Hvem havner på årets Fantasy Romerike-lag?

0
819

Det er kun fem serierunder igjen av 4. divisjon, og da går det også mot slutten av nyskapningen breddefantasy. Vi ser litt nærmere på hvem som ligger an til å havne på årets lag i en 4-4-2-formasjon.

Breddefantasy tok kontakt med Lokalfotballen med en knallidé om et fantasy-spill for 4. divisjon på Romerike. Den idéen falt vi for, og allerede nå nærmer vi oss slutten på sesongen. Breddefantasy har utviklet spillet fra grunnen av, og det blir bedre og bedre.

Nå over til det viktige – hvilke spillere som kan havne på årets Fantasy-lag. Teksten er levert av Fantasyutvalget og Lokalfotballen.

Keepere

Gjertsen fra Ull/Kisa2 leder med 74 poeng, og har cirka 20 poengs luke ned til trioen Beinov (Kløfta), Wilsgård (EIF) og Thomsen (FUVO). Ull/Kisa2 er det gjerrigste laget i divisjonen, og det er god grunn til å tro at Gjertsen skal holde luka inn gjenstående kamper.

Beinov er imidlertid den mest populære keeperen, og er valgt av 27% av managerne. Gjertsen er kun valgt av 8%, men det er trolig fordi managerne prioriterer Ull/Kisa2 sine offensive spillere når de skal velge spillere.

Vi ser også at det mange managere som velger de billigste keeperne som ikke har spilletid som Hacham (18%) på FUVO og Hellesjø (15%) på AHFK. Disse to koster kun 3500, og blir satt på benken blant lagene kun for å frigjøre kapital til dyre spisser.

Forsvar

Eirik Haugen er beste forsvarsspiller på 119 poeng, foran overraskelsen Lasse Bergan Foss på 108 poeng. Bergan Foss spiller på bunnlaget Fet, og de har sluppet inn mange mål i år. Men Bergan Foss har tatt mange poeng fordi han har spilt mye spiss, og har levert 8 mål. Haugen er den mest målfarlige forsvarsspilleren med hele 11 mål, og mange av de kommer på dødball. AHFK er sterke på både innkast, frispark og cornere, samt at Haugen i tillegg har tatt en del straffer.

Eirik Haugen jubler for nok en scoring (Foto: Espen Bråthen)

Karsten Rognerud (102 poeng) på Ull/Kisa2 har også god margin på å havne i backrekka på årets lag. Backen er offensiv, og har levert 7 assists. I tillegg er laget gjerrig, og det har sikret han 102 poeng. Han er stadig på benken for OBOS-laget, og en eventuell startplass der på tampen kan ødelegge for fantasy-poengsummen. Men mest trolig vil han komme til å spille samtlige kamper resten av sesongen for Ull/Kisa2, da han er en viktig bidragsyter for å sikre opprykket.

Bak Rognerud er det en luke til Christoffer Skiaker fra Kløfta på 88 poeng. Han har en god luke til Mario el-Gazi på Ull/Kisa 2 som har 74 poeng. El-Gazi spiller på et lag som slipper inn færre mål enn Kløfta, og vil kunne nærme seg, men Skiaker sine offensive bidrag vil kunne være utslagsgivende for å sikre plass i backrekka. Kløfta ser også ut til å funnet tilbake litt av formen de innledningsvis i våres, og har nylig to sterke seire mot Blaker og AHFK.

Annonse
Annonse

Simen Kristiansen i Blaker er også på skuddavstand, men Blaker har hatt en nedadgående kurve defensivt i høst. Til sommerferien var de oppsiktsvekkende det gjerrigste laget, og holdt nullen hele 6 ganger, men det har de ikke klart å gjenskape i høst.

Marius Kornbakk på Sørumsand har 69 poeng, men levnes små sjanser. Hans fordel er dødballfoten som kan genere poeng. Simen Melby på Strømmen2 har også 69 poeng. Han tok straffe i forrige kamp, og vil kunne få mange poeng hvis Strømmen 2 stiller sterkt de siste rundene. De har oftere hatt bedre lag nå i høst etter at de fikk hentet mange spillere på lån til OBOS-laget. Det har gitt ringvirkninger til B-laget i 4. divisjon.

