En dårlig regel som prøver redde en enda dårligere regel

0
589
Jon Erik Økland og Eidsvold Turn får lite hjelp på lørdag (Foto: Espen Bråthen).

Lokalfotballen har spurt flere lokale trenere i 4. divisjon om den nye flyvende bytter-regelen, som er foreslått av Forbundsstyret, og det er et rungende nei til endringen.

Les også: Fantasy Romerike kommer snart

For noen år siden ble breddereglementet flyttet fra fotballtinget og inn til at Forbundsstyret hadde all makt til å gjøre de endringene de vil. De spør ikke en gang klubbene om hva som er best for de. For noen uker siden kom en regel-endring som satte sinnene i kok hos de lokale klubbene, og i Norge også.

Mer lik bedriftsfotball?

Det ble vedtatt at alle 4. divisjonene i Norge skal ha flyvende bytter. Man ønsker altså å toppe og styrke alt fra 3. divisjon og opp til eliteserien, men 4. divisjon skal bli mer og mer lik bedriftsfotball. I 4. divisjon denne sesongen er det mange lag som har rykka ned fra 3. divisjon og blir møtt med en slik moroserie-regel.

– Dette er en konsekvens av at de startet med inn og ut bytter som skaper mye stopp i spillet. Og det er egentlig den regelen vi er imot, hvor ingen har klart å argumentere godt for fordeler. At det skal kompenseres ved flygende bytter flytter det bare enda lengre fra seniorfotball, sier Fets nye trener Kjetil Moren Bråthen til Lokalfotballen.

For to sesonger siden ble det vedtatt at man kunne bytter fem spillere ut og inn igjen, så mange ganger man ville. Den regelen ble heller ikke tatt godt i mot, men det ble banket gjennom. Konsekvensen, som Moren Bråthen sier, er at de prøver å dekke opp alle feilene med den med en enda dårligere regel.

I den lille undersøkelse, som er gjort på Twitter over her, så svarer over 92% at ikke ønsker flyvende bytter-regelen.

Lokalfotballen har snakket med sju trenere i 4. divisjon på Romerike, og alle sammen er i mot denne nye regelen.

– Bare rør! Breddefotballen blir sett ned på. Det er faktisk seriøse spillere og trenere på nivå fem i Norge, er Fredrik Larsen, trener i Blaker, sitt kjappe og greie svar.

Uttalelsene fra trenere er klokkeklare. Denne regelen må ikke innføres i 4. divisjon i 2018.

Forbundsstyret har styremøte i kveld, og de skal da bestemme seg. Tør de å gjøre denne endringen etter at store deler av fotball-Norge protesterte da nyheten kom ut.

Liker du det du leser på bloggen? Støtt Lokalfotballen med noen få kroner.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.