Ullersmo med nytt hat-trick: Fokus på de riktige valgene

1
901
Fredrik Ullersmo imponerer hver eneste uke for Ull/Kisa 2. Tre scoringer ble mot Kløfta , men nå er han skadet ut sesongen (Foto: Espen Bråthen)

18-åringen Fredrik Ullersmo har tatt to steg denne sesongen for Ull/Kisa. Den dribleglade vingen har lært å slippe ballen, og han er tryggere foran mål.

Nok en gang stod den unge Jessheim-gutten, Fredrik Ullersmo, frem for Ull/Kisa 2. Det sterke Kisa-laget banket Kløfta sønder og sammen og vant 7-1. Ullersmo scoret et nytt hat-trick.

Hva har skjedd i vår, Fredrik?

– Jeg er bedre foran mål. Vi har hatt mer fokus på de riktige valgene hos angrepsspillerne, og målene har kommet. Det har gitt meg mer selvtillit også. Og jeg er jo blitt flinkere til å slippe ballen i riktig tidspunkt, forklarer Ullersmo til Lokalfotballen.

Fredrik har 12 seriemål denne sesongen, og han har 11 målgivende, så det ser ut til at han har lært mye i vår.

Ull/Kisas OBOS-trener, Vegard Skogheim klarte å rive seg løs fra en prat med Jan Erik Aalbu, som var på kampen fordi hans sønn Andreas spilte. Ullersmo har fått flere treninger med a-stallen til Ull/Kisa.

– Fredrik er et litt annet talent enn de andre spillerne våre. Ballbehandling er god, og han har hatt god læring når det gjelder valg. Han er sleip. Vanskelig å stoppe, er Skogheims rosende ord om vingen.

Ullersmo er med i ei gruppe på sju spillere som er en slags talentgruppe, og nå er målene videre klare.

– Jeg skal jo bli profesjonell, men først er det a-laget til Ull/Kisa. Jeg må terpe mer, og vise meg fram. Jeg føler jeg får sjanser, og det er ikke altfor langt opp til a-stallen. Litt mer erfaring så tror jeg at jeg får muligheter, sier sindige Ullersmo, som nå ønsker opprykk med Ull/Kisa 2.

-Ja ja, vi er det beste laget, så vi skal opp.

I lokaloppgjøret mot Kløfta kom ikke Ull/Kisa 2 helt i gang. Kløfta hang godt med, men så eksploderte det på Jessheim stadion. Ullersmo fikk ei billig straffe, som Herman Henriksen scoret på etter to forsøk. Kløftas keeper, Alexander Beinov, reddet den førte, men han stod to meter utenfor streken da straffen ble slått. Nummer to slo Henriksen rett i nota.

Henriksen satte inn nummer to

også da han fikk stå helt alene og heade ballen i mål. 3-0-scoringen var ei perle av de sjeldne. Jonas Fjeldberg spilte vegg med Martin Søreide og han banket ballen i mål via tverrliggeren. Fantastisk.

 

Så glad med Jonas Fjeldberg etter sin fantastisk scoring (Foto: Espen Bråthen).

Nå spilte Ull/Kisa 2 virkelig ut, men Kløfta var også elendige i markeringen inne i egen sekstenmeter.

Ullersmo plasserte inn 4-0, før han headet inn 5-0.

I 2. omgang roet Kisa 2 det hele ned. Kløfta var mer med, og de fikk en redusering ved Steffen Nystrøm. Så gasset hjemmelaget på litt, og både Ullersmo og Henriksen satte inn hver sin tredje scoring.

Fredrik Ullersmo setter her sin tredje scoring mot Kløfta. (Foto: Espen Bråthen)

– Full kontroll. Vi kunne ha scora flere, og slipper til lite. Kjipt å ikke holde nullen, ettersom det var et delmål i kampen, avsluttet Ullersmo. 18-åringen trener 5-6 dager i uka, så det er trening i morra igjen.

Ull/Kisa 2 kom med mange OBOS-spillere, og da blir nivåforskjellen så altfor stor. Dette kommer nok en gang til å vekke diskusjonene om at eliteserie og OBOS burde ha 2. lagene i en egen serie. Spillere som trener 5-6 ganger i uka, noen som er profesjonelle, skal ikke møte spillere i 4. divisjon som trener to til tre dager i uke.

Uansett, så har Ull/Kisa 2 scoret 55 mål på de 12 første kampene, og de er kun poenget bak FUVO, som tapte mot Eidsvold Turn 2 i kveld. Nå blir Kisa 2 vanskelige å stoppe.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.