Fotballen døde litt for meg i helga

0
3127

Jeg er onkel til ei jente på 11 år som har Downs syndrom. I samfunnet vi lever i nå så er det fortsatt store utfordringer blant mange mennesker å akseptere at noen er litt annerledes. I helga døde litt av fotballhjertet da en spiller og en klubb ikke tok ansvar.

Elise Skagnes er jeg onkel til. Hun har downs syndrom. Solstråle!

En av spillerne ropte ut høyt og klart Mongo til en motspiller. For meg er det like ille som rasisme fordi det angriper en gruppe mennesker som alltid har hatt utfordringer i livet. Det å ha en person med downs syndrom i livet sitt er en sann glede, for meg, men vi veit også alle utfordringene som finnes i samfunnet. Dette stygge ordet har i mange år vært forbundet med de som har downs syndrom – og det må vi slutte med NÅ.

Elise på 11 år er en fargerik blomst, som kan gjøre oss sinte som pokker, og vi ler oss skakke sammen.

«Uff, jeg trodde ikke et sånt uttrykk ble brukt lenger. Har vi ikke kommet lenger i samfunnet altså? At min unge blir brukt som et nedlatende skjellsord? Utrolig!»
Moren til Elise etter at hun hørte hva som skjedde

Når jeg opplever at voksne folk roper slik på en fotballbane, så faller ting litt sammen for meg. Rundt omkring på området var det mange barn og ungdom. Når verken dommer eller lederne i den klubben det gjelder tar ansvar, hva viser det barna og ungdommen? Det er ille nok at en fotballspiller sier det, men når ingen tar grep av lederne der, så viser det at slikt er ok å si.

Jeg har kanskje blitt rørt til tårer av en fin scoring tidligere i 4. divisjon, men det har vært av glede. Nå kom tårene i skuffelse og frustrasjon og jeg reiste bare vekk fra kampen.

Takk, en eller annen, for at døtrene mine ikke var med, Elise selv eller foreldrene hennes.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.