Kommentar: Nå må 2. lagene inn i egen serie

0
1488
Eirik Engebretsen i duell med Sebastian Pedersen (Foto: espen Bråthen).

KOMMENTAR: Jeg sier det en gang til. Eliteserie- og OBOS-lagene må ha en egen serie for 2. lagene. Årsaken er like enkel som den er vanskelig.

På fredag vant FUVO 11-0 mot Strømmen 2. Bortelaget hadde med guttespillere, juniorer og tre fra trenerteamet til Strømmen sitt OBOS-lag. Jeg liker Espen Olsen og gjengen hans, men akkurat dette er et hån mot 4. divisjon og lagene på Romerike.

Jeg forstår at Strømmen må prioritere sitt a-lag. Alle forstår det. Og ja, de holder seg innenfor regelverket. Men likevel. Kom igjen. Strømmen 2 hadde sju OBOS-spillere i forrige seriekamp, og nå dette tullet her. De pisser på lagene i 4. divisjon.

OBOS-lagene kan avgjøre opprykk og nedrykk

Ull/Kisa 2 hadde kun juniorer mot FUVO, og i kveld skal de møte Aurskog-Høland. Da har de med seks OBOS-spillere. Mot Sørumsand kom de med mange OBOS-spillere og vant stort, og mot det som kanskje er en nedrykksrival til Sørumsand, Blaker, kom de med bare juniorer og Blaker tok poeng.

NFF bestemte seg for å spisse 3. divisjon for to år siden. Det vil si at også 4. divisjon, spesielt på Romerike, ble veldig spisset. Det er mange lag som trener mye og flere lag som ønsker seg opp, og det er en jevn bunnstrid. Da kan vi ikke ha et slikt reglement som tillater at ES- og OBOS-lagene kan komme med halvproffer ene uka og juniorer neste uke.

Er det riktig at ES og OBOS-lagene kan få variere så mye på lagene sine? (Foto: Espen Bråthen)

Breddeklubbene må komme seg på Tinget

Reglementet er vanskelig å endre på, fordi det er ikke så mange gode løsninger der ute. Derfor er det ett enkelt valg på neste fotballting – få 2. lagene til eliteserien og OBOS inn i egen serie.

Et av argumentene er at det vil bli en kjedelig serie og lite å spille for, men når 2. lagene provoserer år etter år de andre lagene i 4. divisjon så tvinger det fram en endring.  Hvor er respekten for fair play? Forstår de ikke at mange klubber, trenere og spillere reagerer på dette? Hvordan tror man omdømmet blir når slikt skjer gang på gang?

En omlegging vil også være bra for eliteserien og OBOS. At de nest beste og talentene får konkurrere mot hverandre, og ikke mot lag som trener fra en til tre ganger i uka.

Sterke reaksjoner i fotballmiljøet

De siste dagene har jeg fått mange tilbakemeldinger, og reaksjonene er så sterke nå på det Strømmen og Ull/Kisa gjør. Mye sterkere enn tidligere. Følelsene for breddefotballen er sterke, lojaliteten er sterk for sitt eget lag og nå må disse reaksjonene tas med til fotballtinget i 2019. Slik som dette kan vi ikke ha det hvis vi ønsker å utvikle breddefotballen i Norge.

PS! Nå skal det sies at 2. lagene til 4. divisjonsklubbene ikke er stort bedre. Der utnyttes og tøyes også regelverket altfor langt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.