Kan vi få en endring i toppen av fotballen på Romerike?

2
1440

Kommentar: I mange år har Lillestrøm Sportsklubb vært lokomotivet på Romerike. Nå kommer det opp en utfordrer fra Øvre Romerike i Ull/Kisa.

Siden 70-tallet har Lillestrøm SK vært den desidert mest dominerende klubben på Romerike. Tom Lund og gjengen banet veien for flisbyen Lillestrøm. De brukte mange virkemidler utenfor banen også, og klubben ble elsket høyt, men også hatet av motstanderne.

Hvor er tilskuerne?

Jeg husker jeg sjøl ofte var på Åråsen, på den gamle tretribunen, og det var som regel fullt der. Nå om dagen er det nesten ikke folk på kampene. Det er for mye rot og styr på styrerommet. Hafslund skulle stenge strømmen, men det ser ut til at de har kontroll på økonomien igjen nå. Trenere har kommet og gått. Det har vært mange diskusjoner med de lokale breddeklubbene. A-laget har kjempe mot nedrykk i noen sesonger på rad nå.

Med dette «bråket» så er det klubb på Øvre Romerike som bygger stein for stein om dagen. Sportsplanen er nøye utarbeidet, noe som for eksempel LSK ikke har hatt på plass en god stund, og det er dyktige trenere på de fleste nivåer – både høyt utdanna og folk som rett og slett er dyktige. Utdanning er ikke alltid det viktigste.

Må få bedre lokal profil

Selv om også Ull/Kisa har sviktet de siste årene ved å få frem lokale talenter som Furseth, Stensby og Fjeldberg, så er noe på gang nå. Juniorspillerne står fram og de blir bare bedre og bedre, og er på vei til å spille Ull/Kisa 2 opp i 3. divisjon. De har også begynt å vinne flere og flere kamper i nasjonal G18-serien.

For A-laget er Vegard Skogheim blitt en kontinuitetsbærer, og spesielt etter at Tomas Halvorsen kom har de tatt et stort steg. De blander seg nå inn i toppen av OBOS-ligaen og de spiller en strålende fotball – etter en nøye plan.

Kisa ser også verdien nå med de lokale klubbene. De har allerede økt området de ser etter spillere på Romerike. Nå er det også flere og flere spillere på Nedre Romerike som tar en prat med Kisa – både etablerte og talenter. Ingen toppklubber må undervurdere styrken det er å ha med flest mulig lokale spillere. Det gir bedre omdømme lokalt og flere tilskuere på kampene (gjett om det settes ny «Eidsvoll-rekord» på neste hjemmekamp til Kisa).

Selvfølgelig klarer man ikke en startellever, men et sted må man begynne. Man hører og snakker med unge lovende spillere over hele Romerike nå og de er like interesserte å snakke med Ull/Kisa som LSK.

Trøen er klar

Det beste eksemplet kom for kort tid siden da Martin Trøen ble hentet fra Strømmen. Eidsvoll-karen, som egentlig aldri har vært glad i Kisa, så potensialet for seg sjøl og for klubben. Da ble det et enkelt valg for spissen.

Martin Trøen (t.v) og Tomas Halvorsen (midten) herjet med Eidsvold Turn. Nå er Tomas trener og Martin spiller i Ull/Kisa (Foto: Espen Bråthen).

I Ull/Kisa har de også hatt en leder som har vært på plass lenge. Cato Strømberg er omdiskutert, fordi han tar stor plass, men jeg tror også mange av sponsorene ikke hadde kommet hvis det ikke hadde vært for Strømberg. Noen ganger må man knuse noen egg, som det heter, slik at det skal bli bedre.

Anlegget på Jessheim er nå fantastisk. Tribunene er på plass, og området rundt Jessheim stadion har blitt perfekt for å utvikle fotballspillere.

Når man også kan legges til at Jessheim er et av Nord-Europas raskest voksende områder, så ligger det til rette for en solid økning av spillere, trenere, tilskuere og ildsjeler. Bedrifter spretter opp i og utenfor Jessheim.

Mye er altså på plass for å ta fotball-tronen på Romerike, men det gjenstår også en god del. Lillestrøm kan nå uansett merke pusten til Ull/Kisa i nakken.

Tror du Ull/Kisa kan utfordre LSK om fotballtronen på Romerike?

PS! Jeg tror også at LSK er på bedringens vei etter ansettelsen av Simon Mesfin – men han har en stor jobb foran seg. 

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.