fredag, juni 9, 2023

En hyllest til treneren!

Date:

Share post:

For et herlig liv det er å være fotballtrener. Det å gi en verdi som lagspill inn til en spillergruppe – om spillerne er åtte år eller 13 år. Og for en jobb de legger ned.

Se på bildet over. Ja, veit at det ikke er det beste. Men, se stemningen. Se jubelen. Føl gleden.

Du ser den sitter rett i hjerterota!

Det å få oppleve Norway Cup på så nært holdt, og ha tett dialog med mange trenere, er fascinerende. Den jobben som legges ned hver eneste dag, så å si sju dager i uka – nesten hele året. Det er imponerende det.

Det er ikke altfor mange som veit hvor mye jobb som legges ned av disse trenerne. Treninger skal planlegges. Treninger skal gjennomføres. Det er håndtering av foreldre og det er samtaler med spillere hele veien. Spillerne ser nesten treneren mer enn læreren og sine egne foreldre.

Timevis med planlegging

Søndag planlegges uka. Mandag er det trening. Oppmøte seinest en halvtime før, og er den som går aller sist og sørger for at alle kommer seg trygt avgårde og hjem. Tirsdag er det trening og samme rutine. Onsdag er det fri, men da sjekker vi ut neste motstander. Torsdag er det kamp. Og den begynner i trenerens hode allerede på morran – så veit dere det. Taktikken må på plass etter den gode siste økta. Motstanderen har de full kontroll på – og da prater vi G8, J7 og i de fleste årsklasser.

Om det ble tap eller seier så evalueres kampen hele natta. Fredag er taco, og kanskje bare litt fotballprat. Lørdag er det trening. Så begynner kjøret igjen neste uke, og slik går dagene.

Og de elsker det!

Se på trenerne underveis i øktene. Bare sett dere ned og se litt på de. Se det engasjementet. Se når de jubler sammen med spillerne etter en seier, og se den tryggheten og trøsten de er når man taper.

Treneren er alltid den som henter spilleren hvis noen sliter med å få gutten eller jenta på trening eller kamp. Treneren er den som alltid tar den kioskvakta hvis noen foreldre ikke kan.

Treneren er min store helt. Det er ildsjelen som fortjener all mulig ros. Hun eller han bruker timesvis på nettopp ditt barn eller din ungdom. Og er like glad i alle.

Treneren – du har fortjent denne hyllesten! Stå på videre med den fantastiske innsatsen du legger ned.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Breddefotballens helg sparker i gang – støtt din lokale klubb

Nå er det Breddefotballens helg. Det er lokalfotball på hele Romerike. Her er oversikten, og du må støtte...

PODKAST: – Dommer elsker fotball like mye som resten i fotballfamilien

Episode 3 av Lokalfotballen sin podkast er ute. Fokuset er på dommere, og vi har besøk av Christian...

Topp 5 steder Lokalfotballen besøker

I mange år har jeg vært rundt på så å si samtlige anlegg på Romerike. Her er topp...

Treningskamper i lokalfotballen på Romerike vinteren 2023

Verdens lengste pre season er i gang, og her har du full oversikt på alle treningskamper fram til...