onsdag, juni 12, 2024

– Vi kranglet på fotballbanen og vi kranglet på skolen

Date:

Share post:

Blaker og Sørumsand er to av de største rivalene vi har på Romerike. På fredag braker det som var storebror i gamle dager sammen med det som nå har vært storebror en periode. Det blir krig!

– Utifra følelser er jeg ikke spesielt begeistret for Sørumsand. Det henger i fra da vi spilte gutte- og juniorfotball mot Kim Schøne og co hvor det var mange tette oppgjør. Husker spesielt en kamp i 10. klasse hvor det etter en del taklinger og knuffing endte med rødt kort til både Aleks Braaten (Blaker) og Medhi Niiromand (SIF). Dagen etter fortsatte knuffingen på skolen, forklarer Pål Thoreid i Blaker om rivaliseringen.

En som nesten ikke var født da var Sørumsand unge kaptein Benjamin Furberg.

– Jeg personlig har aldri spilt mot Blaker. Men, jeg kjenner rivaliseringen og spenningen opp mot kampen. De spiller en enkel spillestil som passer dem, sier Furberg til Lokalfotballen. – Kampen blir mer krig en fotballkamp.

Benjamin Furberg

To motpoler som møtes

– Rent sportslig er det (Sørumsand) blitt et gjennomsnittlig 4. divisjonslag med offensive kvaliteter. De har fremdeles noen mangler for å ta enda et steg opp til der de var i gamle dager. I tillegg har det vært en selvfølge for de å være storebror i bygda, så det har vært noen fine år nå med Blaker foran i divisjonssystemet, sier Thoreid om laget han ikke er begeistret for.

Per Einar Martila senket Sørumsand det året Blaker rykket opp til 4. divisjon, og lot Sørumsand være igjen i 5. divisjon (Foto: Espen Bråthen).

Det er to motpoler som møtes på Bruvollen. Blaker ligger defensivt, kriger og kontrer. Sørumsand er et mer spillende lag, men litt for naive også.

– Ser for meg et Sørumsandlag som vil styre kampen med høy ballbesittelse. De vil sette opp trekantspill på sidene for å få utfordret kantene mot backene, og slå videre i korridorene på andre og tredjebevegelsen som kommer fra indreløper og motsatt kant, er Thoreids tekniske vurdering av kampen som spilles 18:30 fredag.

Pål Thoreid i en duell med AHFKs Bendik Vestreng (Foto: Espen Bråthen)

Furberg tar en enklere versjon.

– Vi skal vinne ved å spille bedre ball enn Blaker og krige skikkelig.

Hvem vinner krigen?

Klubbene er også vidt forskjellig når det gjelder rekruttering. Blaker har nesten ikke rekruttering, og de fikk faktisk inn spillere fra Skedsmo før sesongen. Hos Sørumsand  finnes rekrutteringen, og de har flere spennende spillertyper på vei opp.

Fredagens kamp spilles på en tørr og hard gressmatte, så det er laget med mest vilje som vinner kampen. Får Blaker med seg SIF på en krigekamp så ligger mye til rette for Blaker-seier. Tør SIF å spille sitt eget spill, med litt mer kynisme, så kan de spille ut Blaker.

– På ren skjær vilje skal vi holde nullen ved å løpe til krampa tar oss. Så skal vi få pirka inn en avgjørende dødball i sluttminuttet, avslutter Thoreid til Lokalfotballen.

Spenning rundt et par spillere

En av de mest interessante tingene før kampen er om Sørumsands toppscorer, Saeed Rahim, blir klar fra skade. Han er en stor trussel med den høye toppfarta, mot Blakers noe trege forsvar. Også Magnus Kolbjørnsrud blir viktig. Jeg setter ti kroner på at Blaker kommer til å terge han, fordi midtbanespilleren tenner lett.

For Blaker er det spørsmålstegn om Mathias «Svensken» Karlsson spiller. Den viktige spissen måtte ut sist med skade. Heldigvis for Blaker er gode Martin Nordseth tilbake.

Vi oppfordrer alle som kan om å møte opp på Bruvollen til en skikkelig fotballfest. Kampen spilles 18:30 i sola på Bruvollen. Bra kiosk der også.

 

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Direkte fra 4. divisjon: Sørumsand – Rælingen

Sørumsand får besøk av Rælingen i 4. divisjon. Du kan følge alt som skjer direkte på Lokalfotballen fra...

– Vi er ikke ute av sumpa, men har tatt et fint steg i riktig retning

Fem millioner bak budsjett. Intensjonsavtale med Lørenskog. Det blåser rundt LSK Kvinner, og daglig leder Gunn Brennhaugen - Fem...

Direkte fra 4. divisjon: Blaker – Sørumsand

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Blaker får besøk av Sørumsand på en en regntung Bruvollen. Følg alt...

Direkte fra 4. divisjon: Rælingen – Løvenstad

Nå prater vi lokaloppgjør. Derby. Rivaler. Rælingen får besøk av Løvenstad. Følg alt direkte på Lokalfotballen.