Kommentarer og tips: Bunnkamp og toppkamp i 4. divisjon

0
891

Mandagsfotball. Finnes det noe bedre? Tror ikke det. I kveld er det to viktige kamper – en toppkamp og en bunnkamp.

Aurskog-Høland – FUVO

Toppkamp på Høland stadion. Her forventes det mange tilskuere denne 2. pinsedagen. Folk får komme seg hjem fra hytta, opp fra sofaen, opp fra solsenga og komme seg på kamp. Dette blir garantert moro.

Hjemmelaget stiller samme lag som i de to forrige kampene. Etter fem strake seire kom tapet mot et OBOS-toppet Ull/Kisa 2 i forrige runde. AHFK har ikke sprudlet denne sesongen, men de har vist en stor moral og snudd flere kamper. De har fått igjen litt av trøkket i spillet som de manglet i fjor.

Likevel er det noe som mangler. Og det er Lars-Eirik Svardahl. Aurskog-Høland har endret til 4-3-3 nå, og Svardahl har blitt liggende for lavt i sin kantrolle. Han er fortsatt involvert i mye, men er ikke nok foran mål. I 2. omgangene har han ligget høyere og vært mer farlig. Til denne kampen hadde jeg flyttet Svardahl opp for å få mer bevegelse bak det gode FUVO-forsvaret.

Endringen til tre sentralt på midten har gjort sitt til at AHFK har vært bedre i presset. De tøffe vaktbikkjene Jonas Grahn og Stian Skjeggenes er et lite helvete å spille mot.

Kveldens store utfordring blir midtforsvaret, pluss høyreback, til AHFK mot Kim Brenna. Spissen trekker alltid litt mot venstre, så Helbostad og Haugen får stri med Brenna. Presset må sitte høyt i banen, så FUVO ikke får mulighet til å slå i bakrom. De må også få stoppet fremspillene mot Brenna. Nå er det ikke bare i bakrom Brenna er farlig altså, men en god start er å nekte han rom der.

Aurskog-Høland mangler fortsatt Henrik Jensen og Martin Fjellheim, og de er nok tilbake i høst.

For FUVO ser det litt lysere ut på skadefronten, men de fikk Ørjan Hopen skadet på lørdag så han er ikke med. Armin Sistek kom inn sist og tar nok plassen til Hopen.

I sin 3-4-1-2 har det løsnet skikkelig for FUVO etter en svak start mot Hauerseter. Seks strake seire og 29-6 i målforskjell. Nå skal det sies at 11 av målene var mot et elendig 2. lag. Likevel så ga de FUVO en stor fordel på grunn av mye bedre målforskjell enn de andre topplagene.

FUVO er bunnsolide bakover med Westerheim, Nilsen og Lundhaug i den bakre treeren. Utfordringen blir å ikke bli for baktunge hvis AHFK klarer å sette presset, og løfte opp Svardahl og Ola Vestreng på kantene. En mulighet er å legge Myhre ned som back og spille med fire bak – hvis det skjærer seg.

Kampforløpet er tålig enkelt å forklare. FUVO kommer til å legge presset rett innenfor AHFKs halvdel, for å frustrere de. Hjemmelaget er ikke veldig gode til å føre kamper, men de skaper alltid mange målsjanser på vilje og trøkk. Klarer FUVO å frusterere AHFK vil de få kontringene og kan få løftet spillet. Spiller AHFK FUVO lave blir det et vanvittig trøkk på grunn av alle dødballene.

FUVO mangler også fortsatt Otto Dahl (ute hele sesongen), Kristian Edøy Hanssen, pluss et par USA-farere.

Forventede lag:

AHFK (4-3-3): Jouini – Helbostad, Haugen, Kopperud, Studsrud – Grahn, M. Vestreng, Skjeggenes – O. Vestreng, B. Vestreng, Svardahl.

