tirsdag, april 23, 2024

Jesper flyr høyt igjen etter alle skadeproblemene

Date:

Share post:

Etter to år med skader flyr Jesper Kornbakk igjen. Onsdag senket han Aurskog-Høland med to scoringer da Skedsmo vant på straffer etter en fantastisk kamp.

Les også: Direkte fra kampen

Man fikk servert alt på Høland stadion i cupkampen mellom Aurskog-Høland og Skedsmo. Mange scoringer, spillet bølget frem og tilbake, resultatet svingte og blodet rant.

– Det var en tøff kamp. Det er jævla vanskelig å spille mot Aurskog-Høland. Vi gjør ingen god kamp og det ble mye kriging. Vi er litt heldige, men deilig med avansement, sa tomålsscorer Jesper Kornbakk til Lokalfotballen etter 120 tunge minutter.

Trenes forsiktig opp

Periodisering har vært et viktig tema for Kornbakk etter to år med skader. Sammen med trener Vidar Gundersen og fysio så er Kornbakk virkelig på gang igjen.

-Jesper ja. Effektiv i dag. VI har en god dialog og vi må tilpasse øktene etter skadesituasjonen hans. Vi ser kvaliteten er der fortsatt til tross for alle skadene, sier Gundersen om Jesper.

Kornbakk nikker seg enig.

-Ja, det er bedre nå. Selv etter 120 minutter kjenner jeg ingenting. Jeg er bare sliten.

Fantastisk underholdning

Ute på kunstgressmatta på Høland ble 130 tilskuere vitner til en fantastisk kamp. Det var trøkk og masse temperament i alle 22 spillerne. Dessverre var mye av årsaken for temperamentet en svak kampleder. Det var umulig for spillerne å vite hvor linja lå.

Skedsmo startet kampen best, og Didrik Mostue fikk en stor sjanse tidlig. Keeper Ahmed Jouini reddet strålende. Så tok Aurskog-Høland over, og de skapte flere gode sjanser.

Eirik Haugen skulle scoret da han fikk gå opp helt alene og heade. Ballen ble reddet på streken. Like etter løper Simen Aaserud gjennom og Arber Krasniqi ble redningsmannen til Skedsmo der. Påfølgende corner smeller Martin Vestreng til, men ballen suste like utenfor. Det lukta mål på Høland.

Midtveis i omgangen fikk Haugen nok en stor sjanse. Denne gangen var det keeper Fredrik Mundal som viste seg frem med en god redning.

To gode unggutter hadde en skikkelig fight ute på banen. Skedsmos Marius Andresen (t.v) og Ola Vestreng (Foto: Espen Bråthen)

Det smalt godt ute på banen ettersom ingen visste hva dommerlinja var, og duellen mellom Ola Vestreng og Marius Andresen var herlig å se på. De ga og tok i hele kampen. Seks minutter før pause viste Mostue seg fram igjen. Etter et godt forarbeid av Anthony Davies smalt spissen ballen like utenfor.

Kornbakk setter sin første scoring

Så kom scoringen. Skedsmo fikk et billig frispark. Simen Rustadbakken slo en suveren ball mellom keeper og forsvaret, og Jesper Kornbakk stupte fram og headet ballen i mål. Lagene gikk til pause i regnet, og Skedsmo var heldige som hadde ledelsen. Flere av spillerne diskuterte godt på vei inn i varmen i garderoben.

Skedsmo startet igjen best, men det glapp plutselig for bortelaget. Martin Vestreng gjorde en kjempejobb på midten, og spilte ballen ut til Simen Aaserud. Vingen banket inn innlegget, og Ola Vestreng sneik seg mellom to forsvarer og satte ballen i mål.

Store sjanser til Aurskog-Høland

Duellene fortsatte, og det var en herlig stemning. Lagene ga og tok i alle dueller. Begge lag skapte et par gode sjanser hver, men uten uttelling. Aurskog-Høland tok tak i kampen, og det luktet mål. Først fikk innbytter Hans Petter Bergquist en stor sjanse, men spissen avsluttet like utenfor fra fire meter.

I AHFKs press løp olutselig Davies gjennom og med keeper Jouini på skikkelig skogtur klarte vingen å lobbe over keeper, men ballen spratt noen meter utenfor mål.

