Kongen og drivkraften i Aurskog-Høland

1
792
Kongen av Høland!

Det er ikke lenge før Eirik Haugen kan kalles Mr Aurskog-Høland. Midtstopperen er den store bautaen i den seks år gamle klubben, og han leverer ute på banen hver eneste uke.

28-åringen var en av drivkraftene bak sammenslåingen av Høland og Bjørkelangen som ble til Aurskog-Høland. Allerede fra første sesong hadde hvittrøyene suksess. Det endte med opprykk til 3. divisjon i 2015, og en meget god sesong og 7. plass i 3. divisjon. Det nye serieoppsettet ødela for klubben og de rykket ned.

Eirik Haugen jubler etter AHFK-scoringen (Foto: Espen Bråthen)

Nå har klubben tatt nye tak, med stort sett samme stall i de seks årene, og Haugen har aldri sett bedre ut enn nå.

– Jeg føler klubben har utviklet seg i riktig retning, kanskje spesielt de siste tre årene, med Arne-Henrik og Bengt ved roret. Bjørkelangen og Høland hadde to a-lag som slet med frafall og med en treningskultur som virket fraværende. Grep ble gjort, og nå føler jeg at vi har en bedre og bredere stall, enn på lenge. Jeg føler at klubben gjør mye riktig, og at det virker som at det bygges en ålreit plattform for årene som kommer, sier Eirik Haugen til Lokalfotballen.

«Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse da AHFK blei en realitet»

Aurskog-Høland har nå fem strake seire, og midtstopperen er toppscorer(!) i klubben med fire mål på fem kamper. Det ble også en scoring mot Skedsmo i kvaliken til NM. Midtstopperen har i alle år scoret bra med mål. Han har gått i god læring hos både Bård Kolstad og Lasse Bergan Foss når det gjelder lederskap, trøkk og scoringer.

Samarbeidet var en liten drøm

– For min egen del har de siste seks årene med Aurskog-Høland Fotball vært fantastiske. For meg har det vært givende å få være med på å gi den nye klubben liv. Det var selvfølgelig vemodig å henge den blå Hølands-drakta på knaggen, men for min egen del, så var jeg aldri i tvil. Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse da AHFK blei en realitet, sier Haugen.

Hvordan klarer du å motivere deg etter å vært med på så mye?

– Profilen med lokale gutter, «kompisgjengen», som blør for drakta og målet om å spille på et så høyt nivå som mulig, med de forutsetningene vi har, er definitivt det som driver meg. Det er det som gir meg den motivasjonen jeg trenger. Vi har som klubb klart å etablere oss i toppen av 4.divisjon. Vi viste også at vi kunne hevde oss i 3. divisjon det året vi fikk muligheten til det, forklarer Mr. Aurskog-Høland.

En av utfordringene for klubben er at spillere hjemmekamper både på Høland stadion og på Bjørkelangen. Mange av spillerne har favorisert Høland på grunn av de gode fasilitetene, men nå jobbes det godt på Bjørkelangen også

– Spesielt i år har det skjedd endel positivt. Flere spillere på trening, garderobekultur, det bygges nytt klubbhus på Bjørkelangen, som vil gi oss en større tilhørighet der også på sikt, forklarer Haugen.

Aurskog-Hølands supportere med bluss på breddefotballens dag i 2015 (Foto: Espen Bråthen).

Aurskog-Høland har etablert juniorlaget sitt i 1. divisjon, og leverer gode resultater. Tidligere i år ble det også formalisert et samarbeid med Rømskog/Setskog på seniornivå, og antall spillere i klubben øker. Klubben får også nå tilbake flere som har prøvd lykken utenfor kommunens grenser.

God miks av spillere

– Et par viktige spillere som flytter hjem, sammen med at vi har fått flere gode spillere fra Rømskog gjør at jeg er optimist. Det har gitt oss mer trøkk på treningene i vinter. Og kanskje det viktigste av alt er at det gror godt i rekkene bak oss «rutinerte gutta». Vi har klart å tiltrekke oss lokale gutter som har vært innafor og prøvd seg i andre klubber. De erfaringene de har gjort seg, sammen med den treningskulturen de har dratt med seg fra større klubber, er jeg helt sikkert på at vi kommer til å nyte godt av på sikt, forklarer Aurskog-Hølands nummer 6, og legger til:

– Vi har flere spennende juniorspillere som nå hospiterer, og som banker på A-lagsdøra, og det er noe av det som gleder meg mest. Det er de gutta som er fremtiden til AHFK, og med det de viser om dagen, så er jeg helt sikker på at vi vil bite fra oss i lokalfotballen i mange år fremover også, sier en engasjert Haugen – akkurat slik vi er vant til å se han ute på banen. En leder og en som går foran i hver eneste duell og kamp.

Spillere, ledere og tilskuere i bortekampen mot Hallingdal i 2016 (Foto: Espen Bråthen).
Mange supportere

Aurskog-Høland har med sitt store fokus på lokale spillere, pluss gode resultater, det fjerde høyeste tilskuertallet på Romerike i fjor. Det er som regel 200 tilskuere som ser a-kampene og litt under halvparten som ser junior og gutt. Klubben har mange sosiale samlinger, og blant annet er turen til Gol og møte med Hallingdal et godt minne. Da hadde klubben med seg over 100 supportere opp til 3. divisjonskampen.

– Jeg ønsker å rette en stor takk til alle de som følger med, og støtter opp om Aurskog-Høland fotballklubb. Det har blitt en fantastisk supporterkultur i klubben. Folk reiser i hopetall, om det er til Høland stadion, Jessheim, Gol eller til Årdal for å støtte oss. Det settes umåtelig pris på. Det er disse menneskene, og den jobben du i Lokalfotballen legger ned, som gir meg, en evig amatør, den ekstra gleden og stoltheten det er, å dra på seg AHFK-drakta, sier Haugen.

– Jeg føler meg jo som en proff i noen timer en kveld i uka, og det er fantastisk i 4. divisjon.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.