– Det er morsommere med fotball nå

1
1148
Petter Blaker jubler etter scoring for Hauerseter (Foto: Espen Bråthen)

I sommer kom en overraskende overgang for Petter Blaker. Stortalentet valgte å spille seniorfotball for Hauerseter i stedet for det hardsatsende juniorlaget til Ull/Kisa. Nå senket han Blaker.

Les også: Direkte fra kampen

I flere år var Petter Blaker en spiller mange forventet skulle slå seg gjennom og opp i a-troppen til OBOS-klubben Ull/Kisa. I stedet valgte unggutten en annen vei en midtbanekameratene Martin Søreide og Oliver Stenseth. Valget falt på Hauerseter.

– Det var jobb som gjorde at jeg ikke kunne trene med a-laget til Ull/Kisa. Jeg så også at jeg ikke ble satset på der, så fremtiden var usikker, fortalte 19-åringen til Lokalfotballen.

 – Morsommere i Hauerseter

Petter har imponert i Hauerseter, og han trives i klubben nord for Jessheim.

– Det er morsommere å spille her. Det var bra i Ull/Kisa også, men det her er bedre. Det er mer trøkk i spillet i 4. divisjon enn junior.

I mangel på spisser i Hauerseter har midtbaneleganten blitt flyttet opp som spiss.

– Jeg har jo aldri spilt spiss, og veit ikke hvor jeg skal løpe, sa Blaker og smilte godt. Mot Blaker(!) løp derimot spissen riktig flere ganger.

– Jeg har brent litt sjanser i de to første kampene, så det var deilig å få scoringen i dag, sa Jessheim-gutten om sesongens første scoring, som var utligningen til 1-1.

Vegard Knudsen og Fredrik Kristiansen i en av mange dueller på Nordkisa (Foto: Espen Bråthen)

Svakt start

Hauerseter startet begredelig i første hjemmekamp på 4. divisjons fineste arena. Blaker gikk rett i strupen på hjemmelaget, og de kunne ha ledet mer enn ett mål da lagene gikk til pause. Svenske Mathias Karlsson ble dytta i ryggen av Ole Jacobsen, og kampens gode dommer, Rune Løbersli, ga korrekt straffe.

Opp til ellevemeters-merket dukket overraskende nok Torbjørn Dahlum Nilsen opp, men han var kald og rolig og satte ballen i mål bak Joakim Foureaux like før pause.

 

Hauerseter snudde kampen

I andreomgangen klarte HSK å flytte laget litt høyere, og Blaker la seg veldig lavt. Altfor lavt. Midtstopper Ola Jacobsen utnyttet det og avanserte opp til 20 meter fra Blakers mål. Ballen ut til høyre og etter litt klabb og babb foran mål dukket Blaker opp. Petter Blaker altså. Han banket ballen i mål.

Like etter satt nummer to for hjemmelaget. Jonas Eng slo en god corner og Henrik Sørby dundret inn 2-1. Hvor Blakers spillere var der veit ingen.

Derfra og ut så holdt Hauerseter seg kompakte, og med kaptein Vegard Knudsen som limet bak ble det sjelden farlig.

– Det var ikke en god kamp av oss. Vi har blitt bedre trent og klarer å stå 90 minutter, så det hjelper oss i kveld. Vi har mye å gå på offensivt, og vi savner en spydspiss. Men, vi viser også at vi kan vinne uten Marius Preber, avsluttet Blaker.

Mathias Karlsson i Blaker plaget Hauerseters Vegard Knudsen (bak) og Ole Jacobsen (Foto: Espen Bråthen)

Blaker ble for lave

I Blakers garderobe var det en meget dempet stemning. Blaker har tapt to tette kamper på rad nå.

– Det er surt. Vi er gode i 1. omgang, men vi blir veldig lave. Jeg føler likevel vi har nok sjanser til å vinne kampen, så poengene vil komme fremover, sa Blakers midtbanespiller, Torbjørn Dahlum Nilsen.

Hauerseter har åpnet med to seire og en uavgjort, mens Blaker har kun ett poeng.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.