Scoringen kom. Bendik Vestreng fikk ballen etter en corner, og spissen banket ballen i mål. Stemningen var stor på Høland stadion etter at de tok ledelsen.

 

Åtte minutter før full tid ble Aurskog-Høland og Lars-Eirik Svardahl snytt for et soleklart straffespark. Han blir sparket ned innenfor seksten, men verken dommer eller linjemann så det av en eller annen grunn. Flere av Skedsmos spillere lo godt da dommer vinket spillet videre.

Like etter kunne Bergquist likevel avgjort kampen. I duell med Sondre Karterud avsluttet godt og ballen gikk forbi keeper Mundal før den traff innsiden av stolpen.

Skedsmo utlignet etter tabbe

Når man ikke setter slike sjanser, så skjer det som ofte skjer. Skedsmo fikk et frispark to minutter på overtid. Nikolay Bjurholt slå ballen fra midtstreken inn i feltet. Den spratt to ganger før den traff nettet. En stor keepertabbe og Skedsmo kunne juble for utligningen.

Da ble det 2 X 15 minutter med mer fotball, og det er vi alle glad i – kanskje foruten av noen av de virkelig slitne spillerne. Skedsmo var klart best i ekstraomgangene, og de fikk uttelling.

Men, før det så skallet Didrik Mostue og Henrik Studsrud sammen. Blodet rant fra både Mostue og Studsrud. De bandasjerte hodene, og klinket til videre. Og noen sier at fotballspillere er pingler.

Didrik Mostue fikk en skikkelig smell over øyet, og blodet rant godt etter kampen. Legevakta neste (Foto: Espen Bråthen).

Nok en gang var det Jesper Kornbakk som fløy høyt for Skedsmo på scoringen. Karterud slo et godt innlegg og Kornbakk stupte fram og headet ballen i mål.

Men vi var ikke helt ferdige. På overtid av ekstraomgangene skulle Mostue hjelpe til i forsvar på en dødball. Dessverre for spissen så sleivsparket han ballen i eget mål. Dermed ble det straffekonk.

 

Skedsmo smalt inn perfekte straffer, og dessverre for AHFK ble Martin Vestreng syndebukk. Det lignet veldig på Roberto Baggios straffe i 1990, uten sammenligning for øvrig. Til og med stor forskjell på hårmanke der.

Hele straffekonken finner du på Lokalfotballens FB-side

Skedsmo jublet for avansement på en dårlig dag.

– Vi må være fornøyde med at vi er videre, men det var et stort steg tilbake fra forrige kamp. Vi må også gi litt ære til Aurskog-Høland. Et godt lag, sa trener Gundersen om avansementet.

I hjemmegarderoben var stemningen ganske god til tross for tapet.

– Vi står bra fram, og vi ryster Skedsmo. Vi burde avgjort det da vi ikke fikk den soleklare straffa og med det stolpeskuddet. Det kunne like gjerne vært oss som gikk videre. Det at vi kommer tilbake viser at det er moral i laget, så dette var en opptur for oss, sa Arne Henrik Vestreng.

Didrik Mostue ble sendt på legevakta etter kampen, men rapportene ser at det går bra. Noen sting så er han tilbake.

Lokaloppgjør i 2. kvalikrunde?

Dermed er FUVO, Gjelleråsen, Kløfta og Skedsmo videre til 2. kvalikrunde. Det blir sannsynligvis to kamper med de fire lagene. Tipset er at det blir Gjelleråsen – FUVO og Skedsmo – Kløfta i neste runde.

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Foran mandagens kamper på Romerike – spennende lokaloppgjør

Det er deilig med en skikkelig fotballmandag igjen. Her er noen raske kommentarer og tips foran kveldens kamper...

Direkte fra 4. divisjon: Løvenstad – Sørumsand

På Sandbekken får Løvenstad besøk av Sørumsand. Du kan følge alt direkte her hos Lokalfotballen fra kl. 20:15.

Nå har det snudd for Raumnes & Årnes – enkelt mot Rælingen

Etter en tøff start har Raumnes & Årnes to strake seire, og lørdagens seier mot Rælingen var sterk. -...

Skjetten med full kontroll i lokaloppgjøret mot Skedsmo

Favoritten Skjetten vant enkelt i lokaloppgjøret mot Skedsmo. De grønne vant 2-0 etter en solid prestasjon i et...