FUVO best i toppkampen – men Ull/Kisa 2 snytt for scoring

0
571
Ballen var klart inne for El Gazi og Ull/Kisa 2 (Foto: Espen Bråthen).

Det ble ingen fintspillende kamp på gresset mellom FUVO og Ull/kisa 2. Bortelaget hadde en ball i mål, men hjemmelaget var best i 0-0-kampen.

Forventingene til kampen på Funnefoss gress var store. FUVO måtte vinne for å henge med i toppen, og Ull/Kisa 2 gjorde det ikke lett med flere OBOS-spillere i elleveren. Forsvarsfireren er vel nesten like god som den som spilte mot Levanger på søndag.

Endelig fikk vi se en spillesugen Kim Brenna. Spissen har vært litt småsur den siste tiden, men sommeren har gjort han godt. I perioder lekte spissen med duoen Cisse og Troudart.

Allerede før minuttet var Brenna alene med keeper, men ballen ble redda på streken. FUVO var best i starten, men Kisa kom mer og mer med inn i kampen.

Scoring for Ull/Kisa 2

De scoret også. Mario El Gazi løp seg fri på høyre og alene med keeper satte han ballen i mål. Ballen traff en liten stang 30 centimeter inne i målet. Stian Westheim var kjapp og tok med ballen ut og FUVO kontret. Kim Brenna løp seg fri og smalt ballen like utenfor stanga.

Som bildet viser så er ballen langt inne, og tenk om Brenna hadde scoret på kontringen – da hadde det blitt bråk på Opakermoen. Det er veldig svakt av AD og dommer at de ikke ser den situasjoen ettersom ballen er så langt inne i mål.

– Den er langt inne. Jeg plukka den kjapt ut fordi det har skjedd på trening hos oss. Det er jo nesten så vi scorer etterpå, sa FUVOs kapten Stian Westerheim om situasjonen.

Mål ble det ikke. Kisa var best utover i 1. omgangen, men kom ikke til de helt store sjansene.

Brenna var god

I en andre omgangen fortsatt Kisa presset en periode, men så snudde FUVO hele kampen. Brenna kjørte rundt med spesielt Troudart og han var nærme scoring tre ganger. Den ene gangen burde han ha spilt til Armin Sistek som stod helt alene foran mål. Samme Sistek bommet også på en stor sjanse da han sleivet ballen utenfor fra seks meter.

– Vi har trent godt i sommer. Disiplinen er god, og vi har flere gode sjanser. Det er synd vi ikke får betalt i tre poeng etter denne kampen, sa FUVOs trener Ørjan Heiberg til Lokalfotballen.

Kaptein Westerheim, som lå nede lenge etter kampslutt på grunn av sjukdom, tok ut alt, og var fornøyd med gjennomføringen.

Stian Westerheim lå lenge nede etter kampslutt. Kapteinen er sjuk og det ble en skikkelig manndomsprøve (Foto: Espen Bråthen).

– Kampen fra vår side er bra, men synd med uavgjort. Det er ikke godt nok, og nå tar nok Kisa opprykket. Vi har satt standarden for høsten, og nå skal vi vinne resten av kampene, sier Westerheim, og fortsetter: – Det er ikke denne kampen som ødelegger for oss. Det er tapene mot Blaker, Eidsvold Turn og Strømmen 2.

I Ull/Kisa 2-leiren var de middels fornøyde med uavgjort.

– Det er vanskelig å møte FUVO. Måten de spiller på og på gresset. Vi finner ingen god rytme, og vi vinner for få 2. baller der ute, var Igor Kostics dom over eget lag. – Resultatet er ok, og vi har en god luke. Og det er kjempelæring for oss i duellspillet denne kampen.

Det laget som er nærmest nå er Aurskog-Høland, og de har lagt sin hjemmekamp mot Ull/Kisa 2 nesten ute i Sverige. Kampen spilles på den intime gressbanen på Rømskog.

– Det er jo rart, men vi må tåle det. Hele klubben har som mål at vi skal rykke opp og da vil vi nok sende et bra lag dit, sa Kostic om det neste toppoppgjøret.

Kim Brenna plaget Emmanuel Troudart i hele kampen (Foto: Espen Bråthen)

Kampen spilles på torsdag 20. august, og Ull/Kisa har en viktig kamp i OBOS på søndagen mot Aalesund. Ull/Kisa kjemper en hard kamp om å klare kvalik til eliteserien.

Ull/Kisa 2 leder serien med sju poeng på Aurskog-Høland og FUVO. AHFK har en kamp mindre spilt.

En spiller som har våknet for FUVO er Ørjan Hopen. Midtbanespilleren var, sammen med Kim Brenna, banens beste spiller.

Ørjan Hopen takler for FUVO (Foto: Espen Bråthen)

Andre resultater

Det ble spilt tre andre kamper denne runden. Kløfta vant 3-1 mot Skedsmo 2, Sørumsand slo Fet 3-0 og Strømmen 2 slo Blaker 2-0. Serierunde 18 spilles ferdig tirsdag fra Aurskog-Høland får besøk av Rælingen.