Kløfta kjører på i 4. divisjon

0
971

Kløfta fortsetter å kjøre på. Det venter cupfest mot Lillestrøm, og i serien har de scoret 12 mål på to kamper. Søndag var det Sørumsand som fikk smake.

Les også: Direkte fra kampen

De svarthvite har hatt en fantastisk vår. Holmen og Ottestad er beseiret i cupen, og der venter Lillestrøm. I serien har de feid over Fet og nå Sørumsand.

Det begynte ikke så bra for Kløfta mot Sørumsand. Bortelaget var virkelig på hugget, og kanskje litt for mye på hugget. Flere av spillerne hos rødtrøyene kjeftet mye og de smalt tøft inn i duellene. Når dommeren også ikke klarte å lage en god linje i dømmingen, så ble det ampert i perioder i 1. omgangen.

Det første halvtimen var en frispark-halvtime.

Da vi passerte 35 minutter tok det av på Bakkedalen kunstgress. Remi Rød fyrte av et frispark like over, men Steffen Nystrøm ble revet ned inne i feltet og dommer dømte straffe. Sørumsand-spillerne omringet dommeren, men som alltid så hjelper ikke det. Remi Rød satte straffen enkelt i mål.

Rødt kort og bråk

To minutter senere fortsatte bråket. Beshad Nazari sparket til Lars Westheim etter en duell, og Westheim ble forbanna. Nazari fikk rødt kort og Westheim det gule. Nazari kommer til å få flere kamper på grunn av dårlig oppførsel etterutvisningen. Sørumsand fortsatte å kjefte i hver eneste duell, og det er ufattelig at dommeren ikke ga flere gule kort til rødtrøyene.

Beshad Nazari får her det røde kortet av dommer Tom Kenneth Sandvold (foto: Espen Bråthen)

I 2. omgang smalt det også, men på en hel annen måte. Målene rant inn for hjemmelaget.

Målfest av Kløfta

Midtstopper Christian Westad snublet inn 2-0 etter et frispark der Rød headet tilbake til stopperen foran mål. Nummer tre satte Sarken Saleh fint inn etter en god pasning av Wazgel Saleh. Minuttet senere banket Remi Rød inn 4-0 på et fantastisk skudd. Ballen satt klistret i krøsset.

 

Kløfta var ikke ferdige. Alltid gode Steffen Nystrøm slo en god corner, og Sondre Haugen hoppet høyest og headet ballen i en bue over keeper. Kveldens siste scoring satte Sarken Saleh inn etter en nydelig pasning av Rød.

Remi Rød og Kløfta jubler etter scoring (Foto: Espen Bråthen)

 – Vi er kvitt all dritten

– Det var en rotete 1. omgang, men fra straffa og inn så renner ballene inn. Sørumsand krangla mye så det tapte de veldig på. I 2. omgang får til mer av det vi kan, sier midtbanekriger Ole Westheim til Lokalfotballen. – Heldigvis blir ikke vi med på den kranglingen, og det viser at vi har forbedret oss. Vi er kvitt all den dritten som var tidligere. Den største forskjellen på oss nå fra tidligere er det pluss at vi er bedre trent.

Det er liten tvil at Kløfta har fått et helt annet fokus etter at Karl André Hovde kom inn i klubben. Treneren kviet seg litt da han fikk spørsmålet, fordi Hovde er en beskjeden mann.

– Det må være gøy. Jeg har holdt på med dette i 30 år, og da må det være gøy. Vi satte klare rammer, og vi var bestemte tidlig. Det har vært de markante oppstrammingene, forklarte Hovde om forbedringene.

Hele klubben står på hodet fordi på onsdag venter Lillestrøm på den andre banehalvdelen, pluss kanskje 2000 tilskuere.

– Det er så gøy å spille i Kløfta nå. Som Kløfta-gutt så er det som skjer fantastisk. Vi er en god vennegjeng, og de som kommer inn blir tatt godt i mot, forklarte Westheim om hvordan det er i Kløfta om dagen.

I garderoben litt lenger bort i anlegget på Bakkedalen var det en skuffet Sørumsand-trener.

– Jeg syns vi var gode den første halvtimen, så skjer det mye. Straffa er tvilsom, og røde kortet er jo ikke bra. Jeg kommer til å ta det som skjedde i kveld internt med gutta, sa Schøne. Han kunne likevel plukke ut litt positivt etter kampen.

– Vi har selvfølgelig fått en tøff serieåpning mot god motstand, men vi har vist at vi henger med gode lag. VI er for ustabile ennå, og da blir man straffet i denne tøffe divisjonen, avsluttet Schøne, som har sett gutta sine slippe inn 17 mål på tre kamper.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.