mandag, april 22, 2024

Kan vi stoppe det toppfotball-fjaset og fokusere på bredden.

Date:

Share post:

Overalt hvor man leser om dagen er det toppfotball dit og toppfotball datt. Når skal fotball-Norge ta en skikkelig breddediskusjon?

Det er på grasrota alt skjer. Det er her frivilligheten står sterkest og det er er fremtidige toppspillere utvikles – også fremtidens breddespillere, styremedlemmer, lagledere, vannbærere og frivillige.

Norge er og blir en breddenasjon i fotball, og slik FIFA holder på om dagen så ønsker de de minste nasjonene lagt unna all moroa helt i toppen. Da må fotball-Norge ta konsekvensene.

Vill bruk av penger

Vi ser at så og si alle toppklubbene er melkekuer med store underskudd. Investorer må inn og redde klubber – igjen og igjen. Hvorfor skal det kastes ut millioner av kroner, som heller kunne ha blitt brukt for å utvikle bredden.

Man kan få inn bedre trenere allerede i tidlig alder. Det er ikke bare for å skape bedre spillere, men også for å holde lenger på flest mulig, lengst mulig, best mulig.

Mangel på kompetanse i bredden

Forfallet er stort når barna blir til ungdom, og mange av årsakene er rett og slett kompetanse (mangel) hos trenere og klubb. Alle små idrettslag rundt omkring må snu stort sett på hver eneste krone for at det skal gå rundt. Toppklubbene ødsler ut millioner på feilkjøp, overforbruk, helt ville budsjetteringer. Tenk om litt av det kunne blitt brukt i bredden.

Vi er mange i bredden. Det er mange som har et stort hjerte for sin lokale klubb. Vi framsnakker når det er noe positivt å snakke om. Vi blør for klubben og barna og ungdommen i klubben vår.

Tenk om den lojaliteten kunne bli belønnet med noen ekstra kroner av den sløsete toppfotballen i Norge.

Nå skal barn ned i 11-årsalderen plukkes ut til tiltak i Landslagsskolen….

NFF fjernet benevnelsen breddeklubb

Kan vi ikke endelig stikke fingeren i jorda, NFF? Kan vi ikke få opp og frem bredden igjen. Fotball var en arbeiderklassesport som skal passe til alle. Nå er det eliten alt fokus ligger på.

Og skal NFF fjerne benevnelsen breddeklubb for å kalle det utviklingsklubb. Jeg hørte også at grasrota skal endres til utviklingsrota (den siste her er en spøk).

Men flyvende bytter i 4. divisjon skal vi ha!

ebrathen
ebrathenhttp://www.lokalfotballen.blog
Jeg er eier og driver av lokalfotballen.blog. Stor kunnskap om breddefotballen på Romerike, og elsker det å skrive og fortelle om grasrota. Den har gitt meg mye, og bloggen er til for å gi tilbake.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Related articles

Nå har det snudd for Raumnes & Årnes – enkelt mot Rælingen

Etter en tøff start har Raumnes & Årnes to strake seire, og lørdagens seier mot Rælingen var sterk. -...

Skjetten med full kontroll i lokaloppgjøret mot Skedsmo

Favoritten Skjetten vant enkelt i lokaloppgjøret mot Skedsmo. De grønne vant 2-0 etter en solid prestasjon i et...

Direkte fra 3. divisjon: Skjetten – Skedsmo

Et skikkelig lokaloppgjør. Skjetten får besøk av nabo Skedsmo, og du kan følge alt direkte på Lokalfotballen.

Store oppturer og tunge nedturer – 3. serierunde i 4. divisjon

Nå er vi godt i gang, og etter hver serierunde skal vi ha et sammendrag. Her har du...