Superhelg i lokalfotballen på Romerike – kommentarer og tips

0
682

I helgen spilles det mange kamper på Romerike. Det er rett og slett en superhelg. Her kommer kommentarer og tips foran kampene.

Tror det eller ei, men for meg er fokuset på en håndballcup i Østfold. Det er helt sant. Trøgstadhallen klokka 08:00, men heldigvis så rekker jeg Skjetten – Gjelleråsen og Kløfta – FUVO. Dermed kommer det kommentarer og tips denne fredagen – uten at alle troppene er klare. Det får briste eller bære.

4. divisjon

Rælingen – Hauerseter

Heisakamp mot AHFK sist. De ledet på overtid, ble liggende under, og Adrian Tjernsli satte inn 3-3 åtte (8!) minutter på overtid. De fikk kjørt seg mot AHFK også, men reddet inn et poeng, så den store dalende formkurven gikk litt opp igjen.

Det er viktig at Tjernsli er tilbake etter ribbeinsbristet, og han viste i den kampen hvor viktig han er med sine to scoringer og en assist. Nå skal et par mann til være tilbake, så får vi se om RFK finner igjen vår-formen. Bedre tropp for de mot HSK.

Hauerseter ser det enda tyngre ut for. Akkurat nå er de på nedrykksplass. Det jaktes på nye spillere med lys og lykt. Det ryktes at Henrik Nordnes blir klar snart. Julian el Gazi er klar.

Mitt tips: 3-1 Tjernsli, Piyad og Torud for RFK. Preber for HSK.

Eidsvold IF – Skedsmo 2

EIF er formlaget i 4. divisjon nå. Inn med et par gode spillere, pluss at skadetrøbbelet er borte. Da er de topp 5 i denne serien. De har gått forbi tre lag og er akkurat nå på sikker plass, men det er kort vei. Likevel burde EIF kun se oppover.

Slik det ser ut så stiller de samme lag i denne kampen. Kanskje Marius Rødsrud kommer inn.

Skedsmo 2 kommer nok med juniorer. De har en viktig kamp på mandag med 3. divisjonslaget. Rykker Skedsmo 1 ned, så rykker selvfølgelig Skedsmo 2 ned.

Mitt tips: 4-0 Kristiansen 2, Solberg og Rødsrud for EIF.

Fredrik Autio scorer for Årnes

Fet – Raumnes & Årnes

Hjemmelaget er på vei ned til 5. divisjon. De sliter med å stille et slagkraftig lag i 4. divisjon, og det er masse endringer fra kamp til kamp. Nå er derimot Espen Søgård tilbake etter suspensjon. Midtbanespilleren har hele seks gule kort – allerede. Eirik Barlaug er ny i klubben, og unggutten kommer fra LSK.

Raumnes & Årnes er fortsatt uten Patrick Hansen. Skole- og militær-folket har også reist. I motsatt oppgjør ble det 7-1 til R&Å, og Årnes-gjengen er store favoritter i denne også. Får de tempo på ballen kan det bli mye med raske Lasse Holum Hansen på topp.

Mitt tips: 0-3 Holum Hansen, Hansen og Aaserud.

Strømmen 2 – Aurskog-Høland

Hva kommer med Strømmen 2 med her? De spiller viktig kamp mot Ull/Kisa i OBOS på søndag, så sannsynligvis kommer de med et juniorlag. Strømmen 2 har våknet litt, men i denne kampen avhenger jo alt av hva de kommer med.

AHFK vraker keeper Ahmed Jouini, etter svakt spill av den ellers solide keeperen. Stortalentet Even Vestreng står for hvittrøyene i denne kampen. Eller blåtrøyene da – som de sikkert spiller i mot gråe Strømmen 2. Endelig er Svardahl oppe som spiss også. Sammen med Ola Vestreng kommer de til å plage Strømmen 2 uansett lag.

Defensivt må AHFK opp to hakk.

Mitt tips (umulig å tippe pga usikkerheten rundt troppen til Strømmen 2): 2-3 Melby og Saint-Duc for Strømmen 2. Svardahl, M. Vestreng og Skjeggenes for AHFK.

Kløfta – FUVO

Toppkampen i 4. divisjon denne runden. I vår var det stor forskjell på lagene da FUVO vant enkelt på eget gress. Nå er det trangere bane og kunstgress i Bakkedalen.

Kløfta er uten viktige Ole Westheim som soner med seks gule kort – han også. De fikk sin etterlengtede seier i forrige runde, og tar med seg litt selvtillit mot FUVO. Dette blir en kamp med masse dueller, og litt ufinheter også, tipper jeg.

FUVO har vært gode nå, men varierer litt for mye til opprykk. Sist mot Ull/Kisa 2 burde de vunnet etter antall sjanser, men heldige også da Kisa 2 hadde en ball som var langt inne. Brenna er i siget. Ørjan Hopen har vært mye bedre nå. Han virker mye bedre trent enn tidligere. Tenningen i en slik kamp som dette er heller ikke vanskelig.

Mitt tips: 1-2 Rød for Kløfta. Brenna og Hopen for FUVO.

Nå håper jeg dere alle tar en tur ut på kamp i helga. Støtt opp om ditt lokale lag – det fortjener de.

3. divisjon

Skjetten – Gjelleråsen

For en viktig kamp for Skjetten. De var svake i tapet mot Skedsmo sist – utrolig svake i 2. omgang. Utfordringen til Skjetten er at de har blitt et tungt lag med lite fart på topp. Det er enkelt for motstanderne å stå høyt fordi det ikke er bakromstrussel. Dette må Martin Wiker løse.

Men får de kampen inn i sitt tempo, med dueller og trøkk, så kan de også slå de fleste lagene i avdelingen. Det begynner derimot å haste litt.

For Gjelleråsen så ser det bedre ut. De er oppe på 7. plass, og med ni poeng ned til nedrykk – nettopp Skjetten. De spiller en fin fotball når det flyter, men sliter når det blir for tett. Akkurat slik den første kampen i vår mellom disse to lagene. Skjetten vant krigen i 1. omgang og ledet, men GIF snudde da de fikk mer plass i 2. omgang.

Det blir jevnt denne lørdagen også. To lag som ikke står «godt» til hverandre.

Mitt tips: 2-1 Moltzau og Rosenkilde for Skjetten. Bjørndalen for GIF.

Eidsvold Turn – Kvik Halden

Dette blir et herlig toppoppgjør. Dessverre klarer jeg ikke å dytte denne inn i planen min. Eidsvold Turn røyk på årets første tap mot 2. laget til Godset sist. Lukter en god revansje. Stallen er bedre og bredere nå.

Kvik er også i knallform, så dette blir en skikkelig storkamp på Myhrer.

Mitt tips: 3-1 Mork, Hofer Dahl og Økland for Turn. Berglund for Kvik.

Lørenskog – Valdres

Nummer tre og seks på tabellen møtes på Rolvsrud. To strake tap for Lørenskog mot god motstand. Før det hadde de fire kamper uten baklengs. De henger seg litt på i toppen med seier. Med tap så må de prøve å holde 3. plassen ut sesongen. Ambisjonene er vel ikke opprykk, men det har vært en god sesong for blåtrøyene.

Mitt tips: 2-0 Alba og Følstad for Lørenskog.

Nå håper jeg dere alle tar en tur ut på kamp i helga. Støtt opp om ditt lokale lag – det fortjener de.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.