trent i det siste.

Mitt tips: 2-1 Olsen og Rød for Kløfta. Tjernsli for Rælingen.

Christoffer SKiaker runder keeper for Kløfta, og så scorer han fra død vinkel

Ull/Kisa 2 – Strømmen 2

To sterke 4. divisjonslag dette her. Flere tjener ålreite penger på fotballen av de som skal spille på Jessheim stadion. Kisa 2 med sterkt lag, som vanlig, og Strømmen 2 varierer mye fra forrige kamp – som vanlig. De kommer til å gi Kisa 2 kamp i kveld.

Likevel så er hjemmelaget klart sterkest, på papiret. Juniorene er bedre, og de har en bredere tropp. Blant annet så er Nesset på benken fordi de kun kan bruke maks tre overårige.

Mitt tips: 4-1 Bjørgolfsson, Nesset, Cotrau og Søreide for Kisa 2. Olsen for Strømmen 2.

Eidsvold Turn 2 – Skedsmo 2

Dette er nesten som en juniorkamp. Masse unggutter, pluss et par a-spillere i begge troppene. Begge lag trenger poengene, så en liten nerve kan det bli.

Mitt tips: 2-2 Madsen og Andresen for Turn 2. Blix 2 for Skedsmo 2.

Hvilken kamp skal du se i kveld?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.