Haugen er den desidert mest populære forsvarsspilleren, og er valgt av 37% av managerne. Bak han kommer Vegard Knudsen i Hauerseter, Sondre Haugen i Kløfta, Christian Skiaker i Kløfta og Julian Paulsen på FUVO, alle på ca 18-19%.

Pål Thoreid og Simen Kristiansen er av de beste kjøpene i Fantasy Romerike.  (Foto: Espen Bråthen),

Midtbane

På midtbanen er det Fredrik Ullersmo som leder totalen med 137 poeng, og han er den største poengsankeren totalt foreløpig i årets breddefantasy. Hans utfordring er at han er skadet ut sesongen, og kommer til å ende på 137 poeng. Er det nok til å havne på årets lag? Det kan faktisk holde. Ullersmo leverte jevnt med både mål og assists når han spilte, og har 14 mål og 15 assists.

Fredrik Ullersmo imponerer hver eneste uke for Ull/Kisa 2. Tre scoringer ble det mot Kløfta , men nå er han skadet ut sesongen (Foto: Espen Bråthen)

Rett bak er Ola Vestreng på AHFK som har hatt en forrykende sesong. Ull/Kisa ønsket å hente han i sommer, men vingen valgte å bli i klubben og har hentet hjem 123 poeng. Han har en god dødballfot, samt at han scorer jevnt og trutt i spill også.

Rælingen sin «stjerne» Adrian Tjernsli jager like bak Vestreng. Han spiller i en offensiv rolle bak spissen, og har scoret 14 mål i år. I tillegg til 9 assists har han levert 116 poeng. Både han og Vestreng virker å ha god kontroll til å havne på årets lag.

Så blir det veldig jevnt om den siste plassen (eventuelt to siste hvis de tar igjen Ullersmo). Mathisen (98poeng), Nazari (98 poeng) på Sørumsand/Skedsmo, Nordseth (94 poeng) på Blaker, Hopen (92 poeng) på FuVo og Eriksen (91 poeng) på Hauerseter er aktuelle.

Arman Nazari scorer flest mål av de nevnte, men er på vei til Skedsmo. Det gjør at det er stor usikkerhet til hans spilletid i 4. divisjon resten av sesongen. Skedsmo2 har lag i 4. divisjon, men sliter i bunn av tabellen. Hvis Nazari spiller seg inn på 3. divisjonslaget til Skedsmo, så blir det ingen poeng på breddefantasy. Vi tror disse faktorene gjør at han ikke havner på årets lag.

Martin Mathisen jubler etter scoring for Blaker (Foto: Espen Bråthen)

Mathisen tar alle frispark på Blaker, men den siste tiden har han overlatt corneransvaret til Egeberg. Det kan generere mindre assists, men samtidig så scoret han på corner på Ull/Kisa2, så det kan også skape mål da han er god på hodet. Han har et stort defensivt ansvar på Blaker, men er ofte sentral med sine lange oppspill. Men vi sitter med en liten følelse at det skal holde hardt til årets lag.

Martin Nordseth er målfarlig med 10 scoringer i breddefantasy. Venstrevingen er driblesterk og skuddvillig, og kommer alltid til mange sjanser. Han er derimot svak på assists, da han foretrekker å prøve selv, og mister kanskje noen poeng på det i løpet av en sesong. Men alt i alt sitter vi med en bedre følelse på han enn midtbanekollega Mathisen i hvem som sanker flest poeng hos rødtrøyene.

Ørjan Hopen på FUVO har virkelig funnet høstformen. Hadde han ikke bommet på straffe mot Fet hadde han vært inne blant topp XI, men det ble en del poeng som forsvant med den bommen. Han har en ekstremt god dødballfot, og med en god spiss foran seg i Brenna får han også en del assists. Vårt tips er at Hopen spiller seg inn på årets lag.

FUVO jubler etter scoring av Ørjan Hopen (Foto: Espen Br¨then).

Vetle Eriksen hadde en god vårsesong hvor han produserte mange av sine 91 poeng. Han hadde en offensiv rolle, og var faktisk også spiss i noen kamper. Hauerseter kjemper desperat for å unngå nedrykk, og det gjør at vi ikke har helt trua på at han skal kjempe med for eksempel Hopen som spiller på et topplag. Topplagene scorer generelt sett flere mål, og derav blir det mer poeng.

