De to gjerrigste lagene møtes på gress

0
461

Det var forventet at FUVO skulle slippe inn få mål, men at Blaker har sluppet inn færrest mål i 4. divisjon er en stor overraskelse. På lørdag møtes lagene.

Les også: – Tiden i Eidsvold Turn har vært utelukkende positiv

Blaker har sluppet inn kun 13 mål på de tolv første kampene i 4. divisjon, og FUVO er nest best med 15 baklengs.

Hva har skjedd i år, Fredrik Larsen?

– Det er sikkert litt tilfeldigheter, men vi terpet mye på at nesten alle mål kommer innenfor 16-meteren. Der har vi vært gode defensivt. Så har vi ofret oss mer i år, sier Larsen, som har sett sitt Blaker slippe inn masse mål på dødballer tidligere år.

Pål Thoreid (t.v) og Simen Kristiansen (bak) har holdt nullen i seks kamper denne sesongen (Foto: Espen Bråthen).

Blaker har holdt nullen i seks kamper denne sesongen, og noe sånt har aldri skjedd tidligere. For FUVOs del så er ikke trener Ørjan Heiberg fornøyd med 15 baklengs.

– Vi har sluppet inn altfor mye mål. Strukturen vår har ikke vært der den skal. Så vi er ikke fornøyd med over 1 baklengs per kamp i snitt, sier Heiberg, men han roser Blakers forbedring bakover.

Blaker med enorm vilje

– Blaker har sluppet inn veldig lite hvis man ser på tabellplassering. Dette kommer av god defensiv struktur, enorm vilje til å gjøre jobben for hverandre, i tillegg slipper de ikke inn de tulle-målene mot slutten av kampene på for eksempel 3-0. Dødball er de også veldig solide.

På lørdag skal Blaker opp mot Kim Brenna på en stor gressbane. Larsen sier han ikke fokuserer mye på den raske spissen.

Ikke så mye fokus på Brenna

– Vi konsentrer oss mer om laget FUVO. Legger vi for mye fokus på en spiller blir det bare rør. De er best i divisjonen så tror de hadde vunnet kamper uten han også, men han er meget god på nivå 5, sier Larsen.

– Vi må først og fremst kjempe og sloss i 90 min. Enkeltspillere må tørre enda mer. Fortsette med å ligge rett med lagdelene, avslutter Larsen

I Blaker er kanskje Viktor Wikstrøm tilbake. Keeper Vidar Anzjøn er klar igjen.

Banen er veldig bra

I FUVO har det vært litt rusk i det siste, men de kommer uansett med en bra tropp.

– Vi har en del rusk, men vi stiller uansett et sterkt lag. Vi forbereder oss som vanlig. Ikke fått trent all verden denne uken av diverse grunner, men vi føler oss klare til kamp, sier Heiberg, og gressmatta trengte regnværet denne uka.

– Banen er veldig mye bedre. Det var tørt og hardt før i uken. Den er i bedring allerede nå, og vil bli enda bedre inn mot kampstart lørdag, avslutter Heiberg.

FUVO – Blaker spilles lørdag klokken 16:00 på Funnefoss gress.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.