To lag med lokal profil møtes i cupen

0
800

Både Aurskog-Høland og Skedsmo er to lag med stor lokal profil, og nå skal de jakte avansement fra 1. kvalikrunde i NM.

Aurskog-Høland har lenge vært kjent for sin lokale profil. Foran denne sesongen har den blitt enda mer lokal, og alle spillerne er fra nedslagsområdet til hvittrøyene. Den satsingen har gitt klubben Romerikes fjerde høyeste tilskuersnitt for herrefotballen. Det er kun toppfotball-klubbene Lillestrøm, Ull/Kisa og Strømmen som er foran.

Skedsmo med endringer

Foran årets sesong har også Skedsmo gjort flere endringer i stallen som har gitt de en mer lokal profil

– Vi har en enormt god lokal profil med lokale spillere og ikke minst mye egenutviklede og det er vi stolte av, sier Kim Andre Pedersen i Skedsmo til Lokalfotballen. Så får vi se om det gir flere tilskuere på kampene til Skedsmo, fordi det har vært veldig svakt de siste sesongene.

Det blir nok garantert dueller mellom Lars Kopperud (t.v) og Didrik Mostue i cupkampen (Foto: Espen Bråthen).

Aurskog-Høland og Skedsmo møtte hverandre i 2016 i 3. divisjon, og begge de kampene vant Skedsmo. I fjor kom AHFK på 3. plass i 4. divisjon, og Skedsmo unngikk nedrykk på bedre målforskjell enn FUVO.

Utfordrende vinter for begge lag

– Vinteren frem til nå har vært preget av mye snø og tøffe forhold. Når det er sagt så har vi gjennom vinteren satt en god treningskultur, mye spillere på trening, mye unge spillere på trening og god balanse mellom mengde og kvalitet. Vi har hatt en oppkjøring som startet noe uryddig med få spillere på kontrakt, men vi ser veldig sterke ut nå, sier Pedersen. Hos AHFK har treningsforholdene vært like utfordrende.

– Oppkjøringen har vært preget av kulde, snø og vanskelige baneforhold. Vi har gjort det beste ut av det, men jeg er usikker på hvor vi står. Skedsmo-kampen vil gi oss en pekepinn, sier Arne Henrik Vestreng til Lokalfotballen.

Ola Vestreng er en av flere gode spillere på onsdag (Foto: Espen Bråthen).

Favoritter på onsdag er bortelaget Skedsmo, til tross for den elendige sesongen i fjor.

– Vi skal slå Aurskog-Høland gjennom vårt «nye» innarbeide offensive spill, høy intensitet og stor gjennvinningskraft. Vi skal være bedre enn Aurskog-Høland i fasene hvor vi er kvikke, hurtige og skaper stor ubalanse, forklarer Pedersen om hvordan de skal slå hjemmelaget. Men han innrømmer at de ikke veit mye om motstanderen.

– Vi vet ikke for mye om motstanderen, men har i all hovedsak fokus på eget spill inn mot denne kampen og får vi det til å fungere så skal vi utvilsomt være bedre enn hjemmelaget. Men, det blir spennende, utfordrende og nervepirrende. Det er alltid åpne kamper i kvalifisering til NM og det gleder vi oss til å være med på, avslutter Pedersen.

Hos hjemmelaget er optimismen stor. Det har vært litt skader, men langt fra like ille som i fjor. I tillegg har de hentet opp flere unge juniorer som er med og utfordrer de erfarne spillerne.

– Spiller vi opp mot vårt beste, kan vi gi Skedsmo kamp helt til døra. Taktikken holder vi for oss selv. Skedsmo er en ressurssterk klubb med mange gode spillere, sier Vestreng om muligheten og om motstanderen.

Mulige startellevere:

AHFK: Jouini, Helbostad, Haugen, Kopperud, Fagersand – O. Vestreng, M. Vestreng, Skjeggenes, Svardahl – Aaserud, B. Vestreng

Skedsmo: Mundal – Krasniqi, Langerud, Karterud, Andresen – Amundsen, Rustadbakken – Davies, Mork (kanskje pga mulig skade), Kornbakk – Mostue

Kampen spilles på Høland stadion, og det smeller skikkelig klokken 19:00.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.