Den lille store midtbanekrigeren Markus Sørensen

0
1397
Markus Sørensen Eidsvold IF

Eidsvold IF flyr høyt om dagen etter 4-2-seier mot Fet. På midtbanen løper en 16-åring rundt og imponerer for rødtrøyene. Markus Sørensen spiller voksenfotball, og større klubber jager gutten.

Les også: Direkte fra kampen

De to siste sesongen har 16-åringen Markus Sørensen spilt så å si fast i et skadeplaget Eidsvold IF. Nå har det kommet inn forsterkninger og flere spillere er tilbake på banen. Likevel er plassen til Markus udiskutabel. Han har vokst på seg noen centimeter, og har tatt et godt steg i sommer.

– Det er moro at større klubber er interesserte. Det er jo kult. Akkurat nå føler jeg at EIF er klubben jeg ønsker å utvikle meg i. Jeg tipper det blir EIF i høst, fordi jeg må ta steg for steg, sier Sørensen til Lokalfotballen etter nedsablingen av Fet.

Lokalfotballen veit at Ull/Kisa ønsker Sørensen denne sesongen. Det samme gjør Eidsvold Turn som har hatt møte med Markus. Også Vålerenga og Lillestrøm er følere ute for kretslagsspilleren til EIF.

Hva er det beste med fotball?

– Det er å gjøre andre gode. Det å gi en målgivende er noe jeg liker, svarer Sørensen, men han må jobbe med presisjonen foran målet: – Jeg er indreløper , og det er mange indreløpere som er målfarlige. Slik som Christian Eriksen. Jeg ønsker å bidra med mer målpoeng for EIF.

Markus Sørensen stortrives på a-laget til Eidsvold IF. (Foto: Espen Bråthen).

Og det å spille i 4. divisjon for EIF ser han bare på som positivt i en så ung alder.

– Det er jo egentlig kult. De tar godt vare på meg, selv om jeg må bære alt av utstyr og baller, sier Sørensen og ler.

Sørensen får mye ros av de rutinerte spillerne på laget.

– Markus er en kjempefin gutt. Veldig treningsvillig. Han er også en ydmyk gutt som tar imot veiledning. Han har høye krav til seg selv, og litt beskjeden, er Magnus Iversens rosende ord om unggutten.

Også Eidsvold IFs kaptein, Eiven Solberg, fullroser midtbanetalentet.

– Markus er en treningsvillig og seriøs ung gutt, med meget gode basisferdigheter. Han står alltid igjen etter trening og det må være en drøm for trenere å ha Markus som spiller; med innsatsen sin, humøret sitt og de flotte holdningene sine.

Eidsvold IF kjørte over Fet

I overkjøringen mot Fet ble det en målgivende på Sørensen, til slutt.

Eidsvold IF var det klart beste laget i 90 minutter, men de kunne rotet det til. De tok ledelsen ved Fredrik Kristiansen etter et strålende innlegg av kaptein Eiven Solberg.

Simen Martinsen jubler etter scoringen (foto: Espen Bråthen).

Nummer to satte Simen Martinsen inn. Backen gjorde det meste selv da han dro seg forbi Fets back og dundret ballen inn bak Fets keeper Markus Berg.

Fet kunne tatt ledelsen da Marius Søgård headet, men ballen ble reddet på streken. Det var ikke mye mer enn det Fet produserte mot EIF i 1. omgangen.

Sjansebonanza

I 2. omgangen fortsatte EIF å være best på Fedrelandet. Nummer tre kom da Marius Rødsrud banket inn en retur på et Kristiansen-skudd. Like etter det så løp Sørensen gjennom på høyre, og spilte ballen på sølvfat til Kristiansen. Han satte inn dagens andre, og hans femte på de to siste kampene.

Fet utnyttet litt småslappe EIF-spillere to ganger på slutten da Birgir Jönsson og Daniel Hagen reduserte.

– Dette var gøy. Nå har vi to seire på rad, og det har vi ikke hatt så ofte den siste tiden. Det er mer konkurranse i stallen nå, og man må stå på hele tiden for å spille. Vi er mye bedre nå, avslutter Sørensen.

EIF klatret forbi Skedsmo 2, som tapte 0-3 mot Strømmen 2, så nå har de to lag bak seg i 4. divisjon.

Blaker slo Hauerseter hele 5-1. Ull/Kisa 2 feide over Raumnes & Årnes og vant 7-0. Sørumsand spilte 2-2 mot Kløfta. Strømmen 2 vant 3-0 over Skedsmo 2.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.