FUVO (3-4-1-2): Thomsen – Nilsen, Westerheim, Lundhaug – Myhre, Nordnes, Sistek, Paulsen – Emilsen – Brenna, Rismoen.

Mitt tips: 1-2 O. Vestreng for AHFK. Brenna og Rismoen for FUVO.

Blaker – Eidsvold IF

Her møtes de to nederste lagene på tabellen til en skikkelig bunnkamp på Bruvollen. En småhard gressbane kommer til å slite på lagene.

Blaker har fått klar kaptein Joar Akselsen klar til dyst, og det er viktig. Marius Jeppesen er ute. Gjelsvik er vraket, og det forstår jeg ikke. Helt klart en spiller Blaker må bruke på grunn av sine ekstreme ferdigheter. Han løper i filler de fleste 4. divisjonslagene hvis han blir brukt riktig.

Blaker har vært både uheldige og udyktige denne sesongen. Den blandingen gir bunnplass på tabellen, sammen med EIF, på fem poeng. De har ledet i tre kamper og tapt tre. Den de vant lå de under og vant. Blaker er et bedre lag i år, men litt mer ballhold har straffet de litt mer også. Og de er i mangel av en spiss som scorer mål. Per Einar Martila er dessverre skadet ut sesongen.

Det er fælt å si det, men Blaker må litt tilbake til enda mer kynisme i dag skal de ta poeng.

Eiven Solberg og Fredrik Kristiansen

For Eidsvold IF er det bare trøbbel om dagen. Mange skader, og så valgte Kyrre Innstøy å gi seg. Mangel på motivasjon er årsaken, og det kan jeg forstå med de svake resultatene i 1,5 år nå.

For det «triste» er at med full tropp hadde EIF vært et topplag, men nå er de i bunnen. Elleveren de kunne stilt er en av de beste i 4. divisjon, mener jeg. Dessverre for rødtrøyene er ikke bredden god nok, og derfor smeller det så hardt når skadene florerer.

Iversen og Berg Ottesen er lenge ute. Halberg og Rødsrud (mulig han er på benken i kveld) nærmer seg. Heldigvis for EIF er Pedersen og Fjeldvang med i kveld. Det gir en solid stamme sammen med Wilsgård, Sørensen, Kristengård og Solberg. Og akkurat nå fikk jeg beskjed at Fredrik Kristiansen ikke spiller på grunn av sykdom. Vondt til verre.

Forventede lag:

Blaker (4-2-3-1): Anzjøn – Thoreid, Berntsen, S. Kristiansen, Akselsen – Mathisen, Egeberg – Wikstrøm, Dahlum Nilsen, Nordseth – Karlsson.

EIF (4-4-2): Wilsgård – Kjøniksen, Fjeldvang, Pedersen, Brenden – Kvalness, Sørensen, Kristengård, Sydtangen – Solberg, L. Kristiansen.

Mitt tips: 2-1 Nordseth og Mathisen for Blaker. Solberg for EIF.

Skedsmo 2 – Sørumsand

Skedsmo 2 kommer med mange fra a-stallen, som i tidligere kamper, men har blitt få poeng ut i fra hva som står på papiret. Leiesoldatene Peder Kristiansen og Varis Khera er med i kveld, i tillegg til Bjørkeng, Bjurholt, Thaqi, Nashaat og Moheim fra a-troppen. Troppen rundes av med gode juniorer og noen som ikke helt har nivået ennå.

Sørumsand har ikke lagt ut troppen i skrivende stund. Det Sørumsand må jobbe med er det defensive. Målene renner inn bakover, og da er det lite hjelp av Saeed Rahim fortsetter å score mange mål.

Mitt tips: 3-2 Kristiansen, Moheim 2 for Skedsmo 2. Rahim og Furberg for Sørumsand.

Og nok en oppfordring: Bruk tiden din fornuftig. Ta en tur på en lokal kamp for å støtte din klubb. Det fortjener alle ildsjelene, spillerne og trenerne!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.