Ullersmo er den mest populære spilleren på 23%. Han lå på over 40% før, så mange har fått med seg skaden hans, men at han fremdeles er på såpass mange lag betyr at en del lag har blitt passive, eller at managerne ikke følger godt nok med. Nordseth er like bak på 22%, og følges deretter av Tjernsli på 21%. Så er det et lite byks ned til Wikstrøm på Blaker med 16%. Wikstrøm er billig, og i sin rolle som offensiv ving blir han populær. Han hadde også en god periode i august hvor han scoret flere mål.

Deretter følger Ola Vestreng (15%), Arman Nazari (14%), Søreide (13%) og Grahn (11%).

Spiss

4. divisjons største garanti på mål er også spillets dyreste spiller, FUVO-spiss Kim Brenna. Han har scoret 18 mål i breddefantasy, og har 120 poeng. Han er valgt av over halvparten av managerne, og er den desidert mest populære spilleren på fantasy tross sin pris. Bak han jager Svardahl i AHFK som mange tenker har hatt en svak sesong. Spissen har levert rundt 25 mål de siste 4 årene i AHFK, men foreløpig er det kun 7. Men det vi ikke må glemme at han har levert hele 18 assists, og som spiss er det like mange poeng pr assist som det er pr mål (3poeng). Det gjør at han ligger godt an til å havne på årets lag med sine 106 poeng.

Nærmest Svardahl kommer Lasse Holum Hansen på Raumnes/Årnes. Hansen spiller venstreving i en 4-3-3-formasjon, og skjærer ofte inn bak backene, og scorer mye mål. I breddefantasy har han like mange mål som Herman Henriksen og Brenna.

Herman Henriksen

Nevnte Henriksen på Ull/Kisa 2 er en meget god spiss som alltid scorer mye mål når han spiller. Men han har ikke spilt nok kamper i år, og derfor ligger han litt bak. Med sine 91 poeng, så er han på god rekkevidde til å ta igjen Svardahl. Alt tyder på at han vil fullføre sesongen med Ull/Kisa2 ettersom det er blitt hard konkurranse på OBOS-laget med Salvelsen inn i tillegg til Trøen med flere.

Eivind Solberg på EIF er også med i tetkampen på 92 poeng. EIF har virkelig funnet formen i høst etter å ha fått tilbake alle som var skadet i våres, og han leverer jevnt og trutt poeng. I vår spilte han litt spiss, men nå er han høyreving. Der serveres han en del assists til hodesterke Kristiansen i boks. Solberg tar også straffer.

Remi Rød var en av de heiteste spissen før 17. mai, men så blei han skadet. Kløfta bleknet litt en periode, men har funnet tilbake til formen. Men de siste kampene har Rød spilt sentralt på midtbanen, mens Hawar Saleh har tatt spissplassen. Det gir ikke nødvendigvis like mange poeng på fantasy, og er i hans disfavør til å havne på årets lag. Han har 80 poeng, og luka virker litt stor.

Mads Hansen på Raumnes/Årnes er sistemann som har en sjanse med sine 79 poeng. Han veksler mellom å være midtspiss eller høyreving, og har hentet flest poeng med assists. Vi har ikke helt trua på at han skal klare å hente nok poeng i sesonginnspurten, og de han skal ta igjen er av såpass stor kvalitet at det skal ikke gå.

Kim Brenna er som nevnt den mest populære spilleren på fantasy med 54%. Etter han skiller Remi Rød seg ut med 47%. Fra de to er det en god luke ned til Svardahl (22%) og Henriksen (20%), og ytterligere en luke ned til Solberg (11%), Kristiansen (8%), M. Hansen (8%) og Rahim (8%).

Hvilke spillere tror du kommer på Fantasy-laget?

OBS: Breddefantasy-statsene er ikke like som sesongen i 4. divisjon for øvrig. Det er fordi ikke alle kamper har vært med, da vi først kom i gang i runde 3. For eksempel er Kim Brenna toppscorer med god margin, blant annet etter å ha bøttet inn mål mot Strømmen2, en kamp som ikke var med i breddefanatasy.

Wiker leder

Martin Wiker leder Fantasy Romerike totalt til nå. Like bak følger Simen Kristiansen. Vinneren vinner en tur for to til England fra Breddefantasy sin samarbeidspartner – Coolbet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.