– Mora til Sondre har venta i mange timer

0
1192

18-åringen Sondre Emilsen har etter skadetrøbbel spilt seg til en fast plass på et opprykksjagende FUVO. Han var god i 4-2-seieren mot Sørumsand, og mora hans måtte vente lenge i bilen igjen.

Les også: Direkte fra kveldens kamper

Gutten, som er født og oppvokst ved Neskollen, sleit med to dårlige leddbånd, og etter en lang og tøff vinter har endelig 18-åringen tilbake for fullt.

– Jeg har brukt ett år på opptreninga. Mye av treninga er gjort i styrkerommet, så jeg har lagt på meg mange kilo med muskler, sier Sondre til Lokalfotballen.

Hans trener, Ørjan Heiberg, er veldig fornøyd med utviklingen til Sondre.

– Sondre har jobba beinhardt. Vi har økt mengden gradvis, så etter litt hvile i seriestarten har han vrt fast hos oss. Han har begynt å for seg. Han er den som kommer først på trening, og den som reiser sist. Mora hans har hatt mange timer i bilen for å vente på sønnen sin, sier Heiberg.

Bedre med seniorfotball

Musklene har vært viktige for Sondre å bygge opp. I seniorfotballen er det en annen fotball enn i juniorklassen.

– Det er moro å spille her. Mange av spillerne har spilt høyere, og det kommer alltid gode tilbakemeldinger om hva jeg kan gjøre for å bli bedre. Det er mye bedre å spille seniorfotballen enn juniorfotball for meg. Nå er målsetting fast plass her, så får vi se om jeg blir god nok for eliteserien etter hvert, forklarer den sindige, men ambisiøse, unggutten som vokste opp med å spille for Hvam.

Nå er derimot Opakermoen hjemmebanen, og FUVO har en klar målsetting om å rykke opp. Den målsettinga er i beste velgående etter klubbens niende strake kamp uten tap.

Kjørte over Sørumsand

Mot Sørumsand begynte det bra. I 1. omgang kjørte de over et naivt hjemmelag, og målene rant inn. Kim Brenna fikk masse boltreplass, og da blir det vanskelig for motstanderen. Den første scoringen kom nettopp slik. Brenna løp i bakrom, og kom litt langt til venstre. Et lite rykk, innlegg og Tobias Karlsen stod på bakerste og satte ballen i mål.

FUVO jubler etter sin første scoring (Foto: Espen Bråthen).

Scoringen nummer to til FUVO var ikke av den vakre sorten, men hofta til Sistek kom på scoringslista etter Fredrik Nilsens målgivende.

– Det var umulig å bomme på den breie saken der, sa Nilsen etter scoringen.

Hjemmelaget reduserte ut av ingenting. Den unge spissen Sander Fagerhøi scoret alene med keeper.

To scoringer til fra FUVO

Så var det FUVO for alle penga igjen. De rullet over Sørumsand. Tobias Karlsen stod bak nummer tre etter et raid på høyre, og en perfekt pasning tversover til Fredrik Nilsen. Backen banket ballen i mål.

Like før pause mistet en eller god Magnus Kolbjørnsrud ballen til Kim Brenna. Det straffet seg da spissen banket ballen ned i hjørnet.

Kim Brenna spilt nok en gang en god kamp for FUVO (Foto: Espen Bråthen).

FUVO var gode med ball også i dag. Simen Nordnes og Emilsen styrte mye av spillet, og det var god bevegelse på topp. Sistek og Brenna er et spisspar som kommer til å lage kaos hos de fleste motstanderne.

Sørumsand vant 2. omgang

Den 2. omgangen ble et lite antiklimaks. FUVP kunne, og burde satt inn både 5, 6 og 7 etter kvarteret var spilt, men så slapp de seg ned. Og det kan de ikke gjøre i 4. divisjon. Sørumsand tok tak i kampen, og de produserte flere gode sjanser. Kolbjørnsrud satte inn en redusering, men de kom ikke nærmere – selv om både Fagerhøi og Schøne burde ha satt hver sin.

Magnus Kolbjørnsrud var hjemmelagets beste spiller, sammen med keeper Truls Nomerstad, mot FUVO (Foto: Espen Bråthen).

– Det var bra i dag, men jeg skal jo avgjøre kampen helt for oss da jeg bommer på den store sjansen min, sier Emilsen, og tenker på da han var helt alene på bakerste midtveis i 2. omgangen. Fra 11 meter klinket han til, men Truls Nomerstad reddet.

– Det er bra trøkk om dagen. Mange har et godt grunnlag, og spillet sitter godt. Jeg syns også det at vi endret til fire bak passer spillergruppen vår veldig bra, avslutter Emilsen.

– Førsteomgangen er bra. Fine scoringer, og vi burde scoret flere. 2. omgangen er skuffende, selv om vi burde scoret flere. De siste 20 minutter går SIF i strupen på oss, og det var unødvendig dårlig av oss.

Til helgen venter det herlige lokaloppgjør for begge lag. Sørumsand møter Blaker på Bruvollen, og FUVO får besøk av Raumnes & Årnes. Det er bare å glede seg!

Andre resultater

Kløfta spilte 0-0 mot Hauerseter. Det samme resultatene var det i Fet – Blaker. Eidsvold Turn 2 slo Strømmen 2 5-2, og Ull/Kisa 2 vant 3-2 mot Rælingen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.