– Vi må få samlet Fet-miljøet igjen

0
713
Er det nedrykk som truer i horisonten der, Kjetil Moren Bråten? (Foto: Espen Bråthen).

Akkurat nå suser Fet mot et nedrykk til 5. divisjon. Motgangen har vart lenge, og nå ønsker Kjetil Moren Bråthen å samle Fet-miljøet igjen.

– Det blir for dødt om dagen, og årsaken er lite folk. Vi får ikke trent ordentlig, sier Kjetil Moren Bråthen etter 2-4-tapet mot Eidsvold IF.

Kjetil kom inn i januar etter litt utfordringer med å få plass nye trenere. Han er daglig leder i fotballgruppa, og bruker allerede mye tid i Fet-fotballen.

– Vi fikk ikke på plass noe, så da måtte jeg ta det. Vi måtte holde det i gang, og vi fikk jo heldigvis med oss noen ringrever. Vi kan ikke grave oss ned, men må samle oss. Vi har hele veien jobbet for å bygge opp gruppa, og vi trenger å bruke den tiden det tar om resultatene kommer i løpet av denne sesongen eller neste, sier Moren Bråthen, som også har satt på seg fotballskoa denne sesongen.

Morten Vikerhaug og Fet reddet plassen i 4. divisjon i siste kamp i fjor (Foto: Espen Bråthen).

Blakerværingen har nå et klart ønske for fremtiden i Fet.

– Vi må tenke langsiktig, og nå må vi få samlet Fet-miljøet igjen. Vi har mange spillere rundt omkring på Romerike, pluss at vi har flere som er i militæret og noen som studerer. Vi begynner å få opp gode spillere som er 18-20 år og de skal vi bygge videre på. Vi ser positivt på utviklingen i gruppa der flere spillere har tatt steg. Gode eksempler er Markus Berg og Adrian Aarvig. Det er flere spillere som viser gode holdninger, og vi må bare bygge ut grunnmuren over tid, forklarer Moren Bråthen.

Ikke klart å utvikle gode G19-lag

Forfallet denne sesongen har vært for stort til at Fet har klart å håndtere det. Morten Vikerhaug og Eirik Brattbakken har reist i militæret. Kristian Endresen, Vegard Gjelsnesvangen, Øystein Rygg og Frode Sanderlien er langtidsskadet. Flere spillere er også til og fra, og da blir det ikke enkelt. I år har heller ikke blåtrøyene juniorlag.

– Fet har de siste årene hatt gode G16-lag, men så har vi ikke klart å lage gode G19-lag ut av de. Vi har mistet mange gode spillere, og da har spranget vært langt for de nest beste opp til a-laget, forklarer Kjetil.

Fet har alltid vært gode på å lage noen fotballfester, men er den tid forbi nå?

Vært i samme situasjon

Dette er en situasjon Kjetil kjenner godt. For noen seks år siden var Fet i så å si samme situasjon.

– Jeg og klubben har vært gjennom det samme. Vi klarte å skape en god treningskultur, og så gjorde vi det bra i 5. divisjon, og derfra ble det opprykk til 3. divisjon og da var masse entusiasme rundt Fet-fotballen, avslutter Moren Bråthen, som nå skal gjøre alt han kan for få samlet Fet-miljøet igjen.

Et «fun» fact fra det året i den trønderske 3. divisjon i 2014 er at klubbene fra Romerike har hatt store utfordringer etter den sesongen. Gjerdrum, Rælingen og Fjellhamar har vært/er i 5. divisjon. Fet er på vei ned i 5. divisjon, og Skedsmo sliter kraftig i 3. divisjon.

Neste kamp for Fet i 4. divisjon er mot Eidsvold Turn 2 13. august på Fedrelandet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.