Kommentar: Den store snuoperasjonen på Kløfta

0
1535
Steffen Nystrøm og Eivind Damstuen jubler (Foto: Espen Bråthen).

Kommentar: Noe har skjedd på Kløfta. Jeg skal være såpass ærlig at Kløfta, sammen med Gjelleråsen, var de to klubbene jeg mislikte aller sterkest for to til tre år siden. Så har noe skjedd i begge klubbene.

For Kløfta sin del så var det den evinnelige klagingen på dommere, medspillere, motspillere og de fikk dermed masse gule og røde kort. Det var aldri tilskuere på kampene, og det var aldri noe åpen kiosk eller noe hyggelig å komme dit.

«Titt»

Så har noe skjedd. Mannen jeg skal hylle litt nå kommer ikke til å like de neste setningene, fordi han er en stille og rolig mann som ikke ønsker så mye oppmerksomhet. Og det er litt av årsaken til at Kløfta har hatt en stor snuoperasjon.

Karl André Hovde. Kløfta-mannen som kom tilbake til moderklubben sin i fjor vinter. Han satte tidlige klare rammer for spillerne, som han selv viste sleit med disiplinen. Han har sagt det til meg at det måtte være klare rammer for den talentfulle spillergruppen han hadde. Og så skulle det være gøy. Skal man spille fotball så skal man ha det gøy. Har man det ikke gøy så blir det ingen entusiasme eller glede med fotball.

Det har han lykkes 100% med. Og så har hele klubben kommet etter. Nå er det hyggelig å komme til Bakkedalen. Det er speaker. Det er kiosk. Det er over 100 tilskuere på alle kampene. Ungdommen har kommet tilbake til Bakkedalen også.

Omdømmebanken

Nå er ikke alt strøkent i Kløfta. Det skal sies. De hadde en stygg episode i fjor i aldersbestemt, som satte sine spor. Men, ettersom Kløfta da allerede hadde bygget et bedre omdømme, så smalt det ikke så ille som det hadde gjort hvis det hadde vært for to år siden. Jeg hadde en sjef i Coca-Cola, som for øvrig er Eidsvold Turn-supportere, som sa at omdømme er som å ha penger i banken. Er det godt omdømme (mye penger) så blir det et lite trekk når noe skjer. Er det lite omdømme så smeller det skikkelig. Smart mann.

Akkurat slik er det i Kløfta nå. De har satt inn en god del omdømme i banken. Og det har skjedd fordi en mann har tatt tak, slik som i Gjelleråsen. Der er det Raymond Johansen som snudde skuta. Nå skal ikke Hovde få all ros. Kjetil Kokkim. Endre Nedberg. BT (som jeg egentlig ikke veit hva heter). Det er flere som har tatt tak i Kløfta. Og det er derfor Kløfta nå venter 2000 tilskuere i Bakkedalen til cupkamp mot Lillestrøm SK.

PS! Til slutt skal jeg rose en viktig mann rundt a-laget på Kløfta. Trond Øverby. For en herlig mann. Stiller opp og gjør alt mulig for a-lagsgutta. Tar meg alltid imot med et smil, og kontakter meg titt (pun intended) og ofte med informasjon rundt Kløfta. Slike folk, slike frivillige, er gull verdt!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.