Thomas Normann går i krigen for Gjelleråsen

0
731

En spiller som ofte går under radaren for Gjelleråsen er midtstopper Thomas Normann. Denne sesongen har han tatt nok et steg, og nå har han trua på en god høst.

Les også: Direkte fra kampen

Foran årets sesong ble Gjelleråsen dømt ned av mange medier.

– Ja, du dømte oss rett ned, smeller det kjapt fra Thomas Normann da vi snakket om vårsesongen.

Normann er en ekte Gjelleråsen-gutt som har vært i moderklubben hele veien, foruten noen kamper for Nittedal i 2013. Han er en av flere som nå i de siste årene har kommet opp etter Gjelleråsen bestemte seg for en lokal profil – etter at de var en klubb uten sjel og skapte mye styr og stell på Romerike.

Aldri vært så bra

– Et veldig veldig godt samhold innad i spillergruppa. Det har aldri vært så bra garderobemiljø som nå, og det er så mange hyggelige folk i og rundt klubben som legger alt til rette for oss. Vi har gode trenere og et veldig bra anlegg, sier Normann til Lokalfotballen.

Midtstopperen får også de beste skussmål fra sin trener Bent Inge Johnsen.

– Thomas er en ledertype med vinnervilje. Fotballklok og bra med ball. Duellsterk, men kan av og til bli heit i toppen. En meget viktig spiller for oss, som har tatt steg hele veien, sier Johnsen om Normann.

Alle har trua

Normann nærmer seg 100 kamper for sitt Gjelleråsen, og det jubileet får han neste sesong. Nå først venter høstsesongen, og etter seieren mot Bjørnevatn er de ni poeng foran nedrykk.

– Alle er trua her i Gjelleråsen. Jeg har alltid hatt trua at vi kommer cirka på midten, men vi kan ikke bli for fornøyde heller. Det er fortsatt jevnt, sier 26-åringen Normann. – Men, dette var en god start for høstsesongen med 2-1-seieren. Kommer vi oss over 30 poeng er mye gjort.

Gode mot de beste

Utfordringen til Gjelleråsen i år er at de har vært ustabile. De har til og med variert veldig i en og samme kamp. Som da de ble rundspilt mot Skjetten, men var nærmest seier til slutt etter en strålende avslutning i 2-2-kampen.

– Vi er gode mot de beste, og svake mot svakeste. Jeg veit ikke helt hvorfor, men noe går nok på forberedelsene. Der må vi bli bedre, sier Normann.

Foran kampen mot Bjørnevatn hadde forberedelsene tydeligvis vært gode. De var klart bedre enn Bjørnevatn, og Jonas Mathisen sendte grønntrøyene opp i ledelsen etter en fin kontring. Marius Pande, som spilte på 80% og dermed spiss, slo en strålende pasning gjennom og Mathisen banket ballen i lengste.

Jonas Mathisen scoret det første for Gjelleråsen, men her bommer han på åpent mål (Foto: Espen Bråthen).

Normann burde fått straffe

Hjemmelaget burde ledet med to da samme Mathisen rundet keeper, men klarte å sette ballen i nettveggen på åpent mål. Også Thomas Ryden var alene med keeper uten å få uttelling.

Gjelleråsen burde også hatt straffe da Normann ble dratt i trøya inne i feltet.

 

Så er det dette med ustabiliteten igjen. Fem minutter ut i 2. omgang scoret Kabamba Kalabatamba da han fikk stå umarkert inne i GIFs felt.

Så begynte dramaet. Og det var dommer Mohammed Hafezi som bidro sterkt til det med mye rar dømming. Begge lagene var rett og slett forbanna på kamplederen utover i 2. omgang.

Billington reddet straffe

Først delte han ut et merkelig straffespark da Thomas Normann taklet rett på ballen.

– Det er langt unna straffe. William Lloyd traff kun ball. Dommeren blåser i stykker kampen. Det røde til Bjørnevatn er også helt feil.

 

Straffa tok Lars Billington og da våknet Gjelleråsen til liv igjen. Spesielt vingen Kristian Bjørndalen var farlig da han snurret med Bjørnevatns innbytta back. Og selvfølgelig der kom målet også. Bjørndalen med ei lita finte, inn i banen, og skuddet sklei inn under keeper Sarunas Jurevicius hansker. Svakt av backen og enda svakere av keeperen.

– Den strafferedninga gir laget en boost, og det gjør at vi kan avgjøre. Jeg føler vi har full kontroll i kampen og vinner fortjent, avslutter Normann før han går inn i garderoben og gjør seg klar til seiersropet.

Kristian Bjørndalen og William Berg jubler etter Bjørndalens scoring for Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

En seier som smakte meget godt for grønntrøyene. Nå har de et godt pusterom, og kan ta ferien med hevet hodt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.