Klasseforskjell i lokaloppgjøret da FUVO vant

2
557

Rammen var fantastisk. Over 400 tilskuere på Årnes stadion. Ute på banen var det så å si bare FUVO som møtte opp da de vant 5-1 over naboen Raumnes & Årnes.

Les også: Direkte fra kampen

Hjemmelaget Raumnes & Årnes hadde gjort en kjempejobb i forkant av lokaloppgjøret mellom de to rivalene. De hadde invitert inn mange tidligere spillere og trenere. Dessuten hadde masse barn og ungdom møtt, og det var over 400 tilskuere der. Alt lå til rette for et herlig lokaloppgjør i sola på Årnes stadion.

Ørjan Hopen herjet for FUVO

Ute på banen møtte dessverre ikke hjemmelaget opp den første halvtimen. FUVO, anført av en strålende Ørjan Hopen, kjørte over R&Å. I årets to tidligere oppgjør (en kamp i cupen også) så scoret FUVO tidlig, men Raumnes & Årnes kom tilbake. Det skjedde ikke i dag.

Ørjan Hopen dominerte stort for FUVO mot Raumnes & Årnes (Foto: Espen Bråthen).

Sammen med Hopen terroriserte Kim Brenna hjemmelagets forsvar. De fikk en tidlig scoring ved Brenna. Hans 30. scoring denne sesongen (det står feil på fotball.no) kranglet han i mål i duell med keeper Truls Frogner etter ti minutter.

Les også: Spillerbørs og vurderinger foran kampen

Hjemmelaget ropte på rødt kort da Ole Myhre reiv ned Mads Hansen som løp gjennom på venstre. Dommer Løbersli valgte å gi det det gule kortet til Myhre.

Så var det tid for Hopen. Han smalt til på et frispark fra 30 meter, og etter en svak involvering av keeper trillet ballen i mål. Da hadde vi spilt i 20 minutter.

 

Noen minutter senere så smeller Hopen til fra høyre. Keeper gir retur, og Julian Paulsen dytter ballen i det åpne målet.

 

Kunne Raumnes & Årnes kjempe seg inn?

Da vi passerte 30 minutter kom reduseringen ut av det blå. Mads Hansen vendte på sekstenmeteren og skaut gjennom beina til Stian Westerheim. André Thomsen nådde ikke fram og hjemmelaget var med i kampen igjen – trodde vi.

Men, FUVO ville det annerledes denne gangen. De fortsatte å skape sjansene, og i 2. omgang var de rød/hvite klart best.

Les også: – Vi er for dårlig trent

Hopen og Brenna – som vanlig

Anført av Hopen skapte de flere gode sjanser. Nummer fire satte Kim Brenna inn etter en nydelig pasning av Marius Nordbye. R&Å ville ha offside på Sistek i den situasjonen, men han var aldri involvert.

 

Og selvfølgelig avsluttet Ørjan Hopen bortelagets målfest. Nytt frispark og ny scoring.

– Jeg er en høstspiller. Det er for kaldt å trene så tidlig på våren, sa Hopen etter kampen og lo godt. Det kommer snart en spennende nyhet om Hopen og veien tilbake.

– Dette er nok den beste kampen vi har spilt i 90 minutter. Vi gjør alt riktig, akkurat som vi snakket om før kampen. Vi dreper rett og slett kampen, og de har vel nesten ikke målsjanser, sa Kim Brenna etter kampen. Spissen har nå 31 scoringer i serien på 20 kamper for FUVO. Spissen har utrolige 158 mål på 127 kamper i tiden hans i FUVO.

Trener Ørjan Heiberg, som gir seg i FUVO etter årets sesong, strålte om kapp med sola etter kampen.

– Vi treffer gull på kampplanen. Kollektivet er veldig sterkt og det er stor forskjell. Det skal jo også være stor forskjell på lag som kjemper om opprykk og et som kan rykke ned, sier Heiberg til Lokalfotballen.

FUVO er poenget bak Ull/Kisa 2, som møter Strømmen 2 på mandag.

– Nå har vel Strømmen 2 lovet sterkt lag, så det forventer vi at skjer. Egentlig kan vi skylde på oss sjøl at vi ikke leder serien. Jeg syns vi var for dårlig trent i vår, men nå ser det mye bedre ut. Da avgjør vi slike kamper i stedet for å rote bort, avsluttet Brenna.

For Raumnes & Årnes så skal mye galt før det eventuelt blir et nedrykk. Hauerseter må vinne tre av fire siste for å gå forbi R&Å. Og Eidsvold Turn har et vanskelig program. I dag vant også Skjetten, så nå ligger det an til kun to lag ned fra 4. divisjon.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.