Kommentarer og tips foran lørdagens kamper i 3. divisjon

0
650
Kristoffer Langerud og Amir Daush i duell (Foto: Espen Bråthen).

Dette er rett og slett en herlig lørdag. Sola skinner, og det skal spilles flere kamper på Romerike. Lokaloppgjøret Lørenskog-Skedsmo, Skjetten og Eidsvold Turn.

Dessverre så er det ikke mulig å se alle kampene. Tenk om klubbene hadde klart å samarbeid litt, så vi kunne sett to av kampene. Det hadde gitt flere tilskuere på flere baner. Men, nok om det.

Skjetten – Østsiden

De grønne har variert veldig i år, som i tidligere år. De kan spille ut og krige ut de fleste, men de kan falle helt sammen også. Skal de være et topplag er de nødt til å være mer stabile. De kan ikke holde på slik de gjør. Noen av spillerne må virkelig ta seg sammen når det gjelder.

Er det trøkk i Skjetten i dag så vinner de. Vuk Fajfric er godt i gang med scoringer. Bilal Khan må vre på sitt beste. Og så må de unngå dumme baklengs på «ballwatching».

Østsiden har to poeng mer enn Skjetten. Avdelingens toppscorer Marcus Cham er suspendert. Østsiden har med kjenningene Christoffer Skårn og Marius Pierau.

Mitt tips: 3-1 Fajfric, Rosenkilde og Moltzau for Skjetten. Skårn for Østsiden.

Skjetten er favoritt hos oddsselskapene. Over 3,5 scoringer til 1.75 er et godt spill hos Coolbet.

 

Lørenskog – Skedsmo

Topp mot bunn. Lørenskog med masse spilleglede, og Skedsmo uten spilleglede. Lørenskog har en klar og tydelig spillestil, men Skedsmo sliter med å finne tilbake til identiteten sin. Der ligger forskjellene.

Lørenskog har vært litt heldige og litt dyktige og tatt poeng. Skedsmo har vært litt uheldige og burde hatt flere poeng. Det er lite som skiller når det gjelder marginer, og marginer er det som må til i dette lokaloppgjøret.

Klubbene er to av Norges største breddeklubber, og en av de burde rykke opp til 2. divisjon snart.

Lørenskog har ikke lagt ut troppen sin ennå, men de fleste er klare. Amir Daush er kneskadet men spiller likevel. Riki Alba har vært meget god og har fire mål på fire kamper. Overraskende nok har de holdt det godt og tett bakover – selv uten Solberg og Rygh.

Skedsmo sliter. De løsner ikke helt for hvittrøyene, men i dag kan det gjøre det. Det er perfekt å snu slikt i et lokaloppgjør. Didrik Mostue scoret to sist og ser bedre ut. Nå mangler det bare at Mork løfter seg litt. Defensivt har det vært for mye rot, og det må Karterud og Langerud få vekk. De må bli mer kyniske.

Ellers er det moro å se at begge klubbene bruker stort sett lokale gutter. Vi får håpe tribunene fylles opp fordi det fortjener de.

Mitt tips: 2-2 Alba og Folstad for Lørenskog. Mostue og Kornbakk for Skedsmo.

Ja, Lørenskog har fått en mye bedre start enn Skedsmo, men 4.55 på Skedsmo er det noe verdi. En slik kamp så teller ikke tabellen. Eventuelt handicap 0-1 og Skedsmo-seier til 2.24.

Eidsvold Turn – Valdres

En tidlig toppkamp. Det er forventet at Eidsvold Turn er der opp, men overraskende at Valdres er der.

Eidsvold Turn kommer med alt de har denne lørdagen. Nå må Eidsvoll-folket komme seg ut til Myhrer for å se go’fotball. De spiller 4-2-3-1 med masse trøkk og bevegelse, og når det flyter er det vakkert å se på.

Valdres sin stall er det mange utlendinger, så språket ute på banen er engelsk. Selv med nederlendere og spanjoler i tillegg til engelskmennene. På tross av mange endringer i troppen har de ni poeng på de fire første.

Mitt tips: 3-1 Dabove, Økland og Teigland for Turn. Spence for Valdres.

Eidsvold Turn er stor favoritt hos oddsselskapene. Kanskje litt for stor etter Valdres sin gode åpning.

I tillegg spilles Selbak – Kvik Halden i dag. På mandag er det Lillestrøm 2 – Gjelleråsen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.