Litt drama foran helgens kamper i 3. divisjon

0
673

Denne helgen spilles siste serierunde før 3. divisjonslagene får en liten ferie. Dramatikken er her allerede, og nå går vi for Romerike-seire.

Denne runden er første kamp på «høstsesongen», så nå har alle lagene møtt hverandre. For lagene fra Romerike har det vært en varierende vårsesong.

Ødelegger den tynne troppen?

Eidsvold Turn har imponert de fleste, og de leder serien med seks poeng. Utfordringen for blåtrøyene, og noe jeg tror kommer til å ødelegge for opprykket, er den veldig tynne stallen. At Thierry Dabove ble «solgt» til Raufoss gjør vondt til verre. I den grad noe er vondt når man leder serien.

De har 14-15 mann i a-troppen, pluss noen ytterst få juniorer som kan gjøre en jobb. Eidsvold Turn må ut og hente spillere i sommer, men Eidsvoll er ikke verdens navle så ikke lett å få tak i spillere uten å bruke altfor mye penger. Hvor mye er et opprykk verdt?

Jonathan Teigland scorer for Eidsvold Turn mot Gjelleråsen (Foto: Espen Bråthen).

I helgen skal det bli tre enkle poeng mot bunnlaget Selbak. De har kun ett poeng, så her kommer Turn til å pynte på målforskjellen også. De har allerede 15 plussmål bedre enn Kvik Halden, og det er som et ekstra poeng.

Lørenskog imponerer

Julian Madsen og Lørenskog holder en sterk 3. plass, og er laget som har imponert mest, sammen med Turn. De har en klar plan i spillet sitt, og når de flyter er de veldig gode. Spesielt de offensive backene Kvalheim og Keivan (Ghaedamini) er viktige når det flyter. Det er også moro å se unggutten Tobias Paulsen som styrer de bakre rekker. Det er flere lokale gutter på Lørenskog enn tidligere, og vi får håpe det fortsetter slik fremover.

På søndag venter gode Kråkerøy borte for Lørenskog. Hjemme vant Lørenskog med 1-0, og det blir minst like tøft nå. Kråkerøy varierer veldig og de kan tape mot de dårligste og slå de beste. Litt sånn er det for Lørenskog også. De er ikke stabile nok til å rykke opp denne sesongen.

Gjelleråsen bedre enn forventet

Grønntrøyene fra Li har hatt en god sesong til nå. De ligger plassert på midten, men er bare seks poeng foran nedrykk og det er fire poeng opp 4. plassen. 3. divisjon kommer til å gi mange lag mange gråe hår i høst. Man kan gå fra topplassering til nedrykksplass bare på ei uke.

Marius Pande jubler etter at han fikset poeng mot Skjetten (Foto: Espen Bråthen)

Gjelleråsen har, som Turn og Lørenskog, en veldig klar plan. Bent Inge Johnsen kjører sin vante 4-3-3 som er godt innarbeidet hos alle de lokale guttene i grønt. Stabilitet har ikke GIF ennå, men det vil komme med mer erfaring.

Den store utfordringen for GIF kan komme i høst. Marius Pande skal studere, og det er ikke sikkert han blir med i høst. Han er en av de beste midtbanespillerne i avdelingen, og her må Gjelleråsen opp i ringa og finne en løsning.

Kampen på lørdag er mot finnmarkingene Bjørnevatn. Tidlig i vår vant GIF 2-0 etter to seine scoringer oppe i nord. Dette er en kamp Gjelleråsen rett og slett bare må vinne. Da kan de ta seg en velfortjent ferie med hodet høyt opp. Blir det tap blir det stress for Johnsen og co.

Lillestrøm 2 hopper vi tålig kjapt over. De har variert en god del, som alle 2. lag, og de viser resultatene også. De ligger poenget bak Gjelleråsen, og de holder nok plassen utpå høsten når de slenger inn på litt a-spillere.

Skal Skjetten krige seg over streken?

Årets skuffelse, foruten Skedsmo, er Skjetten. De er vonde og møte i år også, men ikke like vonde. Med Andreas Eriksen og Magnus Tvedte borte har de mistet litt av sjelen sin – et helvetes trøkk i alle dueller. Nå har de spillere som er litt mer spillende og det blir en liten mellomting.

Sondre Karterud og Ole Moltzau i duell (Foto: Espen Bråthen).

Det vil si at de har ikke funnet seg helt sjøl, og de savner virkelig en bakromsspiss. Det har imidlertid løsnet litt for Ole Moltzau på slutten, og det håper vi fortsetter.

Som flere av lagene over her så jaktes det spillere nå, men det er ikke lett. Overalt på Østlandet kjempes en kamp for å holde plassen sin i 2. divisjon og 3. divisjon, så pengene sitter løst. Det sirkuset har ikke Skjetten råd til å være med på. Martin Wiker må virkelig bruke nettverket sitt denne sommeren.

På søndag står formsterke Kvik Halden på motsatt banehalvdel. Østfoldingene jakter Eidsvold Turn, og de har vært veldig klare på at de skal rykke opp i år. De bruker bøttevis med penger, så vi får håpe Turn snyter de. Skjetten tapte litt ufortjent vårkampen, men viste at de kan slå Kvik da.

Hvordan er ståa i Skedsmo?

Det er mange som lurer på hva som skjer i Skedsmo om dagen. De har en sterk tropp, men selvtilliten er helt borte. Eller den var borte. De dro til med en veldig sterk 6-3-seier mot Gjelleråsen sist. Inn har Jørn Harethon kommet som trener, og de har sendt utpå flere yngre spillere i de to siste kampene.

I sommer har det tikket inn forsterkning på forsterkning, og hvor mange spillere har de i stallen nå?

Må Skedsmo ned i 4. divisjon så er det rett og slett krise for hvittrøyene. De er blant Norges største breddeklubber, og er avhengig av å ha et lag høyt oppe så de ikke mister mange av de gode unggutta. Spesielt Marius Andresen har imponert i år. I stedet for å hente inn alle disse utenfra burde de fokusere på unggutta, og det ser ut til at Harethon gjør nettopp det. Derfor merkelig med alle disse forsterkningene.

Søndag er det ny viktig kamp. Østsiden, som bruker en helt latterlig sum med penger på spillere, ligger fire poeng foran Skedsmo. I vår ble det 1-1 etter en sein utligning av Jesper Kornbakk. Taper Bjørnevatn, Skjetten og Østsiden, og Skedsmo vinner, så er de plutselig i ryggen på de lagene.

PS! Vårens lag kommer etter helgens serierunde.

Hvordan tror du det går med de lokale lagene i helga?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.