Moral og vilje for Blakers «vegg» senket FUVO

0
781

Blaker vant 2-1 mot serieleder FUVO, og de kan takke denne forsvars-kvartetten. De gikk foran med en vanvittig moral, vilje og glede i spillet.

Les også: Direkte fra kampen

Forsvarsfireren Marius Jeppesen, Pål Thoreid, Simen Kristiansen og Joar Akselsen var i utallige dueller mot serieleder FUVO, og de vant 99 av 100 av de tøffe duellene. Den første duellen tapte de mot FUVOs gode spiss, Kim Brenna, men etter det var de først på alle baller.

Joar Akselsen og Blaker tok godt vare på Kim Brenna i 2-1-seieren (Foto: Espen Bråthen).

Brenna sendte FUVO i ledelsen etter ti minutter da han fikk stå alene på bakerste etter langt kast. Tre minutter senere kontret Blaker inn 1-1 ved Martin Nordseth. Like før pause lurte Blaker FUVO med en frisparkvariant der Anders Egeberg satte ballen i mål.

Blaker jubler etter scoringen til Anders Egeberg (Foto: Espen Bråthen)

Fantastisk moral

Etter det var det Blakers moral og vilje som lyste på Funnefoss gress. FUVO prøvde og prøvde, men de møtte veggen til Blaker.

– Lagmoralen er fantastisk. Vi er et maskineri når det fungerer, sier Blakers Simen Kristiansen, som kom tilbake til moderklubben foran årets sesong.

– Moralen er noe helt annet her enn i AFSK. Nå må jeg også kjempe om plassen, sier Kristiansen.

Pål Thoreid og Marius Jeppesen reddet her Blaker fra en baklengs (Foto: Espen Bråthen)

Kamp om plassene

De siste fire kampene har de samme fire spilt sammen i forsvaret, men før det var det litt rotasjon på laget.

– Det er en helt annen kamp om plassen etter at Simen og Marius kom inn. Før visste vi at vi skulle spille uansett. Det gir mer kamp om plassene og hvis man ikke presterer så er det ut, forklarer Pål Thoreid.

Selv om Blaker stort sett har lokale gutter, så kom det to karer fra «innaføre» i vinter. Viktor Wikstrøm og Marius Jeppesen kom fra Skedsmo etter litt fotballpause. Jeppesen har spilt seg til fast plass på høyrebacken og han har virkelig imponert med sin fart og rolige spillestil.

– Vi føler oss veldig inkludert i gruppa, og det hørte vi i vinter også før vi starta der, sier Jeppesen.

Simen Kristiansen vinner her nok en duell mot FUVO (Foto: Espen Bråthen).

Feil kilder?

– Åh, da har dere snakke med feil kilder, fordi det er bare flaks at dere har glidd inn, smeller det fra Joar Akselsen, Blakers kaptein, som har en klar forklaring på hvorfor Blaker slipper inn færrest mål i 4. divisjon i vår.

– Vi er mer våkne. Når vi har ballen offensivt, så er vi mer fokuserte når ballen kommer tilbake. Og så har vi en midtbane som jobber knallhardt foran oss. I dag løp de ræva av seg alle sammen, forklarer Akselsen.

 – Ikke fått god nok uttelling

Blaker er nå oppe på 6. plass, og det er imponerende av laget som ble tippet langt ned før denne sesongen.

– Likevel så føler jeg at vi er bedre enn tabellplasseringen viser. Vi har spilt jevnt mot alle, men vi har hatt scoret litt for få mål og ikke fått full uttelling. Ikke at vi skulle ha vunnet alle kampene vi har mistet poeng i altså, men noen, sier Pål Thoreid. Blaker har tapt fem kamper der de har tatt ledelsen, men de har også holdt nullen i seks kamper til nå.

Og at Blaker er en sosial gjeng veit vi alle. Etter kampen på FUVO er rett på byfesten i Lillestrøm for hele gjengen, og som Fredrik Larsen så skriver på Twitter så har gjengen mer dugnad enn treninger.

Krangling i FUVO

For FUVO er det tyngre dager. De har to strake tap, og humøret er langtfra på topp. Det beviset fikk vi alle se da Brenna og Christopher Lundhaug kranglet som hund og katt etter en misforståelse. Der og da tapte FUVO kampen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.