Dødballene avgjorde for Eidsvold Turn – og Tvedte trives best på Romerike

0
531

Skedsmo ga serieleder Eidsvold Turn god kamp, men til slutt så avgjorde dødballene kampen. Magnus Tvedte er tilbake på Romerike, og der trives han best.

Les også: Direkte fra kampen

Skjetten-gutten hadde en lengre periode i Gjøvik da han hadde en praksisplass i politiet. Nå har han fått jobb på Jessheim, og da startet drakampen mellom de lokale klubbene om underskriften til Tvedte.

Serielederen i 3. divisjon avdeling 2, Eidsvold Turn, vant den drakampen, og nå har tilbakebetalingen begynt. Han ble truffet av en ball mot Kråkerøy, og fikk et tellende mål, men mot Skedsmo kom en ordentlig scoring.

– Det er veldig bra på Romerike. Jeg trives best her. Nå er det jobbing på Jessheim, så godt å være tilbake, svarer Magnus Tvedte til Lokalfotballen.

– Du er bedre med hodet enn beina du, Tvedte, roper Markus Furseth da han går forbi oss på vei til garderoben.

– Det stemmer vel det, sier Tvedte og ler godt. – Jeg misset jo noen sjanser med beina, men scoret med hodet.

Skal avgjøre dette selv

Eidsvold Turn har et jagende Kvik Halden fire poeng bak, og følelsen er at Turn må vinne hver eneste kamp fremover. Kvik senket enkelt Kråkerøy denne lørdagen.

– Vi veit vi har det i egne hender. Vi må gjøre dette selv, og det er bedre utgangspunkt enn det Kvik har. Det blir tøft, men vi skal klare det, forklarer Tvedte.

Andre Trandum Nordlie (med sånn teit strikk i håret) header her inn Eidsvold Turns første mål mot Skedsmo (Foto: Espen Bråthen)

Mot Skedsmo ble det tøffere enn mange hadde forventet på forhånd. Skedsmo gikk rett i stupen på de, og Jesper Kornbakk kunne sendt bortelaget i ledelsen allerede etter 30 sekunder. Avslutningen ble for svak.

Corner er mål

Turn tok over initativet, og skapte noen gode sjanser. Tvedte hadde sine. Jonatan Teigland og Oliver Stenseth burde ha scoret, men Skedsmo jobbet godt og stod sammen. Den til Stenseth reddet Kristoffer Langerud på streken.

I 2. omgangen kom de forløsende scoringene for blåtrøyene. Første headet André Trandum Nordlie inn 1-0, og like etter doblet Tvedte ledelsen. Begge kom etter gode cornere fra Kristoffer Trandum Nordlie og Lars Jørgen Mork.

Magnus Tvedte header inn scoring for Eidsvold Turn ette ren god corner fra Lars Jørgen Mork (Foto: Espen Bråthen)

– Vi forventa en tøff kamp mot Skedsmo. Det er cupfinale hver helg for de. Men vi snakket om dødballer foran denne kampen. Vi er robuste på dødballer og Skedsmo er et ungt lag nå, og det fungerte jo bra, avsluttet Tvedte.

Opp for Turn og ned for Skedsmo?

Eidsvold Turn er fire poeng foran Kvik Halden, og Turn har seks mål bedre målforskjell. For Skedsmo ser det nå vanskelig ut å redde plassen. De er seks poeng bak Skjetten som er rett over streken. Østsiden kan gå forbi Skjetten på mandag med seier.

Et knippe tilskuere. Ørjan Heiberg (f.v), Wegard Bakkehaug, Tomas Halvorsen. Foto: Espen Bråthen).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.