Herman Henriksen har gått fra midtbanespiller til storscorer

0
782

Herman Henriksen var i mange år en sentral midtbanespiller for Ull/Kisa i aldersbestemte klasser. For tre år siden ble han flyttet opp som spiss, og nå øser han inn mål om dagen. Det ble fem mål i overkjøringen mot stakkars Sørumsand i 12-0-seieren.

Les også: Direkte fra målfesten

I en kamp for Ull/Kisa i 2015 jaktet gultrøyene scoring mot Fyllingsdalen. De kjempet mot Egersunds IK om opprykket. Trener Jonas Olsson slapp til en pur ung midtbanespiller som spiss. Herman Henriksen scoret vinnermålet på overtid, og siden har 21-åringen øst inn mål for de gule på flere nivåer.

Herman Henriksen og Ull Kisa jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

– Jeg veit ikke om det var en bra trener eller tilfeldigheter, sier Henriksen til Lokalfotballen og smiler.

Likevel er de fem målene en liten bismak for den gode spissen. På søndag fikk han ikke være med til Sandnes og OBOS-kampen mot Sandens Ulf.

– Det er jo skuffende å ikke bli med, men jeg svarte vel greit nå. Motivasjonen har vært litt borte i perioder, fordi det har tatt tid. Det blir tungt i perioder. Heldigvis er vi tilbake etter en liten ferie, så det var deilig å starte høsten på denne måten, forklarer Henriksen. Spissen har spilt 30 kamper for Ull/Kisas a-lag siden debuten i 2015-sesongen, og han har scoret tre mål.

Øst inn mål i 4. divisjon

Men i 4. divisjon har spissen øst inn mål de siste sesongene. 47 mål har det blitt på Henriksen de siste 3,5 sesongene. I år har det virkelig løsnet og Nannestad-gutten har 17 mål på ni kamper. Det er en imponerende statistikk.

Herman Henriksen

– Det var litt tilvenning å bli spiss, men nå vil jeg ikke annet. Det å score mål er alltid digg. Nå må jeg bare jobbe enda hardere fremover. Det er et kjedelig svar, men sånn er det, sier Henriksen.

Og for Ull/Kisa 2 har 4. divisjon blitt en lek. Målene renner inn, og det er imponerende hvordan de står ut kampene uke etter uke.

– Vi veit åssen det blir. Lagene ligger bakpå og vi får noen kontringer mot oss. Balltempo er veldig viktig for oss, og det klarte vi mot Sørumsand. Både juniorer og OBOS-spillere bidrar, sier Henriksen.

 

Overkjøring av Sørumsand

Mot stakkars Sørumsand satt den første bak keeper Truls Nomerstad etter ett minutt. Henrik Kristiansen slo et frispark inn, og ingen røde ville markere Karsten Rognerud. Backen takket og bukket og headet inn 1-0. Så bare rant det inn utover i kampen.

Herman Henriksen smalt inn fem mål og Ole Kristian Langås med 2. Truls Jørstad, Sander Forø, Espen Granås(!), Fredrik Ullersmo scoret hvert sitt i tillegg til Rognerud. Rognerud hadde fire målgivende også.

Herman Henriksen har nå scoret, som nevnt tidligere, 17 mål i 4. divisjon. Med det er han kun ett mål bak toppscorer Kim Brenna, som har 18 mål.

Fredrik Ullersmo fikset nye målpoeng i kveld mot Sørumsand (Foto: Espen Bråthen).

Nå har Ull/Kisa 2 scoret 74 mål på 15 kamper, og det gir en snitt på fem mål per kamp. De leder serien med fire poeng, og med et slikt lag de stilte i dag så er de for gode for 4. divisjon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.