tirsdag, september 27, 2022

En hyllest til treneren!

Date:

Share post:

For et herlig liv det er å være fotballtrener. Det å gi en verdi som lagspill inn til en spillergruppe – om spillerne er åtte år eller 13 år. Og for en jobb de legger ned.

Se på bildet over. Ja, veit at det ikke er det beste. Men, se stemningen. Se jubelen. Føl gleden.

Du ser den sitter rett i hjerterota!

Det å få oppleve Norway Cup på så nært holdt, og ha tett dialog med mange trenere, er fascinerende. Den jobben som legges ned hver eneste dag, så å si sju dager i uka – nesten hele året. Det er imponerende det.

Det er ikke altfor mange som veit hvor mye jobb som legges ned av disse trenerne. Treninger skal planlegges. Treninger skal gjennomføres. Det er håndtering av foreldre og det er samtaler med spillere hele veien. Spillerne ser nesten treneren mer enn læreren og sine egne foreldre.

Timevis med planlegging

Søndag planlegges uka. Mandag er det trening. Oppmøte seinest en halvtime før, og er den som går aller sist og sørger for at alle kommer seg trygt avgårde og hjem. Tirsdag er det trening og samme rutine. Onsdag er det fri, men da sjekker vi ut neste motstander. Torsdag er det kamp. Og den begynner i trenerens hode allerede på morran – så veit dere det. Taktikken må på plass etter den gode siste økta. Motstanderen har de full kontroll på – og da prater vi G8, J7 og i de fleste årsklasser.

Om det ble tap eller seier så evalueres kampen hele natta. Fredag er taco, og kanskje bare litt fotballprat. Lørdag er det trening. Så begynner kjøret igjen neste uke, og slik går dagene.

Og de elsker det!

Se på trenerne underveis i øktene. Bare sett dere ned og se litt på de. Se det engasjementet. Se når de jubler sammen med spillerne etter en seier, og se den tryggheten og trøsten de er når man taper.

Treneren er alltid den som henter spilleren hvis noen sliter med å få gutten eller jenta på trening eller kamp. Treneren er den som alltid tar den kioskvakta hvis noen foreldre ikke kan.

Treneren er min store helt. Det er ildsjelen som fortjener all mulig ros. Hun eller han bruker timesvis på nettopp ditt barn eller din ungdom. Og er like glad i alle.

Treneren – du har fortjent denne hyllesten! Stå på videre med den fantastiske innsatsen du legger ned.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Er det slik vi vil ha det i 4. divisjon?

Kommentar: Nå har jeg sett tre 4. divisjonkamper på tre dager, og i alle kampene har det blitt...

Romerike har over 100 spillere med proffkontrakt

I fotballen på Romerike har 105 spillere proffkontrakt, og her får du en oversikt på de lokale klubbene....

Er det noen som ønsker å samarbeide eller støtte Lokalfotballen?

Lokalfotballen har blitt en meget viktig aktør på Romerike når det gjelder den lokale fotballen. Etter en at...

Kommentar: Hvorfor smiler ikke dommere?

Kommentar: Nok en gang så overgår dommerklagingen selve fotballen. Hvorfor smiler ikke dommere? Endelig er seriespillet i gang. Full...