– Vi kan når vi vil

0
605

AFSK vant 6-4 mot Gjerdrum etter en skremmende 1. omgang, og en mye bedre 2. omgang. Da var Gjerdrum like skremmende svake.

I solsteika på Aursmoen fikk de 35 tilskuerne se en merkelig kamp. AFSK møtte ikke opp før etter pause, og Gjerdrum ble igjen i garderoben etter pause – ikke bokstavelig talt, men dette var en rar kamp.

Gjerdrum styrte hele førsteomgangen. De ville spille fotball, og de skapte mange sjanser. Til og med hjemmetilskuerne ga opp underveis. Elias Løvseth satte inn kampen første scoring. Eirik Moseng var i en duell og dommeren blåste straffe. Det tok to sekunder før han bestemte seg, og den var veldig billig.

Elias Løvseth og Gjerdrum jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen).

Gjerdrum dominerte

Etter 25 minutter kom nummer to. Odin Reinli kom seg ned til venstre, og spilte ballen inn foran mål. Der stod midtstopperkoellega, Vebjørn Sangnæs, helt alene og scoret fra fire meter.

AFSK-trener hadde kalte til seg laget og tok en prat. Han var ikke særlig fornøyd.

Like etter fikk AFSK straffe, og den banket Szymon Krolikowski i mål. Utagbart.

Gjerdrum var fortsatt det beste laget, og de skapte noen sjanser til før pause. En av de endte i scoring. Nordbakken spilte Moseng gjennom alene med keeper, og spissen scoret.

Eirik Moseng scorer for Gjerdrum mot AFSK (Foto: Espen Bråthen).

Alt snudde i 2. omgang

I pause var det mange frustrerte hjemmesupportere. Det gikk ei kule varmt i kafeen.

Det hadde det nok gjort i hjemmegarderoben også. De fikk en tidlig scoring ved Szymon Krolikowski, og dermed blod på tann. AFSK var like svake mot Skjetten 2 i forrige hjemmekamp, men da de fikk en scoring løftet de seg veldig.

Krolikowski herja

I løpet av sju minutter snudde hjemmelaget til 5-3 med tre scoringer. Krolikowski var tilrettelegger for utligningen til Kristian Lundberg, og han satte inn de to neste selv. Seks minutter før slutt scoret Kristian Lundberg sin andre og AFSKs sjette scoring.

Gjerdrum fikk en trøstescoring etter et frispark ved Eirik Moseng, og det endte 6-3 til de grønne.

– Vi har en slik dårlig tendens tidligere i år også. Jeg veit ikke hvorfor, men kanskje fordi vi trener for lite. Det sitter oppe i hodet også, men jeg har egentlig ingen god forklaring, sier trener Helge Engen om lagets dårlige holdninger i perioder.

– Heldigvis så preger mål kamper, og da får vi plutselig trua. Vi har mange gode fotballspillere, spesielt sentrallinja, men det varierer for mye, sa Engen etter tre viktige poeng.

Szymon Krolikowski var kampens store spiller med fire scoringer. Når gutten fokuserer mer på spillet enn på dommeren så er han dominerende i 5. divisjon.

– Jeg syns jo at det er skremmende at en så god fotballspiller ikke ønsker å satse høyere opp, men han har tatt noen valg og det er vi i AFSK veldig glad for, sa Engen om sin superspiss.

Engen roste også innbytter Andreas Halvorsen som spilte en meget god omgang.

Rømskog+ vant

Like nede i veien vant Rømskog+ 3-0 mot Skårer. Mattis Haug, Henrik Studsrud og Magnus Fagersand scoret for rødtrøyene.

Kjetil Henriksen har vondt og får ei skikkelig krampe (Foto: Espen Bråthen).